به گزارش ایرنا از رادیو نیوزیلند، در حالی که صدور تعداد گذرنامه های نیوزیلندی از ابتدای سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) به دلیل شیوع ویروس کرونا کاهش یافته ولی درخواست شهروندان خارج از کشور برای صدور گذرنامه برای بازگشت به وطن افزایش یافته به گونه ای که تقاضا اتباع نیوزیلند برای بازگشت به کشور به بیش از دوبرابر افزایش یافته است.
برپایه این گزارش، در مجموع، طی سال گذشته در پی اعمال محدودیت های مرزی در کشور، درخواست صدور گذرنامه برای شهروندان این کشور با ۷۹ درصد کاهش همراه بوده است. با این حال، تعداد درخواست های صدور گذرنامه برای نیوزیلندی های ساکن سایر کشورها با افزایش ۲۶ درصدی نسبت به سال گذشته رو به رو بود.
جف مونتگومری، رییس اداره ثبت احوال نیوزیلند در این خصوص گفت که دلیل افزایش صدور گذرنامه نیوزیلند برای شهروندان خارج از کشور ،عملکرد ضعیف برخی از کشورها مانند آمریکا و برخی از کشورهای آفریقایی در مهار کرونا بوده است .
اداره امور داخلی نیوزیلند نیز اعلام کرده که در مقایسه با سال ۲۰۱۹، اولین گذرنامه های صادر شده برای شهروندان مقیم سایر کشورها با افزایش ۳۵ درصدی همراه بوده. همچنین تعداد درخواست های ثبت شده از آمریکا بیش از دو برابر شده است.
براساس این گزارش، طی سال گذشته میلادی ، دولت نیوزیلند گذرنامه هایی را برای افراد ساکن در ۱۵۰ کشور جهان صادر کرد که با این حال، درخواست از کشورهایی همچون آمریکا، ساحل عاج، جیبوتی و تونس برای صدور گذرنامه در آن سال عمدتا برای اولین بار در مقایسه با سال ۲۰۱۹ ثبت شد.
مونتگومری همچنین اعلام کرد که در طول سال گذشته بیش از ۳۰۰ هزار نیوزیلندی گذرنامه خود را تمدید نکرده اند که دلیل آن نیز لغو برنامه سفرهای خارج از کشور آن ها بود.
گزارش ها همچنین حاکی است که سیاست های موفق دولت خانم جاسیندا آردرن، نخست وزیر این کشور برای مهار کرونا موجب شد درخواست ها از کشورهای مختلف برای مهاجرت به این کشور نیز افزایش یابد.
در حالی که بسیاری از کشورهای جهان و حتی آمریکا همچنان درگیر گسترش ویروس کرونا و افزایش آمار مبتلایان و کشته های ناشی از همه گیری این ویروس هستند، نخست وزیر این کشور مهرماه امسال اعلام کرد که گسترش ویروس کرونا در این کشور متوقف شده است.
کووید ۱۹ یک بیماری عفونی است که دلیل ابتلا به آن آلودگی به ویروس کروناست. نیوزیلند یکی از موفقترین کشورهای جهان در مدیریت پاندمی کرونا به شمار میرود. آمار دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز نشان میدهد در نیوزیلند در مجموع یک هزار و ۵۰۴ مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و تنها ۲۲ مورد مرگ بر اثر این بیماری ثبت شده است.
در مقایسه با این تعداد از بیماران در نیوزیلند، میتوان به کشور ایرلند اشاره کرد که با جمعیتی مشابه نیوزلند (حدود پنج میلیون نفر) بیش از ۲۵ هزار مورد ابتلا به کووید۱۹ و تا کنون ۱۶۷۹ مورد مرگ داشته است.
نیوزیلند در شمار کشورهایی است که پایینترین آمار مرگ بر اثر کووید ۱۹ را ثبت کردند. تحلیل گران از قرنطینه سریع و جدی، اطلاعرسانی موثر به مردم، افزایش ظرفیت آزمایشگاههای تست کرونا، مزیت جمعیتی و جغرافیایی و پیگیری درست دستورالعملهای مقابله با پاندمی توسط مردم را از دلایل موفقت این کشور در مهار مطلوب کرونا می دانند.
نظر شما