دانش آموزان مازندران در داشتن وزن طبیعی آخر شدند

ساری - ایرنا - معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران گفت که دانش‌آموزان این استان از نظر وزن طبیعی رتبه آخر را در میان ۳۱ استان کشور به خود اختصاص دادند.

علی ساداتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به رتبه دوم مازندران در چاقی و اضافه وزن دانش آموزان اشاره کرد و افزود : متاسفانه دانش آموزان مازندرانی از نظر وزن جزو بدترین استان های کشور محسوب می شوند.

وی ادامه داد : بر اساس پایشی که بتازگی در غربالگری چاقی که با عنوان طرح "کوچ" در سطح کشور و مازندران انجام شد، دانش آموزان مازندرانی از نظر وزن طبیعی رتبه آخری را به دست آوردند که بسیار نگران کننده است.

معاون سلامت آموزش و پرورش مازندران گفت : بر اساس این طرح ۴۶۵ هزار دانش آموز از مجموع ۵۰۶ هزار  دانش آموز استان مورد غربالگری وزنی قرار گرفتند که از این میزان ۵۶/۷ دهم درصد وزن طبیعی داشتند در حالی که میانگین کشوری آن ۶۳/۹ درصد است.

ساداتی اظهار داشت : در این پایش تنها ۲/۷ درصد از دانش آموزان لاغر و ۱/۲ درصد نیز خیلی لاغر بودند در حالی که از نظری چاقی و اضافه وزن دانش آموزان استان رتبه دوم کشور را داریم.

وی افزود: با وجود اینکه میانگین چاقی و اضافه وزن در میان دانش آموزان کشور ۳۰/۱درصد است ، این رقم در استان مازندران ۳۹/۲ درصد است که نگران کننده و نشان دهنده شرایط حاد دانش آموزان استان از نظر وزنی می باشد.

اضافه وزن عبارت است از داشتن وزنی بالاتر از حد ایده‌آل که بر طبق استاندارهای قد و وزن و شاخص توده بدنی (BMI) فرد، قابل تخمین است. اضافه وزن، همواره به دلیل افزایش وجود چربی در بدن نیست بلکه طبق تعریف، افرادی که دارای حجم عضلانی زیاد هستند نیز می‌توانند دارای اضافه وزن باشند. در واقع به تجمع بیش از حد بافت چربی در بدن، چاقی می گویند.

معاون سلامت آموزش و پرورش مازندران گفت : نتایج غربالگری در مقایسه با آخرین سنجش در سال ۹۵ نشان می دهد که تعداد دانش آموزان چاق و دارای اضافه وزن استان افزایش ۱۱ درصدی داشته است که البته برای کشور نیز همین نسبت ثبت شده است. 

پسران تپل‌تر از دختران

ساداتی همچنین آمار چاقی در دانش آموزان پسر مازندران را بیش از دختران توصیف کرد و گفت : درصد چاقی و اضافه وزن در دانش آموزان دختر استان ۳۵/۹ است که در پسران به ۴۳/۳ درصد می رسد.

وی افزود : به همین نسبت نیز در وزن طبیعی دانش آموزان استان صادق است که ۶۰/۷ درصد دانش آموزان دختر استان وزن طبیعی دارند در حالی که تنها ۵۲/۲ درصد پسران وزن طبیعی و متناسب با قد و سن خود دارند.

معاون آموزش و پرورش مازندران بیشترین علت اضافه وزن و چاقی در پسران را ناشی از پرخوری بیشتر و همچنین فیزیک بدنشان دانست و افزود : نبود برنامه های ورزشی و حرکتی داشتن اضافه وزن را تشدید می کند.

کرونا و اضافه وزن

سادتی بیشترین رشد وزنی دانش آموزان را مربوط به یک سال اخیر دانست و گفت : طبق پایش های دست و پا شکسته و مقطعی که در سال های ۹۷ و ۹۸ صورت گرفت تغییرات آنقدر محسوس نبود اما یک سال اخیر افزایش چاقی در دانش آموزان مازندران چشمگیری بوده است.

وی ویروس کرونا و همچنین آموزش مجازی و خانه نشینی دانش آموزان را دلایل اصلی تشدید چاقی دانست و افزود : البته این مشکل مربوط به سراسر کشور است و در حال حاضر از نظر فیزیکی نمی توان به صورت مستقیم بر آن کنترل داشت.

معاون سلامت آموزش و پرورش مازندران تاکید کرد : کم تحرکی به دلیل خانه نشینی ناشی از شیوع ویروس کرونا و همچنین تداوم عادت های غذایی پیش از کرونایی است که متناسب با کم تحرکی نیست.

وی افزود : عدم توجه والدین به رژیم غذایی فرزندان در فصل کرونایی و همچنین برنامه ریزی نداشتن برای ایجاد تحرک در آنان در فضای خانه هم در روند افزایشی چاقی و اضافه وزن دانش آموزان بی تاثیر نبوده است.

ساداتی از والدین و همچنین مسئولان پرورشی آموزش و پروش خواست تا چه در شبکه های مجازی دانش‌آموزی و چه به صورت استفاده از برنامه های ورزشی تلویزیونی نسبت به ایجاد تحرک در دانش آموزان تلاش کنند.

ساداتی همچنین بازی با فرزندان در محیط خانه و به کارگیری آنان در فعالیت خانگی را نیز برای مدیریت وزن آنها بی تاثیر ندانست.

وی گفت : البته آموزش و پرورش نیز درصدد است تا با ارائه محتواهای ورزشی در شبکه شاد و همچنین مازندمحتوا برنامه مدون ورزشی برای دانش آموزان ارائه دهد که البته نیاز است والدین در این مسیر همکاری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha