هوشنگ طاهری روز پنجشنبه در نشست مشترک شورای بخش کشاورزی و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری که با حضور رییس و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برگزار شد،تاکید کرد: سهمیه این استان در تسهیلات اشتغال روستایی یکهزار و ۷۷۳ میلیارد ریال بود که با احتساب ۲۶۸ میلیارد ریال از منابع ملی، 2 هزار و ۴۱ میلیارد ریال برابر ۱۱۵ درصد سهمیه جذب و در قالب2 هزار و ۳۶۴ فقره پرونده پرداخت و این استان موفق به کسب رتبه نخست کشوری شد.
وی افزود: بانک کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سالجاری یکهزار و ۵۴۷ میلیارد ریال از محل بند الف تبصره ۱۸ برای ۳۲۶ فقره پرونده در حوزه کشاورزی، گلخانه، کشت گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی و تکمیلی پرداخت کرده است.
طاهری تصریح کرد: همچنین سهمیه استان برای پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی ۴۰۰ میلیارد ریال بود که با ۱۵۲ درصد افزایش، تاکنون ۶۱۰ میلیارد ریال پرداخت شده است.
وی یادآور شد:در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به کشاورزان زیرپوشش بیمه محصولالت کشاورزی چهارمحال و بختیاری ۷۹۰ میلیارد ریال خسارت وارد شد که از این مبلغ تاکنون ۶۷۰ میلیارد ریال به کشاورزان خسارتدیده پرداخت شده و ۱۲۰ میلیارد ریال در حال پرداخت است.
طاهری گفت: متاسفانه گیاهان دارویی، سیر، پیاز، کرفس، زعفران، موسیر و آلبالو مشمول بیمه محصولات کشاورزی نمیشود.
مدیرکل فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: مرکز تخصصی گیاهان دارویی سورشجان در شهرستان شهرکرد، بادام در شهرستان سامان و ماهیان سردابی در شهرستان اردل بهزودی راهاندازی میشود.
فرانک کبیری به رتبه نخست تولید بادام استان در سطح کشور اشاره و تاکید کرد: متاسفانه به علت نبود صنایع تبدیل و تکمیلی در استان محصول بادام این استان از سوی بازرگانان هندی خریداری و حداقل به سه برابر قیمت صادر میشود.
وی افزود: آموزش مهارتی استفاده از نهادههای کشاورزی، هرس، چگونگی مبارزه با آفات و بازاریابی محصول بادام برای برندسازی در دستور کار ادارهکل فنی و حرفهای قرار دارد.
کبیری تصریح کرد: برای توسعه کشت گیاهان دارویی آموزش کاشت، داشت، برداشت، فراوری، بازاریابی و جلوگیری از خامفروشی مورد توجه قرار میگیرد.
وی یادآور شد: برای حوزه ماهیان سردابی به پرورش ماهی، شناسایی بیماریها و مبارزه با آن و همچنین تکثیر بچه ماهی توجه میشود.
کبیری اظهار داشت: مرکز گیاهان دارویی ۶۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال، مرکز بادام ۵۳ میلیارد و ۷۹۰ میلیون ریال و مرکز ماهیان سردابی ۵۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال اعتبار نیاز دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در شرایط کنونی اعمال تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی و کاهش درآمدهای نفتی باید اتکاء به منابع داخلی را تقویت و از تولید و گسترش زنجیره تولید حمایت کنیم.
آیتالله احمدی تاکید کرد: وجود ۱۵ کشور در همسایگی ایران فرصت مطلوبی برای افزایش صادرات، کنترل بالای نقدینگی و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی است.
وی با اشاره به ظرفیتهای مطلوب چهارمحال و بختیاری در بخشهای مختلف کشاورزی افزود: ارزآوری بالای بادام، قارچ خوراکی، سیب درختی، سیب زمینی، عسل، هلو و سایر تولیدات بخش کشاورزی از مهمترین مزیتهای این استان بهشمار میرود.
احمدی تصریح کرد: نبود صنایع بستهبندی، تبدیلی و تکمیلی، نبود اتحادیه و کمبود منابع تسهیلات بانکی از مهمترین مشکلات کشاورزان و بهویژه بادامکاران چهارمحال و بختیاری است.
وی با اشاره به کمک بلاعوض ۸۵ درصدی دولت برای تجهز زمینهای کشاورزی به آبیاری نوین یادآور شد: با توجه به نوسانات اقتصادی و گرانیهای اخیر، کشاورزان برای تامین سهم آورده خود با مشکل مواجهند که درخواست میشود دولت برای رفع این مشکل سهم خود را با قیمتهای جدید و واقعی محاسبه و پرداخت کند.
به گزارش ایرنا،رییس کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی و به همراه رییس کمیسیون عمرانی و تعدادی از مسوولان، محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی را در سفر ۲ روزه به استان چهارمحال و بختیاری همراهی کردند.
محمدباقر قالیباف به همراه هیاتی از مجلس شورای اسلامی صبح چهارشنبه وارد استان چهارمحال و بختیاری شد.
نظر شما