۱۴ دی ۱۳۹۹، ۷:۱۴
کد خبرنگار: 1455
کد خبر: 84170274
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

چالش آموزش‌های مجازی در ایستگاه امتحانات

۱۴ دی ۱۳۹۹، ۷:۱۴
کد خبر: 84170274
چالش آموزش‌های مجازی در ایستگاه امتحانات

خرم‌آباد - ایرنا - سال تحصیلی جدید در مدارس که بواسطه شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی برگزاری شد اکنون به ایستگاه امتحانات رسیده و فصل جدیدی از مشکلات ناشی از این نوع آموزش‌ها برای دانش‌آموزان و خانواده‌ها پدیدار شده است.

به گزارش ایرنا، از آغاز سال تحصیلی تاکنون آموزش های مجازی با پیچ و خم های بسیار همچون تیغی دولبه دانش آموزان را به مرحله امتحانات و ارزیابی آموزش های چند ماهه رسانده است که این ایستگاه نیز دانش آموزان را از مشکلات و نواقص این سبک آموزش بی بهره نگذاشته و هر امتحان با نوع  جدیدی از مشکلات مواجه است.

قطعی و کندی اینترنت که داستان پرغصه و تکراری دانش آموزان در این چند ماه آموزش است و تقریبا همه دانش آموزان دلی پر غصه از این موضوع دارند اکنون در زمان امتحانات نیز باید دل را به دریا زده  و بر موج های پرتلاطم شبکه اینترنت به امید غلبه بر امتحانات سوار شوند.

اگرچه در این بین نیز فرصت مناسبی برای موج سواری برخی از دانش آموزان فرصت طلب و درس گریز فراهم شده تا به این بهانه بتوانند از کتب و دوستان در پاسخگویی به سوالات یاری بگیرند اما آنچه که مشخص است این که زیرساخت های آموزش های مجازی همانگونه که در چند ماه آموزش مجازی با نواقصی روبرو بود اکنون در ایام امتحانات بیشتر خودنمایی می کند.

در این راستا برخی از معلمان تلاش می کنند تا بتوانند با آزمون های آنلاین و ارتباط تصویری نحوه آموزش دانش آموزان خود را محک بزنند که بازهم ضعف زیرساخت های اینترنتی امکان برگزاری اینگونه ارزیابی ها را دچار چالش کرده است.

با این اوصاف دانش آموزان پایه های پایین تر ابتدایی که چندان به شیطنت های دانش آموزی و به اصطلاح فنون تقلب در ایام امتحانات آشنایی ندارند روزهای سخت و پر استرسی را سپری می کنند و مضطرب از به پایان رسیدن زمان امتحان دست به دامن والدین و بزرگترها می شوند که موضوع استرس و دستپاچگی دانش آموزان در این ایام از نواقص جدی آموزش های مجازی و لزوم اتخاذ تدابیری جدی برای فائق شدن بر این مسئله است.

پر واضح است که همانگونه که آموزش های مجازی با وجود زیرساخت های کنونی به هیچ وجه توان رقابت با آموزش های حضوری را ندارد برگزاری امتحانات و ارزیابی های مجازی دانش آموزان نیز در این رقابت مغلوب است.

مهسا مادر ۲ دانش آموز مقطع ابتدایی و معلم پایه سوم ابتدایی با بیان اینکه در روزهای کرونایی با آموزش های مجازی روزهای سختی را سپری می کند می گوید: از ابتدای سال تحصیلی تاکنون برای آموزش فرزندان و برگزاری کلاس های مجازی دانش آموزانش شرایط سختی را سپری کرده است و تقریبا تمام وقت را در شبکه شاد به سر می برد.

وی افزود: اگرچه تلاش بسیاری برای برگزاری کلاس های مجازی خود و فرزندانش در ساعات مختلف داشته است اما متاسفانه زمان برگزاری کلاس فرزند پایه اولش همزمان با برگزاری کلاس درس دانش آموزانش شده است و ناچار است که همزمان با تدریس دانش آموزانش فرزندش را نیز کمک کند.

وی اظهار داشت: علاوه بر هزینه های سنگینی که برای تامین اینترنت سه کلاس درس همزمان تقسیم بندی و برنامه ریزی برای رسیدگی به این کلاس ها کار دشواری است و تقریبا از تمام برنامه های زندگی جامانده است.

مهسا  اکنون نیز که زمان امتحانات است در حالیکه مدام در حال برگزاری امتحان و تهیه فیلم های آموزشی و طراحی سوال برای دانش آموزان است همزمان باید خواسته های فرزندان دانش آموزش را نیز اجابت کند و برخی مواقع ناچار است که تا نیمه هایی از شب مشغول تصحیح تکالیف و امتحانات دانش آموزان و فرزندانش باشد.

وی اظهار داشت: تمام این موارد در صورتی است که فرزندم در بین برگزاری یکی از این کلاس ها با مشکل قطعی و کندی اینترنت و شبکه شاد مواجه نشود.

رضا پدر یک دانش آموز پایه دوم ابتدایی نیز می گوید: به دلیل کندی اینترنت معمولا کلاس های فرزندش در شبکه شاد برگزار نمی شود و معلم پس از اعلام حضوری دانش آموزان کلاس را به واتس آپ منتقل و برگزار می کند.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه خود و همسرش به صورت شیفتی باید در محل کار حاضر باشند فرزندان گاهی از گوشی پدر و گاهی از گوشی مادر استفاده می کند و برای همین هر ۲ خط تلفن به کلاس درس در واتس آپ وصل هستند اما با این وجود اکنون در زمان برگزاری امتحانات که سوالات امتحانی برای دانش آموزان بارگذاری می شود زمان زیادی طول می کشد تا بتوان سوالات را دریافت کرد از طرفی زمان پاسخگویی به سوالات نیز محدود است.

وی ادامه داد: آموزش های مجازی که تمام برنامه های کاری والدین و خانوادگی دانش آموزان را تحت تاثیر قرار داده بود اکنون با امتحانات مجازی شرایط را سخت تر کرده که این مشکلات برای دانش آموزان مقطع ابتدایی که نیاز به همراهی والیدن دارند بیشتر است.

امتحانات نوبت اول مدارس لرستان غیرحضوری است

 مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در این باره گفت: امتحانات نوبت اول تمام مقاطع تحصیلی استان بجز بزرگسالان پایه دوازدهم غیرحضوری برگزار می‌شود.

علیرضا نخعی  بیان کرد: تمهیدات لازم در راستای برگزاری امتحانات نوبت اول مدارس استان در نظر گرفته و مراکز برگزاری آزمون حضوری بزرگسالان پایه دوازدهم نیز با رعایت پروتکل های بهداشتی آماده شده است.

وی اظهار داشت: در برخی از مناطق استان که امکان برگزاری امتحان غیرحضوری ندارند به شورای مدارس تفویض اختیار و به آنها توصیه شده است که از نمرات مستمر دانش آموزان برای نمره نوبت اول استفاده شود.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان گفت: در برخی از مناطق محروم استان به دلیل نبود اینترنت و تراکم پایین دانش آموزان، آموزش به صورت حضوری انجام می شود که در خصوص برگزاری امتحانات نیز مدارس دارای اختیار هستند.

نخعی در خصوص امتحانات نهایی پایه دوازدهم نیز ادامه داد: امتحانات دانش آموزان این پایه خرداد ماه به صورت نهایی و حضوری است اما در نوبت اول، تمام مقاطع تحصیلی استان آزمون غیرحضوری دارند.

وی عنوان کرد: تنها امتحانات داوطلبان آزاد و بزرگسال که دروس جامانده پایه دوازدهم دارند از ۱۵ دی ماه جاری تا دوم اسفند به صورت حضوری و با رعایت پروتکل های بهداشتی در ۴۸ حوزه امتحانی برگزار خواهد شد.

۲۵درصد دانش آموزان لرستان دسترسی به اینترنت ندارند

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان  پیش از این  با بیان اینکه اکنون یک هزار و ۵۰۰ مدرسه استان تحت پوشش شبکه اینترنت نیست گفته بود که ۲۵ درصد دانش‌آموزان استان در مناطق محروم و دورافتاده به اینترنت دسترسی ندارند.

نخعی  اظهار داشت: با تدابیر اتخاذ شده در راستای تداوم آموزش دانش آموزان در مناطق محروم و دورافتاده استان ،آموزش ها در این مناطق از طرق درسنامه و محتوای آموزشی در حال انجام است.

وی ادامه داد: در مناطق عشایری با و کلاس های دارای جمعیت کم با رعایت پروتکل های بهداشتی اموزش حضوری توسط معلمان و راهبران آموزشی انجام می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با اشاره به تعداد قابل توجه دانش آموزانی که امکان استفاده از گوشی های هوشمند ندارند اظهار داشت: با حضور خیرین در این حوزه یک لیست ۱۰ هزار نفری در کل استان تهیه شده وبه وزارت اعلام شده که در صورت تامین این گوشی های هوشمند در اسرع وقت در اختیار دانش آموزان نیازمند قرار خواهند گرفت.

۳۶۰ دانش آموز در پنج هزار و ۳۰۰آموزشگاه استان تحصیل می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha