کاهش ۸ درصدی مصرف آب، موجب ضرر کشاورزان حوضه دریاچه ارومیه شده است

ارومیه- ایرنا- معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: بخش کشاورزی  آذربایجان‌غربی به ویژه در حوضه دریاچه ارومیه، بیش از مصوبه کاهش هشت درصدی مصرف آب، این امر را محقق کرده و این کاهش سالانه موجب ضرر بیشتر بهره‌برداران شده است.

علی مراد اکبری روز سه شنبه در نشست کارگروه امور زیربنایی بخش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی با موضوع آب و خاک افزود: با کاهش مصرف سالانه هشت درصد آب بدون تصویب دولت و تنها با تحمیل ستاد احیای دریاچه ارومیه، به بخش کشاورزی خسارت زیادی وارد شده است.

وی بیان کرد: در مصوبه دولت کل سهم بخش کشاورزی در راستای احیای دریاچه ارومیه هشت درصد بود اما ستاد احیای دریاچه ارومیه با تحمیل سالانه هشت درصد کاهش مصرف آب، صرفه جویی در آب را ۴۰ درصد کاهش داده است که کشاورزان را متضرر ساخته است.

وی با بیان اینکه تنها ۲۳ درصد از اعتبار پنج هزار میلیارد تومانی مصوب دولت به سازمان جهاد کشاورزی محقق شده، اضافه کرد: فشاری که در احیای دریاچه ارومیه بر بخش کشاورزی وارد شد، بیش از حد انتظار بود بنابراین در راستای احیای دریاچه ارومیه باید حداقل های میزان آبیاری اعمال شود.

اکبری با بیان اینکه ۶۱ هزار و ۵۸۰ هکتار از اراضی استان به آبیاری تحت فشار تجهیز می شود، گفت: متاسفانه عدم تحویل به موقع آب، در برخی از پروژه ها سبب به سرقت رفتن شیرآلات شد که سرقت شیرآلات اراضی پشت سد کرم آباد نمونه ای از این مشکلات در حوزه پروژه های آبیاری تحت فشار است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: از ۶۱ هزار و ۵۸۰ اراضی مورد  هدف جهت اجرای آبیاری تحت فشار ۵۲ هزار هکتار از آن تکمیل  عملیات شده ولی به دلیل احتمال سرقت، شیرآلات به آن ها منتقل نمی شود.

برخورد جدی و قانونی با متصرفان اراضی ملی و کشاورزی در دستور کار است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: برخورد جدی با متجاوزان  و متصرفان اراضی ملی و کشاورزی در دستور کار است.

آیدین رحمانی افزود: امسال ۴۱۲ مورد احکام قلع و قم صادر و برای ۲ هزار و ۶۱۴ نفر از متصرفان نیز پرونده قضایی تشکیل شده است.

وی اظهار کرد: متاسفانه مشوق های لازم و کنونی برای جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی موثر نیست و نیاز است مسوولان امر تدبیر برای ایجاد مشوق‌های موثر و تسهیلات لازم در این زمینه پیش‌بینی کنند. 

وی با اشاره به برخی از تصمیم ها و محدودیت های ستاد احیای دریاچه ارومیه در برداشت و آزاد سازی آب پشت سدهای استان برای تامین آب اراضی پایاب سدها، گفت: برخی از این تصمیم ها در اوایل اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه و در شرایط بحرانی و ویژه گرفته شده و نیاز است امروز و در شرایط فعلی که دریاچه در شرایط مطلوبی قرار گرفته و میزان بارندگی ها نیز افزایش یافته، ستاد احیای دریاچه ارومیه در برخی از محدویت ها تجدید نظر کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی افتتاح سد کانی سیب با حضور رییس جمهوری به صورت وبینار را یکی از اقدامات مهم دولت برای احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: با افتتاح تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه نیز شاهد گامهای موثر در احیای این دریاچه خواهیم بود. 

وی ادامه داد: توسعه شبکه های اصلی آبیاری و اتصال آن به شبکه های آبیاری فرعی نیازند تلاش و هماهگی فرابخشی دستگاه های اجرایی است تا کشاورزان بتوانند از امکات ایجاد شده توسط دولت در جهت توسعه بخش کشاورزی و افزایش راندمان تولید استفاده کنند. 

وی  وسعت منابع طبیعی استان را ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: طرح های بسیار مناسبی از جمله احداث ۲۴ طرح آبخیزداری و ۲۵۵ هزار هکتار مرتعداری و کاشت گیاهان دارویی در حفاظت از این منابع خدادادی در استان در سال جاری اجرا شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی ایجاد کشت و صنعت گیاهان دارویی را در استان خواستار شد و گفت: کاشت گیاهان دارویی با توجه به کم آب بر بودن و داشتن بازارهای مختلف در داخل کشور و کشورهای همجوار می تواند ضمن حفاظت از منابع طبیعی برای بسیاری از فرغ التحصیلان بخش کشاورزی فرصت اشتغال ایجاد کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha