به گزارش ایرنا، «ایوب الربیعی» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق در گفت و گو با پایگاه خبر بغداد الیوم اظهار داشت : منطقه خاورمیانه از سالها پیش به خاطر ماجراجویی های آمریکا و تلاشهایش برای دخالت در امور داخلی کشورها در وضعیت نابسامانی به سرمی برد.
بنا به تاکید وی، اکثر مشکلات منطقه از جمله منطقه خلیج فارس ناشی از سیاست های آمریکا در دوشیدن سرمایه های ملت های این منطقه و ایجاد دغدغه و نگرانی در بین آنها برای فروش میلیاردها دلار سلاح بوده است.
وی تصریح کرد: عراق از جمله کشورهایی است که از بحران های منطقه بیشترین رنج را برده و اولین کشوری است که خواهان برقراری صلح و ثبات است.
الربیعی تصریح کرد که ما از هرگونه چارچوبی برای آشتی بین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس استقبال می کنیم؛ به شرط اینکه این آشتی حاوی پیام صلح و همدلی با تکیه بر اصل صفر کردن مشکلات و ایجاد فضای گفت وگو بین همه کشورها برای پایان دادن به هرگونه مشکلی باشد و مسیری برای قطب بندی به منظور خصومت علیه این یا آن کشور نباشد.
ائتلاف الفتح یکی از احزاب سیاسی عراق بهشمار میرود که توسط هادی العامری درسال ۲۰۱۸ تأسیس شد. این ائتلاف از گروههای بسیج مردمی و مجلس اعلای اسلامی عراق و برخی احزاب سیاسی کوچک تشکیل شدهاست.
وی افزود: ما از این نگران هستیم که آمریکا در این آشتی (بین قطر و عربستان) دخالت کرد چرا که واشنگتن مقاصد بزرگ خود را در منطقه خاورمیانه دارد اما امیدواریم که مسیر آشتی بین کشورهای عرب یاد شده به تغییر مثبتی در منطقه منجر شود و دامنه آشتی ها با سایر کشورها گسترش یابد.
این نماینده ائتلاف الفتح تصریح کرد که همزمان آشتی بین ایران و عربستان غیرممکن نیست؛ بویژه که آنها دو کشور مسلمان هستند و انسجام بین آنها جنبه های مثبت زیادی برای بات و همدلی همه منطقه خلیج فارس ایجاد می کند.
وی خاطرنشان کرد: عراق از هر مسیری در حمایت از ثبات پشتیبانی می کند اما نگرانی همچنان از جانب آمریکا است زیرا اساسا خواهان هرگونه آشتی بین ملت های منطقه نیست زیرا چنین امری به زیان منافع واشنگتن و ریشه و اساس راهبردش از ۵۰ سال پیش تاکنون در منطقه است.
چهل و یکمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس با هدف آشتی و مصالحه بین اعضا عصر دیروز سه شنبه به میزبانی عربستان و با حضور مقام های شش کشور عضو در شهر « العُلا » در عربستان سعودی برگزار شد.
در این نشست «محمد بن سلمان بن عبدالعزیز» ولیعهد عربستان، «سلمان بن حمد آل خلیفة» ولیعهد و نخست وزیر بحرین، «فهد بن محمود آل سعید» معاون نخست وزیر عُمان، «محمد بن راشد آل مکتوم» معاون رییس دولت امارات و حاکم دبی، «نواف الأحمد الجابر الصباح» امیر کویت و « تمیم بن حمد آل ثانی » امیر قطر حضور داشتند.
در جریان این اجلاس توافقنامه مصالحه با قطر امضا شد و این کشورها پایان اختلافات خود با دوحه را اعلام کردند.
عربستان، امارات، بحرین و مصر در ژوئن ۲۰۱۷ روابط خود با قطر را قطع و ادعا کردند که این کشور از تروریسم حمایت میکند، اما این ادعا توسط دوحه رد شد.
این چهار کشور در این سال تمام مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را به روی قطر بستند.
نظر شما