به گزارش ایرنا، سید محمد جواد فرهانیان روز سه شنبه در نشست راهبری سهام عدالت استان یزد افزود: دولت تدبیر و امید با شجاعت و درایت این طرح را دنبال و اجرا کرد.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح یادشده برای اولین بار، دارایی مالی به مردم تخصیص داده شد؛ اطلاع رسانی و آموزش را مهمترین گام برای آگاهی مردم از بازار سرمایه و احقاق حقوق خود در این زمینه عنوان کرد و گفت: باید با آموزش و اطلاع رسانی، مردم را با مزایای سهامداری و حضور در بازار سرمایه و اینکه چه تصمیماتی برای سهامشان گرفته می شود آشنا و آگاه کرد.
وی بر اطلاع رسانی مزیت های آزادسازی سهام عدالت، سجامی شدن و حقوق دارندگان سهام در بازار سرمایه با مشارکت مسوولان و دستگاه های دولتی تاکید کرد و گفت: سهامداران باید از حقوق قانونی خود مطلع شوند.
مدیر برنامه ریزی و توسعه سازمان سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار، مردمی کردن و شفاف سازی اقتصاد را از جمله اهداف آزادسازی سهام عدالت عنوان کرد و گفت: شرکت در مجمع شرکت های سرمایه گذاری استانی، دریافت سود سالانه، انتقال قطعی و خرید و فروش سهام را از مزایای سجامی شدن و حضور سهامداران در بازار سرمایه ذکر کرد.
فرهانیان با بیان اینکه نباید صرفا به سجامی شدن دارندگان سهام عدالت اکتفا کرد؛ بلکه باید زمینه را برای دستیابی به مزایای آن فراهم ساخت ،خاطر نشان کرد: در این راستا، دستگاه های اجرایی و مدیران نقش بسزایی دارند.
وی با قدردانی از تلاش مسوولان استان یزد برای فراهم کردن زمینه ثبت نام مردم در سامانه سجام، ضرورت راه اندازی شرکت سرمایه گذاری استانی با مشارکت سهامداران را یادآور شد و گفت: اعضای هیات مدیره جدید باید در حفظ سرمایه های مردم نهایت تلاش خود را به خرج دهند.
استاندار یزد هم در این نشست تلاش دست اندرکاران سهام عدالت را ستود و گفت: سهام عدالت، ظرفیت های خوب اقتصادی است که در اختیار دهک های کم درآمد جامعه قرار داده شد .
محمدعلی طالبی با بیان اینکه باید برای تقویت شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان تلاش شود گفت: مدیران و دستگاه های اجرایی استان، زمینه موفقیت این شرکت را فراهم و تلاش کنند تا از ظرفیت های اقتصادی این مجموعه در بخش های اقتصادی سرمایه گذاری استفاده شود.
استاندار یزد ضرورت انتخاب افراد با تجربه و متخصص برای در دست گرفتن مدیریت شرکت سرمایه گذاری استان را یادآور شد و بر نظارت بر فعالیت این شرکت تاکید کرد و گفت: هر چه زمینه مشارکت دارندگان سهام عدالت در برگزاری انتخابات مجمع افزایش یابد مسوولیت هیات مدیره را بیشتر می کند.
همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد شرکت سرمایه گذاری استان را از بزرگترین و بهترین شرکت های سرمایه گذاری استان اعلام کرد و گفت: برای مشارکت مردم در تصمیم گیری های این شرکت تلاش ها و فعالیت های خوبی در استان شکل گرفته است.
سید مسعود عظیمی گفت: در این راستا، هماهنگی های لازم صورت گرفته است تا افراد زیرپوشش نهادهای حمایتی استان و روستاییان در سامانه سجام ثبت نام کنند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی یزد هم با اشاره به آزادسازی سهام عدالت با ابلاغ مقام معظم رهبری در پی درخواست رییس جمهوری گفت: مشمولان سهام عدالت که روش غیرمستقیم را در مدیریت سهامداری خود انتخاب کرده اند باید در سامانه سجام (www.sejam.ir ) ثبت نام و کد بورسی را دریافت کنند.
علی نمازی با بیان اینکه با پذیرش شرکت سرمایه گذاری با تماد « وسیزد »در بازار سرمایه، امکان خرید و فروش سهام آن فراهم شد، گفت: برای این که سهامداران بتوانند از منافع این شرکت استفاده کنند ثبت نام در این سامانه، احراز هویت و دریافت کد بورسی الزامی است.
وی خاطر نشان کرد: برای تشکیل مجمع شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت در استان باید بیش از ۵۰ درصد دارندگان سهام عدالت روش غیرمستقیم احراز هویت شوند و هم اینک این رقم به بیش از ۴۵ درصد رسیده است.
نمازی گفت: ۶۲۰ هزار نفر در استان یزد دارای سهام عدالت هستند که در طرح آزادسازی، ۲۷ درصد مشمولان روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردهاند و مدیریت سهام عدالت ۷۳ درصد بقیه به شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت استان یزد محول شده است.
وی میزان سرمایه شرکت سرمایه گذاری استان یزد را افزون بر شش هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: سهام این شرکت متشکل از ۳۶ شرکت اقتصادی بزرگ و معتبر ایران است.
طرح واگذاری سهام عدالت از سال ۸۴ آغاز شد و بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی دولت موظف شد تا ۴۰ درصد سهام بنگاه های اقتصادی را به ۶ دهک پایین جامعه واگذار کند.
ویگفت: سهام عدالت ۲ دهک پایین تحت پوشش دستگاه های حمایتی با ۵۰ درصد تخفیف ارایه شد که پرداخت آن بر اساس سود آن بود و از سال ۹۵ نیز این سود پرداخت شد و بر این اساس به خانواده ها تا سقف پنج نفر سهام عدالت تعلق می گرفت ادامه داد: پس از اردیبهشت ماه با آزادسازی سهام عدالت مشمولان توانستند روش مستقیم یا غیر مستقیم را انتخاب کنند.
استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.
نظر شما