«مرتضی رضایی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره نشتی نهادههای دامی با ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی در بازار سیاه، افزود: به طور قطع وزارت جهاد کشاورزی برای توزیع نهادههای دامی علاوه بر اطلاعات خاص خود، به اطلاعات دقیق گمرک ، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت راه در بحث حمل و نقل نیاز دارد.
وی با بیان اینکه اکنون ما به اطلاعات خروج نهاده ها از گمرک ها دسترسی نداریم اضافه کرد: در واقع تمامی اطلاعات باید در سامانه بازارگاه وجود داشته باشد تا دستگاههایی که در این زمینه فعالیت مشترک دارند بتوانند از این اطلاعات برخوردار شوند اما اطلاعات فعلی در این سامانه نیز ناقص رد و بدل می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی براین باور است که در واقع نهادههای دامی در گمرک ها و بنادر، قبل از اینکه به سامانه بازارگاه برسد، دچار مشکل میشود.
رضایی با بیان اینکه مشکل اتصال سامانههای گمرک و تجارت باید از طریق وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و گمرک جمهوری اسلامی پیگیری و متصل شود، افزود: این سامانهها به طور کامل به سامانه بازارگاه متصل نیست و اطلاعاتی که وارد بازارگاه میشود، ناقص است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: اگر این سامانهها با اطلاعات دقیق و به صورت برخط متصل نباشد، سامانه بازارگاه نمیتواند به صورت هوشمند فرایند ورود و توزیع نهادههای دامی را کنترل کند.
وی گفت: به طور معمول بخشی از اطلاعات به شکل وب سرویسهایی نوشته و تبادل میشود، برخی از اینها مانند بحث خروج اطلاعات نهادههای خارج شده از گمرک، هنوز اطلاعاتش کامل نیست.
به گفته وی، اما در سامانه بازارگاه تمامی جزئیات و اطلاعات یک محموله و پتههای لیست محمولههای حمل شده ارایه میشود.
رضایی با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی خواستار دریافت اطلاعات دقیق گمرک جمهوری اسلامی و وزارت صنعت در سامانه بازارگاه است، افزود: اتصال سامانهها به یکدیگر یک شرط لازم برای اجرای کامل فرایند نظارت بر ورود و توزیع نهادههای دامی است و باید هر چه سریعتر این مشکل فنی حل شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره احتکار نهادهها توسط دلالان یا واردکنندگان گفت: گزارشهایی در این خصوص منتشر شده اما به دلیل نبود اسناد و مدارک مستدل اطلاعات، احتکار نهادهها در انبارهای خصوصی هنوز ثابت نشده است.
به گزارش ایرنا، سامانه «بازارگاه نهادههای کشاورزی» به منظور توزیع مناسب نهادهها و دسترسی آسان تولیدکنندگان به نهادههای دام و طیور با نرخهای مصوب توسط وزارت جهاد کشاورزی ایجاد شد که در مردادماه امسال اصلاحاتی روی آن صورت گرفت.
براساس آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار باید هر کیلوگرم ذرت و جو در مبادی ورودی با قیمت یک هزار و ۷۰۰ تومان، دانه سویا سه هزار و ۱۰۰ تومان و کنجاله سویا سه هزار و ۲۰۰ تومان در سامانه بازارگاه به دست تولیدکنندگان و پرورشدهندگان دام و طیور برسد.
این درحالی است که طبق گزارشهای منتشره، برخی واردکنندگان و دلالان بازار سیاه پس از خروج نهادهها از گمرکات اقدام به احتکار این کالاها در انبارهای خصوصی خود میکنند تا این محصولات را با نرخهای چند برابری در بازار بفروش برسانند.
نظر شما