تامین امنیت شهرهای عراق به وزارت کشور واگذار شد

بغداد – ایرنا- سخنگوی فرمانده ستاد عملیات مشترک عراق جمعه شب از آغاز واگذاری تامین امنیت شهرهای این کشور از ارتش به وزارت کشور خبر داد.

به گزارش ایرنا،سرلشکر «تحسین الخفاجی» سخنگوی فرمانده ستاد عملیات مشترک عراق به خبرگزاری عراق (واع) گفت: هماهنگی بین وزارتخانه های دفاع و کشور عراق برای انتقال واحدهای ارتش به خارج از شهرها و دادن ماموریت به وزارت کشور براساس دستورالعمل های مصطفی الکاظمی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق انجام شد.

وی افزود: بسیاری از پست های ایست و بازرسی ورودی و خروجی شهرها به وزارت کشور  و پرونده امنیتی نیز در بسیاری از استان ها به این وزارتخانه تحویل داده شده است.

سرلشکر الخفاجی گفت: این روزها چالش هایی برای وزارت کشور وجود دارد و وقتی توانمندیها و امکانات امنیتی آن تکمیل شود، پرونده امنیتی به طور کامل به این وزارتخانه تحویل داده خواهد شد.

وی تصریح کرد: ماموریت ستاد عملیات مشترک عراق اکنون کمک به واحدهای وزارت کشور در کنترل امنیت داخلی و همچنین واگذاری همزمان وظایف با توجه به برنامه زمانبندی وزارتخانه های کشور و دفاع با هماهنگی فرماندهی ستاد عملیات مشترک است.

«خالد المحنا» سخنگوی وزارت کشور عراق بیست و هفتم آبانماه گذشته گفته بود که با ثبات وضعیت امنیتی و تغییر شرایط، بازگشت مسئولیت پرونده امنیتی به مراجع ذیربط در عراق ضروری است.

المحنا افزود: تهدیدات خطرناک پیش روی جامعه عراق در زمینه جرایم سازمان یافته و مواد مخدر و نظایر آن است و نیروهای پلیس برای مقابله و برخورد با آن آمادگی و توانمندی لازم را دارند.

آغاز واگذاری پرونده امنیتی شهرها به وزارت کشور و تمرکز وزارت دفاع عراق بر خارج از شهرها با سخنان نخست وزیر عراق درخصوص کاهش نیروهای آمریکایی در عراق همزمان شده است.

«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق سه روز پیش از تداوم خروج نیروهای آمریکایی از این کشور در چارچوب طرح گفت وگوی راهبردی سخن گفت و تصریح کرد: از همان روز اول در زمینه شروع گفت وگوی راهبردی با آمریکا به هدف خروج نیروهایش عمل کردیم و این مسئله ای بود که رئیس جمهوری آمریکا در جریان سفر اخیر ما به واشنگتن آن را اعلام کرد.

وی افزود: به عنوان نتیجه این گفت وگوی راهبردی مداوم، چند گروه از نیروهای آمریکایی در قالب زمانبندی های فنی در طول ماههای گذشته خارج شدند و این امر در روزهای آینده با خروج بیش از نیمی از این نیروها تکمیل خواهد شد.

نخست وزیر عراق توضیح داد که فقط صدها نفر از آنها برای همکاری در زمینه های آموزشی و ارتقای توانمندی و تسلیحاتی و پشتیبانی فنی باقی خواهند ماند و جدول استقرار کامل آنها در خارج از عراق درچارچوب توافقاتی بین دو کشور در جریان است.

نیروهای اشغالگر آمریکایی از سال ۲۰۰۳ میلادی در عراق مستقر هستند که بزرگترین پایگاه آنها عین الاسد در استان الانبار در غرب این کشور است.

آمریکایی‌ها همچنین شماری از نیروهای نظامی و سامانه‌های پدافندی را در سفارت خود در منطقه تحت تدابیر شدید امنیتی سبز در قلب بغداد مستقر کرده‌اند.

دولت آمریکا پیشتر اعلام کرد که تعداد نیروهای خود در عراق را به میزان ۵۰۰ نفر کاهش می‌دهد و درپی آن، ستاد عملیات مشترک عراق اعلام کرد که خروج نخستین گروه نظامیان آمریکایی از این کشور در چارچوب توافق اخیر بین بغداد و واشنگتن آغاز شده است.

ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش به تازگی شمار کل نیروهای آمریکایی در خاک عراق را سه هزار نفر اعلام کرد، با این حال، برخی از منابع سیاسی و امنیتی عراق شمار واقعی این نیروها در کشورشان را بیش از رقم اعلام شده دانسته و خواهان شفاف شدن موضوع هستند.

مسئولان و مردم عراق در مناسبت های مختلف بر لزوم خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان در راستای اجرای مصوبه پارلمان در این زمینه تاکید کرده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha