امامداد شهبازی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: با تجهیز ۱۲ کامیون نفتکش و تعداد قابل توجهی کارگر پس از حدود ۲۰ روز تلاش، عملیات پاکسازی نفتهای جاری در سطح زمین به طول ۶ کیلومتر انجام شد.
وی ادامه داد: با این وجود در برخی مناطق سختگذر و کوهستانی بخشی از نفت به درون خاک نفوذ کرده و آلایندهها به شکل قیر به سنگهای در طول مسیر چسبیده است.
به گفته شهبازی، اگرچه بخشی از خاکهای آلوده منطقه نیز خاکبرداری شده است اما از آنجا که نفت به درون لایههای خاک نفوذ کرده، جمع آوری آن به راحتی صورت نمیگیرد و تبعات آن در بلندمدت خود را نشان میدهد.
بخشدار میانکوه تصریح کرد: برای پاکسازی قیر چسبیده به سنگها منتظر هستیم تا با بارش باران این قیرها شسته شده و در پایین دست با کامیونهای نفتکش جمعآوری شود.
شهبازی با بیان اینکه هنوز منابع آب شرب منطقه میانکوه آلوده به نفت نشده است، افزود: این در حالی است که آزمایشهای جدیدی که از چشمه سرخون انجام شده نشان میدهد آلودگی نفتی در این چشمه افزایش یافته و نفوذ نفت در خاک و سفرههای آب زیرزمینی به تدریج خود را نشان میدهد.
شهبازی رسیدگی به مشکلات و خسارتهای وارد شده به مردم منطقه را خواستار شد و گفت: برخی مردم عنوان میکند که با حادثه آتشسوزی و دود ناشی از آن تعدادی از دامهای آنها تلف شده است و کارشناسان دامپزشکی در حال بررسی موضوع هستند، با این وجود انتظار میرود رسیدگی به این امور سریعتر انجام گیرد.
به گزارش ایرنا، نشت نفت در بخش میانکوه در ۲ دهه گذشته برای چهارمین بار در روز یکشنبه (۲۳ آذر)بر اثر شکستگی خط لوله نفت مارون به اصفهان در منطقه تلمبهخانه روستای گندمکار شهرستان اردل رخ داد.
این حادثه منجر به ورود نفت به رودخانه سرخون و اراضی اطراف آن به طول ۶ کیلومتر شده است که در پی آن برخی مناطق نیز به سبب پخش گاز ناشی از نفت رها شده، دچار آتشسوزی شد که با تلاش نیروهای امدادی و آتشنشانی یک روز پس از این حادثه به طور کامل مهار شد.
قرار گرفتن چهارمحال و بختیاری در مسیر خط انتقال نفت مارون به اصفهان، سالهاست که مردم منطقه میانکوه به ویژه شهر سرخون و روستاهای اطراف آن را با مشکلاتی روبرو کرده است.
بخش میانکوه از بخشهای شهرستان اردل است که تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۱۵۰ کیلومتر و تا اردل مرکز شهرستان ۸۰ کیلومتر فاصله دارد.
نظر شما