بر اساس گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور، بعد از هفته ها شمار مبتلایان به ویروس کرونا و جانباختگان بیماری کووید ۱۹ رو به کاهش رفته است و امید می رود همراهی مردم ادامه پیدا کند و بار بیمارستان ها به حداقل برسد و ماههای پاییز گذشته را که آمار جان باختگان ویروس کرونا روند صعودی داشت هرگز تجربه نکنیم .
گزارش ها حاکی از آن است که شرایط امروز بیماری کرونا در استان ها با شیب ملایم به سمت کاهش است و هر استانی که مردم مقررات و فاصله گذاری اجتماعی را بیشتر رعایت کرده اند بار بیماری کمتر شده است اما به محض این که کمترین غفلتی اتفاق افتاده، شمار بستری ها، جانباختگان و مبتلایان به ویروس این بیماری دوباره روند افزایشی پیدا کرده است .
اما سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز شنبه در تازه ترین گزارش خود گفت : تاکنون ۸۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۲ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۱۰۰ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۰ دی ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی پنج هزار و ۹۲۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۴۵۶ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۸۰ هزار و ۴۳۸ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه تاکنون یک میلیون و ۶۷ هزار و ۴۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند، گفت : همچنین ۴۶۸۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون هشت میلیون و ۹۹ هزار و ۱۹۱ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: هم اکنون بر اساس آخرین تحلیل ها، ۷ شهرستان ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند.همچنین ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
نگاهی به گزارش خبرنگاران ایرنا از مراکز استان های خوزستان و کرمانشاه نشان می دهد در شبانه روز گذشته هیچ موردی از مرگ بر اثر بیماری کرونا در این استان ها ثبت نشده است.
روزهای آرام، سالم و بدون فوتی بیماران کووید ۱۹ در کشور موجب خرسندی و دلگرمی همه مردم و کادر بهداشت و درمان و مدافعان سلامت شده است و امیدواریم با تداوم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم شاهد ادامه این روند تا زمان ریشه کن شدن کامل کرونا در سراسر کشور باشیم.
استاندار قم ، بر اساس داده های "اپلیکیشن ماسک"، گفت که قم در وضعیت کرونایی آبی قرار گرفته و این شرایط نیز محدودیت هایی را خواهد داشت که جزییات آن ابلاغ می شود.
بهرام سرمست اظهار داشت: وضعیت آبی نیز به وضعیت های قرمز، نارنجی و زرد کرونایی اضافه شد و این وضعیت به عنوان وضعیت کم خطر شناخته می شود و البته به معنای سفید نیست.
وی افزود: در وضعیت آبی ممنوعیت تردد شبانه خودروها همچنان وجود دارد و تمام فعالیت های اقتصادی و فرهنگی نیز با رعایت پروتکل ها و ضوابطی که اعلام خواهد شد به نوعی بازگشایی می شود.
مدیر توسعه شبکه و ارتقا سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از کاهش ۴۰ درصدی نتیجه مثبت در آزمایش کرونای افراد مشکوک به آلودگی به این ویروس در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی خبر داد.
محمدحسن درخشان گفت : نتیجه مثبت آزمایش ویروس کرونا از بیماران مشکوک در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بخش سرپایی به ۲۰ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: این در حالی است که در زمان اوج شیوع ویروس کرونا نتیجه مثبت آزمایشها از بیماران مشکوک تا ۶۰ درصد هم رسیده بود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان هم گفت: اکنون در استان برای تستگیری از افراد مشکوک و دارای علائم بیماری کووید١٩ محدودیتی وجود ندارد.
پرویز کوخایی با بیان اینکه در زمان اوج شیوع ویروس کرونا، به دلیل حجم بالای مراجعه کنندگان، قدری محدودیت در زمینه تستگیری وجود داشت افزود: کادر درمان، افراد دارای نقض ایمنی و افراد مسن، در اولویت تستگیری قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه تستگیری فقط محدود به این افراد نمیشود گفت: مطابق دستورالعمل کشوری، وقتی تست PCR شخصی مثبت باشد، از ۱۰ نفر نزدیکان و اعضای خانواده او تست فوری گرفته میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه طی این هفته آمار فوتی های کرونا در استان کاهش قابل توجهی نسبت به هفته های قبل داشته است گفت که در حال حاضر ۸۵ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که حال ۱۳ نفر وخیم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با اشاره به اینکه رصد مبتلایان جدید به بیماری کووید ۱۹ در استان نشان می دهد که تعداد ابتلای درون خانوادگی به ویروس کرونا در این استان بیشتر شده است گفت که وقتی کسی در بیمارستان های گیلان بستری می شود، پس از چند روزی شماری از اعضای خانواده این بیمار نیز با کرونای مثبت بستری می شوند که نشانگر عدم رعایت پروتکل های پیشگیری از انتشار ویروس و پرهیز از دورهمی ها است.
به گفته دکتر آبتین حیدرزاده هنوز درگیر دورهمی های خانوادگی هستیم در حالی که فرد مبتلا به ویروس کرونا می تواند با قرنطینه به قطع این زنجیره در بین اعضای خانواده خود کمک کند.
استاندار تهران با اشاره به ورود شرایط استان از نظر شیوع بیماری کرونا به وضعیت زرد اعلام کرد که ممنوعیت تردد به استانهای شمالی کشور همچنان ادامه دارد.
انوشیروان محسنی بندپی اظهار داشت: با رعایت پروتکلهای بهداشتی و همکاری مردم و مسئولان، خوشبختانه استان در وضعیت زرد قرار گرفت.
وی با تشریح محدودیتهای وضعیت زرد تاکید کرد: دورکاری یک سوم کارکنان دستگاههای اجرایی در استان تهران اعمال میشود و محدودیت تردد خودروها از ۹ شب تا ۴ صبح استمرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نسبت به هرگونه بیتوجهی نسبت به پروتکلها و محدویتهای کرونایی هشدار داد و تاکید کرد : شیوع کرونا و آمار ابتلای شهروندان به بیماری کووید ۱۹ در مازندران تنها با رعایت پروتکلهای بهداشتی فروکش میکند.
سید فرزاد جلالی با ابراز نارضایتی از وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی ، افزود : زمانی که در مازندران رعایت ۸۲ درصدی پروتکل های بهداشتی را داشتیم ، وضعیت ما خیلی خوب بود و آمار بیماران ما فوق العاده کم شده بود ، لذا رعایت پروتکل های بهداشتی توسط جامعه وقتی به ۹۰ درصد برسد به طور قطع اثر خود را در کنترل این بیماری می گذارد.
اما شهرستان رامسر در حالی پنجشنبه گذشته وضعیت قرمز کرونایی را پشت سر گذاشت و با حالت شکننده وارد وضعیت نارنجی شد که مردم و مسئولان هرکدام روایت و باورهای متفاوتی از مقصر اصلی تغییر پی در پی وضعیت کرونایی شهرستان دارند.
وضعیت کرونایی شهرستان رامسر شامگاه پنجشنبه هفته گذشته توسط اپلیکیشن ماسک که مرجع وضعیت کرونایی شهرستان ها از سوی وزارت بهداشت محسوب می شود، نارنجی تشخیص داده شد و در پی آن نیز روز جمعه ، ستاد مقابله با کرونای شهرستان رامسر پس از حدود هفت روز اعمال محدودیت های وضعیت قرمز، وضعیت نارنجی اما شکننده این شهرستان را تایید کرد .
اما وضعیت نارنجی رامسر نیز همانطور که در این مدت تجربه شد همواره بر مدار ناپایدار و پرخطر قرار دارد، به طوری که کارشناسان معتقدند هر روز از وضعیت کرونا و شرایط حاکم بر آن با روز دیگر متفاوت است و تنها راه قطع زنجیره انتقال کرونا، پرهیز از تجمع و رعایت پروتکل های بهداشتی است.
فرماندار محمودآباد نیز شیوع کرونا و ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در این شهرستان را افزایشی توصیف کرد و گفت : محمود آباد در آستانه شرایط قرمز کرونایی قرار گرفته است و در صورت تداوم روند کنونی افزایش بیماران مبتلا به بیماری کووید ۱۹ بزودی وضعیت شهرستان قرمز خواهد شد.
خسرو طالبی افزود : وضعیت شهرستان هم اکنون نارنجی است ولی متاسفانه این وضعیت پایدار نخواهد بود و طی چند روز اخیر روند ابتلا به کرونا و همچنین میزان بستری در بیمارستان شهرستان روند افزایشی را طی کرد.
وی گفت : اگر این روند ادامه داشته باشد کمتر از ۷۲ ساعت دیگر محمودآباد از وضعیت نارنجی به وضعیت قرمز کرونایی تغییر رنگ می دهد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۸۵ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دادهاند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، ایتالیا، انگلیس، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان که موجب افزایش سرایت و بیماری زایی آن شده، نگرانی های جدیدی را در سطح دنیا به وجود آورده است.
نظر شما