علی طاهریان روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: خراسان رضوی بیشترین درصد دانش آموزان بازمانده از تحصیل را در کشور دارد و این به دغدغهای برای مسوولان استان تبدیل شده است.
وی ادامه داد: روزهای پنجم تا بیستم دی ماه جاری بخاطر این دغدغه و تلاش برای رفع آن به جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل اختصاص یافته است.
رییس آموزش و پرورش کاشمر شمار دانشآموزان بازمانده از تحصیل را در مقطع ابتدایی این شهرستان ۲۰۷ نفر ذکر و بیان کرد: تاکنون ۶۷ نفر از آنها دوباره جذب تحصیل شدهاند.
وی گفت: ۷۳ دانشآموز کاشمری بازمانده از تحصیل نیز در گروه افراد استثنایی قرار دارند لذا باید از طریق سازمان بهزیستی مورد حمایت قرار گیرند.
طاهریان افزود: بر این اساس تاکنون ۶۷ دانشآموز مقطع ابتدایی در شهرستان کاشمر هنوز جذب تحصیل نشدهاند و در زمره افراد ترک تحصیل کرده محسوب میشوند.
وی تعداد دانشآموختگان پایه ششم در کاشمر را نیز که وارد مقطع جدید نشده و ترک تحصیل کردهاند ۹۰ نفر ذکر و بیان کرد: از دانشآموختگان پایه هفتم این شهرستان ۳۹ نفر و دانشآموختگان پایه هشتم نیز ۴۵ نفر ترک تحصیل کردهاند و از دانشآموختگان پایه نهم نیز ۲۲۶ نفر وارد مقطع جدید نشده و از تحصیل بازماندهاند که تعدادی از آنها بزرگسال و تعدادی داوطلبان آزاد هستند که به دلیل شرایط سنی تصمیم به ادامه تحصیل بر عهده خود آنهاست.
رییس آموزش و پرورش کاشمر ادامه داد: در پایههای یازدهم و دوازدهم هم ۷۷ نفر در رشته های نظری و ۵۰ نفر در شاخههای فنی و حرفهای و کاردانش بازمانده از تحصیل داریم و در مجموع کل دانشآموزانی که در مقاطع متوسطه اول و دوم از تحصیل بازمانده و ترک تحصیل کردهاند ۳۸۷ نفر هستند که ۱۸۷ نفر آنان دختر و ۲۰۰ نفر پسر هستند که تاکنون بیش از ۱۲۰ نفر آنها جذب شدهاند.
وی گفت: در مجموع ۱۵ درصد از دانش آموزان ترک تحصیل کرده تاکنون جذب شدهاند و اکنون کل دانش آموزان بازمانده از تحصیل در مقطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم ۵۲۷ نفر هستند که ۲۵۷ نفر آنها دختر و ۲۷۰ نفر پسر هستند.
طاهریان افزود: امسال بیش از ۵۰ دانشآموز به تعداد افراد ترک تحصیل کرده افزوده شده که می تواند مرتبط با کرونا و عوامل روانی ایجاد شده توسط ِآن باشد.
وی ادامه داد: گرچه آمار ترک تحصیل در هر روستا به تفکیک در اختیار دهیاران قرار گرفته و خواستار رسیدگی شدهایم ولی این طرح موفق نبوده و بازخوردی نداشته اما بازهم پیگیر هستیم از روشهای دیگر دانشآموزان را جذب کنیم.
رییس آموزش و پرورش کاشمر با بیان اینکه امسال در ورودی مقاطع مختلف ترک تحصیل بیشتر بوده است گفت: براساس اطلاعاتی که از مدارس و خانوادهها گرفتیم علت اصلی ترک تحصیل دختران، ازدواج است.
وی کودک همسری و ازدواجهای زودهنگام را علت اصلی ترک تحصیل دانست و افزود: ازدواج موجب شده شوهر دانشآموزان اجازه رفتن به مدرسه را ندهند، از سویی چون سواد اغلب پسران در روستاها کمتر است معتقدند نباید سواد زنان بیشتر از همسرانشان باشد و به همین جهت اجازه نمیدهند زنان به ادامه تحصیل بپردازند.
طاهریان مشکلات اقتصادی و عدم انگیزه دانشآموزان را از دیگر عوامل ترک تحصیل آنان دانست و ادامه داد: نداشتن تبلت و موبایل یا عدم امکان اتصال به فضای مجازی موجب ترک تحصیل دانشآموزان به خصوص در روستاها شده است.
۱۹۰ مدرسه، آزمایشگاه، پژوهشسرا و کانون تربیتی در کاشمر وجود دارد و ۲ هزار و ۲۵۰ معلم تدریس به دانش آموزان این شهرستان را برعهده دارند.
کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری مشهد قرار دارد.
نظر شما