۱۴ دی ۱۳۹۹، ۲۰:۱۰
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 84172465
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاد دانشگاه شیراز: مرگ‌اندیشی در وجود سردار سلیمانی تبلوری خاص داشت

شیراز-ایرنا-عرفان‌پژوه و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، سردار سلیمانی را جنگجویی واقعی خواند که مرگ‌اندیشی در وجود او تبلوری خاص داشت و گفت: این مرگ‌اندیشی در سلوک عرفان او راه‌یافته بود، بدین‌تعبیر او هم در جهاد بیرونی است و هم در جهاد اکبر است یعنی پرده غفلت از جلو چشمانش کنار رفته بود.

حجت‌الاسلام قاسم کاکایی، یکشنبه در بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی که به همت معاونت فرهنگی دانشگاه شیراز برگزار شد، از شهید سلیمانی به عنوان سالک طریق عرفان ایرانی و اسلامی نام برد.

وی، با اشاره به اینکه آرزوهای یک ملت در اسطوره‌های آنان تبلور می‌یابد، بیان کرد: شیر خدا، حضرت علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) و رستم دستان، ۲ اسطوره ملت ایران هستند که تصویر آن دو جمع بین رزم و بزم و حماسه و عرفان است، با این تفاوت که رستم شاهنامه با جنبه‌های روحی، معنوی و توان والای انسانی، شخصیتی داستانی است، اما امام علی (ع) حقیقتی اسطوره‌گون است.

کاکایی بیان کرد: قاسم سلیمانی اما هر ۲ جنبه را در خود جمع کرده بود، او هم یک ایرانی است که مرزهای ایران را رستم‌وار حفظ کرد و هم نشانی از امیرالمومنین دارد.

وی، با اشاره به اینکه سردار سلیمانی، عرفان را در وجود خود متبلور کرده است، اظهار داشت: او در همه شاخه‌های تصوف خود را به امام علی (ع) می‌رساند و کمتر کسی است که توفیق داشته باشد هر ۲ بُعد امیرالمومنین را در خود جمع کند.

به تعبیر استاد فلسفه دانشگاه شیراز، سردار سلیمانی در صحنه رزم شیر غران جبهه‌هاست، او عرفان امیرالمومنین را لمس می‌کند و پیرو عرفانی ایرانی است که بیشترین بهره را از جنبه‌های معنوی اسلام دارد.

کاکایی اضافه کرد: سردار سلیمانی همچنین نماد دیگر اسطوره‌های شاهنامه همچون آرش است که جان خود را در تیر کرد و یا سیاوش را تداعی می‌کند که خونش در سرزمین دیگری به‌ناحق ریخته شد، اما از سوی دیگر او با تأسی به امام حسین (ع) یک عمر عاشورا و محرم را سرلوحه‌ قرار داده و از این نظر فرهنگ ایرانی و اسلامی را به هم پیوند می‌زند.

وی ادامه داد: حاج قاسم، ۴۰ سال نفس خود را صیقل داد و دارای تجارب عرفانی شده بود و از این نظر، پرورش‌یافته عرفان اسلامی امام خمینی (ره) بود.

استاد دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه ۴۰ سال بیداری این شخصیت باعث شده است که او زبان عرفان ایرانی را درک کند و بدین‌واسطه با رقص خون خود، این مصرع مولانا را به نمایش گذاشت که می‌گوید: "رقصی چنین میانه میدانم آرزوست".

وی، سردار سلیمانی را مظهر محبت الهی خواند و گفت: مجاهد و رزمنده‌ای که ۴۰ سال می‌جنگد، مظهر اسلام رحمانی است و جمع رزمنده بودن و رحمانیت بسیار عجیب است، در تایید این سخن، می‌بینیم که در جبهه جنگ با داعش ضحاک‌صفت، برای حفظ جان زنان ایزدی که مسلمان نیستند، جان فدا می‌کند.

این عرفان‌پژوه، تشییع پیکر سردار سلیمانی را بزرگترین آیین تشییع پس از رحلت امام خمینی (ره) دانست و افزود: این مراسم نشان‌دهنده قدردانی مردم از سردار ملی خود بود.

سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه ابومهدی المهندس، معاون سازمان الحشد الشعبی عراق و تعدادی از همرزمانشان بامداد جمعه (سیزدهم دی ماه ۱۳۹۸) در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی به دستور دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و با شلیک پهپادهای ارتش این کشور به شهادت رسیدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha