تمام کشور برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ بسیج شده اند و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز امروز دوشنبه اعلام کرد که موضوع واکسن کرونا از سه مسیر دنبال میشود.
سعید نمکی گفت: یک مسیر ساخت واکسن در داخل است و تردید نداریم تا بهار آینده واکسنساز معتبر دنیا میشویم.
وی در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونای استان کرمان، راه دوم را تولید مشترک واکسن با چند کشور دیگر برشمرد و افزود: در مرحله سوم، خرید واکسن برای گروههای آسیبپذیر از جمله افراد با سن بالا، کادر درمان و گروههای خطرپذیر در دستور کار قرار دارد که مذاکرات زیادی برای اجرای دستور رییس جمهوری و بانک مرکزی برای تامین ارز انجام شده است.
وزیر بهداشت همچنین گفت: ساخت واکسن ایرانی، به عنوان یک افتخار ملی در آینده نه چندان دور کسب میشود و به اطلاع مردم می رسانم که خود، خانواده و نزدیکانم منتظر واکسن ملی ایرانی هستیم تا تزریق کنیم.
وی در عین حال تصریح کرد: هرچند امیدهایی در ورود واکسن به کشور داریم اما باید بدانیم با واکسن هم نمی شود به مردم گفت از شر ویروس خلاص شدیم و باید بپذیریم این ویروس میهمان مستمرتری است.
رصد اخبار مربوط به کرونا در استان ها نشان می دهد که در بسیاری از مناطق، امار ابتلا سیر نزولی دارد اما در برخی شهرستان ها به واسطه دورهمی ها و تجمعات، موفقیتی در زمینه مهار حاصل نشده است.
در همین پیوند، فرماندار نوشهر از بستری شدن روزانه هفت بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در بیمارستان این شهر خبر داد و گفت: بیشترین میزان افراد آلوده به ویروس کرونا مربوط به روستاهای پرجمعیت این شهرستان است.
سعید یزدانی افزود: روستاهای پر جمعیت این شهرستان به خاطر برگزاری دورهمی های خانوادگی بیشتر در معرض آلودگی ویروس کرونا قرار دارند به همین خاطر بخش اعظم مراجعه کنندگان به مراکز درمانی شهرستان ساکن روستاهای بزرگ هستند.
وی روند بیماران کووید ۱۹ شهرستان نوشهر را افزایشی دانست و گفت : تا چند روز گذشته تعداد پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستان شهید بهشتی چهار نفر بود که این رقم اکنون به هفت نفر افزایش یافته است.
در بابل هم طی ۲۴ ساعت گذشته پنج بیمار مبتلا به کووید ۱۹ بستری در بیمارستانهای این شهرستان جان خود را از دست دادهاند و ۳۷ بیمار با حال عمومی نامساعد در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
به گفته قربانعلی ولی زاده بورا فرماندار بابل، سرعت شیوع کرونا در شهرستان نگران کننده است و لازم است شهروندان برای خروج از وضعیت موجود و حفاظت از سلامتی خودشان و دیگران محدودیت ها و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.
وی بر ضرورت برخورد جدی با متخلفان محدودیت های کرونایی تاکید کرد و گفت : به منظور جلوگیری از سرعت گسترش ویروس کرونا باید کنترل ورودی و خروجی شهر بابل تشدید شود.
فرماندار بابل یکی از دلایل سرعت گرفتن حرکت افزایشی شیوع کرونا در شهرستان را نادیده گرفتن هشدارهای مربوط به دورهمی شب یلدا دانست و گفت: اگر مردم هشدارهای اعلام شده در خصوص دورهمی های شب یلدا را جدی میگرفتند امروز شاهد افزایش آمار بستری ها و مرگ و میر در بابل نبودیم .
وی افزود : ما شرایط روحی و اقتصادی شهروندان و خستگی آنها از اعمال محدودیت ها را درک میکنیم ، اما در شرایط فعلی چارهای جز رعایت پروتکل های بهداشتی وجود ندارد.
هر چند در حال حاضر بابل با ۱۸۸ بیمار بستری در بیمارستان ها وضعیت نارنجی قرار دارد ، اما این وضعیت شکننده است و کوچکترین سهل انگاری می تواند وضعیت شهرستان را بار دیگر قرمز کند.
این در حالی است که تمهیدات و تدابیر اتخاذ شده به علاوه همکاری مردم در رعایت محدودیت ها در اغلب استان ها موثر بوده است.
از جمله در کرمان، آمار فوت بیماران کرونایی ۷۰ درصد کاهش یافته است.
در این خصوص، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اجرای موفقیتآمیز طرح سپهبد شهید سلیمانی در این استان گفت: آمار فوت بیماران کرونایی در کرمان از اول اجرای این طرح تاکنون ۷۰ درصد کاهش یافته است.
حمیدرضا رشیدی نژاد اجرای طرح سپهبد شهید سلیمانی را در شهرستان کرمان بسیار مطلوب توصیف کرد و ضمن قدردانی از زحمات مسئولان در راستای اجرای آن اظهار داشت: تمام مسئولان در این مدت پای کار بودند و جدای از وضعیت آمار شهرستان کرمان خروجی بسیار خوبی بر اساس هدف گذاری طرح داشته ایم.
وی با اشاره به شرایط متفاوت اقلیمی کرمان با سایر استان ها و شرایط متفاوت شهرستان کرمان با سایر شهرستان ها و همچنین مرکزیت داشتن آن گفت: آمار را نمی توان ملاک و معیار سنجش قرار داد زیرا شهرستان کرمان، هم مرکز استان است و هم از جمعیت و پراکندگی بالایی برخوردار است لذا به طور قطع در چنین شرایطی کار بسیار دشوارتر از سایر شهرستان هاست و ملاک و معیار عمل نیز بر همین اساس باید باشد.
در یزد، رییس بیمارستان موقوفه گودرز یزد از تعطیلی همه بخشهای عادی و همچنین بخش آی سی یو بیماران کرونایی در این مرکز درمانی خبر داد.
دکتر مرضیه فیصل افزود: با مراقبت و رعایت پروتکل های بهداشتی توسط شهروندان یزدی، انتقال بیماری و اشغال تختهای بستری در بیمارستان کاهش یافت و اکنون پس از بسته شدن ۲ بخش بستری بیماران کرونایی ، بخش مراقبت های ویژه بیماران مبتلا به کرونا نیز بسته شد.
وی اظهار داشت: اگر شهروندان نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی احساس مسوولیت نکنند، این وضعیت میتواند شکننده باشد.
در گرگان هم با تداوم روند کاهشی ابتلا به کووید ۱۹ در این استان، تعداد بیماران کرونایی امروز گلستان نسبت به روز قبل ۵ نفر کمتر شد.
عبدالرضا فاضل رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اعلام این خبر افزود: دیروز ۴۵۴ بیمار کرونایی در استان بستری بودند که این تعداد امروز به ۴۴۹ نفر کاهش یافت.
وی بیان کرد: تعداد بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه (آی سی یو) مراکز درمانی گلستان نسبت به روز گذشته تغییر نکرده و اکنون ۹۳ نفر در این بخش تحت درمان هستند که از این تعداد ۳۶ نفر به علت مشکلات حاد تنفسی و وخامت اوضاع به دستگاه ونتیلاتور وصل شدند.
فاضل با بیان این که تعداد فوتیهای ناشی از کرونا در ۲۴ ساعت گذشته نسبت به روز ماقبل یک نفر کاهش داشته، افزود: دیروز ۹ نفر به علت ابتلا به کرونا در گلستان جان خود را از دست دادند.
وی گفت: در حال حاضر گرگان، کردکوی، بندرگز و بندرترکمن در وضعیت نارنجی (هشدار) و ۱۰ شهرستان دیگر گلستان در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند و برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا، برگزاری هرگونه مراسم در تالارهای شهرستانهای نارنجی همچنان ممنوع است.
فاضل هشدار داد: با وجود کاهش تعداد مبتلایان، عادیانگاری مردم نسبت به شرایط موجود و کمتر شدن توجهها به رعایت شیوهنامههای بهداشتی، کرونا را قوی و ماندگار میکند.
در همین حال در استان خراسان رضوی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر استان خراسان رضوی به لحاظ بروز کرونا در کشور در پایین ترین سطح کشور و انتهای جدول قرار دارد.
به بیان دکتر محمد حسین بحرینی طوسی، این موفقیت، دستاورد اقدامات همزمان و هماهنگ و نتیجه همدلی و وحدت بین تمامی دستاندرکاران کنترل این بیماری در استان است.
وی ادامه داد: هم اکنون بیماری کووید ۱۹ در مشهد نیز با توجه به جمعیت و شرایط خاص این کلانشهر کاهش چشمگیری یافته است.
در کرمانشاه هم که طی هفته های اخیر سیر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ نزولی بوده است ، در ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوتی بر اثر ابتلا به کرونا ثبت نشده است و امروز مجموع جان باختگان بر اثر ابتلا به این ویروس بدون تغییر باقی ماند.
«مهدی محمدی» رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: هم اکنون ۱۷۱ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان کرمانشاه بستری هستند.
وی اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ بیمار بستری و ۴۷ بیمار سرپایی مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در سطح استان شناسایی شدند.
اما از استان مازندران خبر رسید که واحدهای صنفی شامل خدماتی و توزیعی استان که از شیوع ویروس کرونا خسارت دیدند تاکنون سه هزار میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت دریافت کردند.
مهدی گلچوب مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری مازندران در این خصوص گفت : از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا کنون در مجموع حدود چهار هزار و ۹۲۶ واحد صنفی در استان مازندران تسهیلات کرونایی با نرخ ۱۲ درصد دریافت کردند.
وی اضافه کرد: در این واحدها توزیعی و خدماتی حدود ۲۱ هزار نفر مشغول به کار بودند که به ازاء هر کارگر بین ۷۰ تا ۱۲۰ میلیون ریال تسهیلات با نرح ۱۲ درصد و با زمان استراحت یک تا شش ماهه پرداخت شد.
مدیرکل دفتر اقتصاد استانداری مازندران واحدهای صنفی مشمول را شامل مواد غذایی، تالار های پذیرایی، رستوران، پوشاک و البسه و کیف و کفش اعلام کرد و گفت که شهرستان های آمل و عباسآباد بیشترین دریافتی تسهیلات کرونایی استان را به خود اختصاص دادند.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران هم گفت که با شیوع کرونا حدود ۶۰۰ میلیارد ریال از چکهای مالیاتی سررسید شده اصناف و بازاریان استان امهال شده است.
به گفته علی اکبر حمزه ای، امور مالیاتی در راستای همراهی با اصناف و بازاریان و کمک به این قشر به خاطر خسارت ناشی از شیوع کرونا، چک های مودیان مالیاتی را برگشت نزده و مهلت داده است.
وی گفت که مهلت جدید تعیین شده با توافق صاحبان چک تعیین شده است ضمن این که تعامل با اصناف و بازاریان در این زمینه همچنان ادامه دارد.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران همچنین از قایل شدن تخفیف مالیاتی برای مشاغل پرخطر که به صورت بلندمدت تعطیلی کرونایی را تجربه کرده اند ، به عنوان دیگر اقدام یاریگرانه این مجموعه یاد کرد.
گزارش ها:
برخی از گزارش های ایرنا با محوریت کرونا از طریق عناوین زیر در دسترس است:
شخم و شیار زودهنگام شالیزارهای مازندران در فصل کرونا
کرونا گَزیده از ریسمان قرمز و نارنجی باید بترسد
کرونا، قرنطینه و جلوگیری از چاقی
یک گام دیگر برای حذف تدریجی بیماری کووید ۱۹
وضعیت کرونا در کشور
امروز سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۱۱۰ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۵۵ هزار و ۶۵۰ نفر رسید.
سیما سادات لاری روز دوشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۵ دی ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۷۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و ۷۶۹ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۴۹ هزار و ۵۰۷ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل ها، ۴ شهرستان ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی در وضعیت قرمز، ۴۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۴۰۱ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۸۵ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دادهاند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، ایتالیا، انگلیس، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان که موجب افزایش سرایت و بیماری زایی آن شده، نگرانی های جدیدی را در سطح دنیا به وجود آورده است.
نظر شما