«محمدحسن حسینبیگی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: میزان آزادی زندانیان غیرعمد استان مرکزی تا پایان آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز ۳۰ درصد افزایش داشته است که با وجود شیوع ویروس کرونا و ممنوعیت برگزاری اجتماعات، این دستاورد موفقیت چشمگیری محسوب میشود.
وی شمار زندانیان غیرعمد استان مرکزی که از سال ۹۵ تا کنون از زندان آزاد شدهاند را یکهزار و ۱۲۰ نفر عنوان کرد و گفت: سال گذشته تا پایان آذرماه ۴۸ محکوم مالی مهریه در استان مرکزی زندانی بودند اما امسال این رقم به ۲۸ نفر رسیده است.
مدیر نمایندگی ستاد رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند جرایم غیرعمد استان مرکزی گفت: ۲۰۰ زندانی غیر عمد در این استان با مجموع بدهی ۵۳۱ میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال، امسال با حمایت خیران و پیگیری این ستاد از زندان آزاد شدند.
وی اظهار داشت: ۳۹ میلیارد ریال از محکومیت زندانیان غیرعمد استان مرکزی از سوی ستاد دیه استان و با حمایت ستاد کشوری پرداخت، ۱۱۴ میلیارد ریال از سوی شاکیان بخشیده شد و ۱۵ میلیارد ریال را خود محکومان تامین کردند.
وی ادامه داد: حدود ۸۵۰ میلیارد ریال از مجموع بدهی این زندانیان غیرعمد نیز بهصورت پذیرش اعسار و هشت میلیارد ریال نیز از محل تسهیلات بانکی پرداخت شد.
حسینبیگی با بیان اینکه از اصناف و صنایع برای کمک به آزادی زندانیان غیرعمد انتظار بیشتری میرود، اظهار داشت: براساس بند سوم ضوابط اجرایی موضوع ماده ۱۷۲ قانون مالیاتهای مستقیم، در صورت پرداخت کمک به ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند از سوی فعالان اقتصادی تا ۲۰ درصد از درآمد این قشر مشمول معافیت مالیاتی میشود.
شماره کارتهای بانکی ۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۸۵۸۲۰۷ نزد بانک ملی ایران و ۶۰۶۳۷۳۷۰۰۰۴۷۷۵۳۷ نزد بانک مهر برای کمک های مردمی در آزاد سازی زندانیان جرایم غیرعمد دایر است.
بر اساس اطلاعات سایت اینترنتی ستاد رسیدگی به امور دیه وکمک به زندانیان نیازمند، در سال ۱۳۶۹ رئیس وقت سازمان زندانها، پس از بررسی آمار موجودی زندانیان متوجه شد که اسامی تعدادی از این مددجویان بصورت دائم و هر ماهه در فهرست آمار تکرار میشود که این افراد، بدهکاران جرائم غیر عمد، نظیر جرح و یا قتل غیر عمد ناشی از تصادفات رانندگی و یا بدهکاری مالی غیر کلاهبرداری و یا بدهی بابت مهریه و نفقه را شامل میشدند، از این رو برای کمک به این افراد در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۶۹ اولین جشن گلریزان بر پا شد و پایههای یک نهاد خیریه با عنوان ستاد دیه سازمان زندانها، شکل گرفت.
این نهاد در سال ۱۳۷۶ با ساختار جدید به عنوان یک مؤسسه خیریه و مردم نهاد، با هدف کمک به آزاد سازی زندانیانی که به دلیل عدم توانایی نسبت به پرداخت دین (حق الناس) در جرائم غیر عمد مانند ایراد صدمه بدنی و یا قتل غیر عمد ناشی از تصادفات رانندگی، حوادث کارگاهی، محکومیتهای مالی نظیر مهریه و نفقه، چکهای بلامحل غیرکلاهبرداری که در زندانها محبوس هستند، با ثبت در اداره ثبت شرکتها، فعالیت خود را در سراسر کشور تداوم بخشید.
نظر شما