به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از خانه کتاب و ادبیات ایران، ابراهیم حیدری با اشاره به نقش نمایشگاه مجازی کتاب در کاهش بحران و مشکلات صنعت نشر گفت: معتقد به کلمه بحران در صنعت نشر نیستم و به نظرم این موضوع معنایی ندارد زیرا تولید و فروش و عناوین کتابهای ما نشان میدهد نسبت به دیگر حوزهها و طرحهای فصلی خرید کتاب استقبال خوبی از سوی مردم شده طوری که میزان فروش پاییزه کتاب حدود ۲۰ میلیارد تومان بوده است.
کتابهای چاپ اول رشد ۵ درصدی داشته است و اگرچه در بخش تیراژ ۱۰ درصد کم شده است صنعت نشر در وضعیت خوبی به سر میبرد.
حیدری با بیان اینکه نمایشگاه مجازی کتاب یک اقدام خوب و ارزشمند است، عنوان کرد: همانطور که طرحهای فصلی نشان داد اگر مردم فرصت، زیرساخت و امکانات داشته باشند آمادگی برای خرید کتاب دارند و بهنظرم برپایی نمایشگاه مجازی کتاب یک کار ضروری است که باید اجرا شود.
وی با طرح این موضوع که نیاز بود نمایشگاه مجازی هرچه زودتر برگزار شود، افزود: چون این کار اولین تجربه است و نیاز به بررسی و هماهنگی بیشتر دستگاهها و نهادهای زیادی بود باید تمام ملاحظات شرایطها و زیرساختهای فنی مهیا میشد به همین دلیل اجرایی شدن آن کمی زمان برد.
حیدری ادامه داد: نمایشگاه مجازی کتاب اولین نمایشگاه مجازی دنیا است که در آن کتاب فروخته میشود. در سایر نمایشگاههای مجازی دنیا بحث فروش رایت و کپی رایت است اما آنچه در نمایشگاه ما اتفاق میافتد فروش کتاب است نه سایر مباحث و به همین دلیل جابجایی و نقل و انتقال آن اهمیت ویژهای دارد. در خانه کتاب و ادبیات ایران با کمک تشکلهای مربوطه و سازمانها و سایر دستگاههای مرتبط بعد از ساعتها جلسه کارشناسی اجرای نمایشگاه مجازی کتاب تهران به مرحله اجرایی رسیده است.
وی همچنین به مزایای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران هم اشاره کرد و گفت: مطمئن هستیم در شرایط کرونایی مردم از کتاب استقبال میکنند و امیدواریم کار بهگونهای مدیریت شود که همه اقشار جامعه بتوانند به کتاب مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند همچنین بتوانند از یارانهها بهرهمند شوند.
به گفته حیدری، امسال با توجه به شرایط کرونا دیگر نیاز نیست افراد و گروههایی که هر سال یارانه خرید کتاب دریافت میکردند به تهران مراجعه کنند و برپایی نمایشگاه مجازی کتاب موجب می شود افراد در شهر خود با واریز شدن یارانه به حسابشان کتاب خریداری کنند. این موضوع خوب است اما نیاز است از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه یارانهها حمایت شود زیرا استقبال خوب خواهد بود و یارانهها باید افزایش پیدا کند.
به طور کلی چشم انداز برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب را مثبت ارزیابی میکنم و اگر هم مشکلی باشد باز هم ارزش دارد، زیرا برگزاری نمایشگاه مجازی کار ارزشمندی است و قطعا با رفع مشکلات احتمالی نمایشگاههای بعدی را با قوت بیشتری برگزار خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، پس از لغو نمایشگاه کتاب تهران در فروردین، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به دنبال راهی برای حمایت از ناشران و بازار کتاب کشور بود و با استفاده از تجربیات حضور در نمایشگاههای مجازی برگزار شده توسط دیگر کشورها، نظیر نمایشگاه بزرگ کتاب فرانفکورت که مجازی برگزار شد، تصمیم بر برگزاری نمایشگاه کتاب محازی گرفت و محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به ریاست ایوب دهقانکار را مسئول برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب معرفی کرد. نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
نظر شما