سید امید خلیل زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح مایه کوبی دام سنگین بر علیه بیماری بروسلوز گاوی تا ۳۰ بهمن به مدت ۴۰ روز در سطح دامداری های استان انجام میشود.
وی اضافه کرد: در اجرای این طرح پیش بینی می شود که دام های سنگین در سطح تمامی واحدهای اپیدمیولوژیک با مشارکت بخش غیر دولتی و نظارت بخش دولتی ایمن سازی شوند.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی اظهار کرد: بیماری بروسلوز باعث ایجاد سقط جنین و موجب ضررهای اقتصادی فراوان به جامعه شده و از سوی دیگر نیز اگر دام های مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر می شود.
وی بیان کرد: این بیماری از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام به شمار می رود که از ۲ جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
خلیل زاده با اشاره بهپایش و غربالگری بیماری سل و بروسلوز در آذربایجان غربی ادامه داد: تست و نمونه برداری ۲۳ هزار رأس دام جهت تشخیص بیماری سل و بروسلوز (تب مالت) در سال جاری انجام شد.
وی بیان کرد: شناسایی و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام، از مهمترین اهداف سازمان دامپزشکی کشور است که سل و بروسلوز از جمله مهمترین این بیماریها هستند که میتوانند از طریق مصرف فرآوردههای لبنی غیر پاستوریزه و آلوده، مصرف کنندگان را درگیر کرده و موجب آلودگی جمعیت دامی و گلههای مولد شوند.
وی گفت: امسال هشت هزار و ۷۰۵ رأس دام جهت تشخیص بیماری بروسلوز (تب مالت) و ۱۴ هزار و ۵۹۵ رأس دام در گاوداریهای صنعتی و نیمه صنعتی تحت پوشش استان توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی تست و نمونه برداری و مورد آزمایش و غربالگری قرار گرفته است که در صورت کشف موارد بیمار و مبتلا از چرخه تولید حذف میشوند.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای ۹ میلیون واحد دامی اعم از سبک وسنگین است.
نظر شما