محمد شفیعی عصر شنبه در نشستی در خصوص تامین طرحهای اقتصادی روستاییان خراسان رضوی افزود: سازمان تعاون روستایی استان تاکنون در زمینه تامین مایحتاج روستاییان وارد عمل شده و اقدامی در خصوص ایجاد شبکه فروش نداشته است.
وی ادامه داد: ضروری است در ورودی شهرها در قالب "الحاق به طرح هادی روستایی" تامین زمین به منظور راهاندازی بازارچههای اختصاصی محصولات روستاییان انجام شود تا بتوان به شبکه فروش روستایی کمک کرد.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی گفت: هم اینک ایجاد سه هزار فرصت شغلی روستایی در حوزه صنایع دستی این استان نیازمند تسهیلات بانکی است که در این زمینه تفاهم نامههای سرمایهگذاری با نهادهایی از جمله بنیاد برکت، بسیج سازندگی، صندوق کارآفرینی امید در دفتر جذب سرمایه گذاری استانداری منعقد شده تا بتوان تسهیلات مورد نیاز روستاییان را از این طریق تامین کرد.
وی ساماندهی صندوقهای خرد روستایی و شرکتهای تعاونی خراسان رضوی برای اثربخشی بیشتر آنها از طریق زیرپوشش قراردادن توسط یکی از بانکها را مورد تاکید قرار داد.
شفیعی با اشاره به ظرفیت شناسی در خصوص زمینههای سرمایهگذاری در روستاها افزود: برای ایجاد شغل در روستاها چهار مولفه شامل دریافت مجوز، زمین، تسهیلات بانکی و آموزش مورد نیاز است که برای تسهیل در دریافت مجوزها میتوان به نوعی از ظرفیتهای قانونی مشاغل خانگی و نظام صنفی بهره گرفت.
وی ادامه داد: برای تامین زمین مورد نظر یا باید فرد روستایی از ملک در اختیار خود بهره گیرد یا از طریق کارگروه امور زیربنایی استان، مجوز دریافت زمین در قالب اجرای طرحی مانند مجتمع دامپروری به فرد روستایی داد و بهترین راه حل استفاده از زمینهای کارگاهی در قالب طرحهای هادی روستایی است که در خراسان رضوی کمتر از این ظرفیت بهره گرفته شده است.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی گفت: بنیاد مسکن نیز در فاصله هزار متری از روستا، مجوز ایجاد مجتمع معیشتی را صادر میکند که میتوان مجتمعهای دامپروری را در روستاهای پرجمعیت با بهره گیری از امتیازات برق، گاز و آب ایجاد کرد.
وی با تاکید بر ظرفیت بالای دهیاریها و شوراهای روستاها در خصوص بهره مندی از امکانات و بودجه افزود: درصدد تشکیل زنجیره بین شرکتهای تعاونی روستایی در کشور هستیم تا بتوان از طریق تهاتر کالا نیازهای روستاهای استان را تامین کرد.
شفیعی ادامه داد: هدف اصلی این است که دهیاریها به دولت وابسته نباشند و بتوانند با مشارکت در اجرای طرحهای اقتصادی مانند مجتمع دامپروری، گلخانه و سایر طرحها درآمدزا شوند.
وی گفت: از سوی دیگر سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور تسهیلات بانکی بدون ضامن به دهیاریها اختصاص میدهد و دیگر نیازی به ضمانت بانکی نیست، لذا طی انعقاد تفاهم نامهای با پست بانک تسهیلات با نرخ سود ۱۰ درصد و بدون سقف برای برخی طرحهای اقتصادی روستایی استان در نظر گرفته شده است.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی افزود: برای تامین مالی برخی طرحهای اقتصادی در روستا میتوان از کارکرد گردش مالی سپردههای بانکی برخی سرمایه دارانی که علاقهمند به توسعه عمران و آبادانی روستای مورد نظرشان هستند، بهره گرفت.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم وضعیت موجود در روستاهای خراسان رضوی را در بخشهای کشاورزی، دامداری، صنایع دستی و گردشگری تقویت و بهبود ببخشیم که در بخش کشاورزی مشکل تامین آب را از طریق قرار دادن قناتها به عنوان منبع غنی پایدار آب برای روستاییان حل کنیم.
شفیعی آموزشهای پراکنده و موازی پیرامون اشتغالزایی برای روستاییان توسط دستگاههای اجرایی خراسان رضوی را یک آسیب برای این حوزه دانست و گفت: باید شورای مهارت این وضعیت را ساماندهی نماید که فقط یک شغل مشخص براساس ظرفیتهای هر روستا در آن آموزش داده شود.
وی ایجاد مزارع الگویی و ارایه آموزش در این خصوص و تشویق روستاییان به انجام آن، استفاده از اعتبارات معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری در قالب پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت را از دیگر برنامههایی برشمرد که برای توسعه روستاهای خراسان رضوی ضروری است.
نظر شما