یکهزار نفر در مراکز میان‌مدت درمان اعتیاد استان سمنان پذیرش شدند

سمنان- ایرنا- مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: یکهزار و ۲۳۷ نفر در ۱۴ مرکز اقامتی میان‌مدت استان در سال ۹۹ پذیرفته شدند.

علیرضا ایزدپور روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: سازمان بهزیستی بیش از ۲۰ سال است که در تمای طیف‌های پیشگیری اولیه، درمان، بازتوانی ، کاهش آسیب اعتیاد و حمایت های اجتماعی فعال است که این فعالیت‌ها در هفت نوع مرکز دسته بندی می‌شود.

وی افزود: مراکز سرپایی درمان اعتیاد یک نوع از مراکز خدمت رسان در حوزه اعتیاد است که در آن سم‌زدایی و درمان نگهدارنده با دارو به صورت روزانه انجام  می شود و خدمات پزشکی، پرستاری، مددکاری و روانشناسی به معتادها ارائه می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان ادامه داد:   ۱۰ مرکز درمان سرپایی در حال حاضر تحت نظارت سازمان بهزیستی استان سمنان به ارائه خدمات درمانی مشغول هستند.

ایزدپور با بیان اینکه مراکز اقامتی میان‌مدت درمان اعتیاد (ماده ۱۵) نوع دیگر از مراکز ارائه کننده خدمات در حوزه اعتیاد است گفت: مراکز اقامتی میان مدت به مراکزی اطلاق می‌شود که توسط اشخاص حقوقی (تشکل‌ها و سازمان‌های غیردولتی) در راستای اهداف سلامت و خدمات اجتماعی فعالیت می‌کنند و در اساسنامه آن‌ها به فعالیتهای درمان، بازتوانی یا بهبودی اعتیاد اشاره شده است.

وی با اشاره به اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا مراکز میان مدت درمان اعتیاد به اندازه نیمی از ظرفیت خود پذیرش داشتند گفت: این مراکز در زمینه درمان اعتیاد به شکل غیردارویی و پرهیزمدار، به مدت ۲۱ الی  ۲۸ روز به معتادان مراجعه کننده به صورت شبانه روزی خدمات ارائه می‌کنند و این خدمات در صورت لزوم تا سه دوره تمدید می شود.

ایزدپور با بیان اینکه دسته‌ای دیگر از خدمات حوزه اعتیاد در قالب مراکز کاهش آسیب اعتیاد ارائه می‌شود ادامه داد: این مراکز با هدف کاهش آسیب‌های ناشی از مصرف مواد از طریق آموزش تزریق سالم و ایمن‌تر، عوارض موضعی تزریق مانند زخم، آبسه، التهاب عروق، بیماریهای واگیردار، تماس جنسی ایمن و راههای پیشگیری از انتقال بیماری‌های واگیر، توزیع و ترویج استفاده از وسایل بهداشتی جهت کاهش عوارض مصرف مواد مخدر فعالیت دارند.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه این مراکز گذری هستند و معتادان فقط خدمات را به صورت روزانه دریافت می‌کنند بیان کرد: درحال حاضر یک مرکز کاهش آسیب‌ اعتیاد در استان فعالیت دارد.

ایزدپور افزود: مراکز سرپناه شبانه (شلتر) مکانی است که به منظور کاهش آسیب و برای اسکان شبانه معتادان با رفتار پرخطر و بی‌خانمان راه‌اندازی می‌شود. ارائه خدمات کاهش آسیب اعتیاد در این واحدها به صورت آموزش تزریق سالم، ارتباط جنسی ایمن، توزیع بسته‌های بهداشتی، استحمام، توزیع یک وعده غذایی فراهم نمودن امکانات رفاهی و اقامت کوتاه مدت برای بیماران از خدمات این مراکز است و درحال حاضر یک مرکز شلتر در استان فعالیت می‌کند.

وی ضمن بیان اینکه تیم‌های خدمت‌رسان سیار حداقل از ۲ نفر تشکیل می‌شود ادامه داد: این تیم‌ها به معتادانی که خود به مراکز مراجعه نمی‌کنند در محل پاتوق‌ها و تجمع معتادان بی‌خانمان، خدمات آموزشی وکاهش آسیب با توجه به توان و اعتبارات مالی سازمان ارائه می‌کنند و در راستای کاهش عوارض بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی مصرف مواد و رفتارهای پرخطر فعالیت دارند.

وی بیان کرد: پس از گذشت ۲۰ سال تجربه ارائه خدمات درمانی به بیماران وابسته به مواد مخدر، به دلیل چند وجهی بودن این بیماری و پیچیدگی موضوع و با توجه به آسیب شناسی صورت گرفته الگوی درمانی جدیدی از سال ۹۸ ارائه گردید که علاوه بر مداخلات سم زدایی و پرهیزمدار با بهره گیری از رویکرد های درمان و بازتوانی اعتیاد، به رفع چالش های خانوادگی و اجتماعی بیمار، مداومت بر مراقبت بیمار، مداخلات روانی- اجتماعی و توانمندسازی شغلی پرداخته و تمای این خدمات در قالب طرح درمان به صورت تک دوزی برای هر فرد طی برنامه مدیریت مورد حین درمان و پس از ترخیص ارائه می شود. در این راستا اولین مرکز جامع درمان و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد مخدر، مبتنی بر تدام درمان استان از آذر ماه سالجاری آغاز به فعالیت نموده است.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان افزود: صدور پروانه و مجوز فعالیت مراکز اقامتی ماده ۱۶ از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر پیگیری می شود و در سال های گذشته به دلیل نبود مرکز ماده ۱۶ در استان از ظرفیت چند مرکز ماده ۱۵ به عنوان تبصره ۲ برای معتادان متجاهر استفاده می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha