حسن سپهرفر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در یک سال گذشته، ۳۷ بنا از شهرستانهای ارومیه، خوی، سلماس، سردشت، چالدران، میاندوآب، پیرانشهر و مهاباد در حال بررسی و تدوین مطالعات و طراحی نقشه ها برای تعیین حریم است.
وی اضافه کرد: ۲۰ اثر از محوطه های تاریخی در همان شهرستان ها مورد بررسی و گمانه زنی برای تعیین عرصه و حریم قرار گرفته و در حال تدوین گزارش های مربوطه است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: امسال عملیات تعیین حریم و بازنگری ۶ اثر در بناها و محوطه های تاریخی استان انجام شده است.
وی ادامه داد: این آثار در جلسه شورای تعیین حریم کشور بررسی شد و در نتیجه آن حریم تپه حسنلو نقده، ساختمان صدا و سیما و پردیس دانشگاه ارومیه، تپه اهرنجان سلماس تعیین و نقشه حریم ۲ اثر کلیسای مارسرگیز و دژ بسطام هم بازنگری شد.
اظهار کرد: تصویب نقشه تعیین حریم این آثار تاریخی مهمترین گام در حفاظت و نگهداری از آنها محسوب میشود.
سپهر فر با اشاره به اینکه تعیین حریم آثار تاریخی یک منع قانونی در برابر متجاوزان و ساخت و سازهای غیرقانونی ایجاد میکند، گفت: طبق نقشه تعیین حریم آثار تاریخی طبق قانون از احداث بناهای مرتفع که مانع دید بصری آثار تاریخی شوند و استفاده از مصالح ناموزون و ناهماهنگ در کنار بنا ممانعت شده و نیز ساماندهی و ایجاد فضای سبز در اطراف این بناها باید با در نظر گرفتن ضوابط فنی و باستانشناختی انجام شود.
آذربایجانغربی دارای بیش از یکهزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و ۲ اثر ثبت شده جهانی شامل «قرهکلیسای چالدران» و «تختسلیمان تکاب» است.
کاخ موزه باغچهجوق، عمارت کلاهفرنگی، سهگنبد ارومیه، غار سهولان مهاباد، خانتختی سلماس، مقبره شیخ صدرالدین چالدران، کلیسای ننهمریم ارومیه، قلعهبسطام، مسجد سردار، بازار تاریخی ارومیه، خانه انصاری، تپهحسنلو، تالاب بینالمللی و سایت پرندهنگری کانیبرازان مهاباد و روستای چورس از جمله آثار تاریخی آذربایجانغربی به شمار میرود.
در این استان همچنین ۷۴ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری فعالیت میکند که از این تعداد ۳۶ دفتر در ارومیه فعال است.
نظر شما