۲۱ دی ۱۳۹۹، ۱۰:۳۸
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 84179174
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 آبگرمکن عامل بیشتر مسمومیت‌های مونوکسیدکربن در اصفهان است

اصفهان-ایرنا- سخنگوی سازمان آتش‌نشانی وخدمات ایمنی شهرداری اصفهان گفت:بیشترین دلیل مسمومیت‌های مونوکسیدکربن و مرگ ناشی از آن در کلانشهر اصفهان بی‌دقتی در نصب دودکش‌های آبگرمکن دیواری است.

فرهاد کاوه آهنگران روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: توجه بیشتر مردم در استفاده از وسایل گرمایشی معطوف به بخاری است در حالی که بیشترین حوادث گاز گرفتگی و مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن بدلیل آبگرمکن بوده است.

وی با بیان اینکه هنگام نصب و استفاده از آبگرمکن باید همه موارد ایمنی را رعایت و لوله دودکش را بصورت عمودی نصب کرد، اظهارداشت: بسیاری از مردم توجه چندانی به دودکش آبگرمکن نمی کنند در حالی که نصب و استفاده نادرست از آن بویژه در محیط ها و خانه های کوچک باعث از بین رفتن سریع گاز اکسیژن،  انتشار مونوکسید کربن و مسمومیت می شود.

کاوه آهنگران با تاکید بر اینکه بر اساس اصول ایمنی، آبگرمکن و پکیج باید در خارج از خانه مانند تِراس نصب شود، تصریح کرد: اما بدلیل طراحی و معماری خانه ها و آشپزخانه ها متاسفانه در بیشتر موارد شاهد نصب آبگرمکن در داخل خانه هستیم.

وی با اشاره به اینکه دمای هوای اصفهان در چند روز اخیر بسیار کاهش یافته است، تاکید کرد: بسیاری از مردم برای گرم نگه داشتن خانه های خود، درجه بخاری ها و سایر سیستم های گرمایشی را زیاد می کنند در حالی که باید روزنه ای نیز برای تبادل هوا وجود داشته باشد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با بیان اینکه بهتر است دریچه یکی از کولرهای خانه باز شود، اضافه کرد: در نصب دودکش ها در روی پشت بام ها باید دقت کرد که ارتفاع همه آنها یک اندازه بوده و کمتر از یک متر نباشد و نصب کلاهک اِچ (H) بر روی لوله دودکش پشت بام اجباری است.

کاوه آهنگران همچنین توصیه کرد که همه خانه ها به سنسور اکسیژن مجهز شود و اظهار داشت: با نصب این سنسور به محض اینکه میزان اکسیژن در خانه کاهش یافت، هشدار داده می شود.

وی با تاکید بر اینکه نصب سنسور اکسیژن در خانه های با متراژ کمتر از ۶۰ متر مربع و منازلی که پایینتر از سطح زمین (منهای ۶۰ متر) قرار دارد، ضروری‌تر است، تصریح کرد: همه مردم در هر خانه و محیطی که هستند باید به ایمنی وسایل گرمایشی توجه کنند اما این عنایت در خانه های کوچک باید بیشتر باشد.

وی، دلیل عمده حوادث مسمومیت با مونوکسیدکربن را سهل انگاری مردم در نصب و استفاده این وسایل خواند و گفت: از ابتدای امسال تا کنون آتش نشانی اصفهان ۹ ماموریت امدادرسانی به حادثه مسمومیت با منوکسید کربن داشت.

کاوه آهنگران ادامه داد: در این حوادث که عمده آن مربوط به روزهای سرد سال است، هشت نفر فوت کردند و ۱۴ نفر نجات یافتند.

به گزارش ایرنا منوکسیدکربن، گازی بی رنگ و بی بو یا همان قاتل نامرئی است که با شروع فصل سرما میزان مسمومیت با آن افزایش می یابد؛ عمده ترین منبع تولید این گاز سوختن ناقص نفت و گاز است.

استفاده از آبگرمکن یا بخاری های مستعمل یا دارای نقص فنی و بدون دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در محل سکونت، بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می دهند.

کارشناسان تاکید دارند که هرگز نباید دودکش بخاری یا آبگرمکن را از پنجره خارج کرد و رنگ شعله آنها باید آبی باشد؛ همچنین وسایل گرمایشی اعم از بخاری و دودکش، آبگرمکن و پکیج هنگام نصب و به صورت دوره ای توسط کارشناس فنی مجاز بازرسی شود.

براساس آمار مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی اصفهان از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۲۱۵ مورد مسمومیت با گاز منوکسید کربن (CO) در استان به سامانه ۱۱۵ اورژانس گزارش و امدادخواهی شد که از این تعداد ۱۱۴ مورد به اعزام به بیمارستان و ۹۱ مورد به درمان سرپایی در محل انجامید.
۱۰ نفر نیز در این مدت براثر منوکسیدکربن جان خود را از دست دادند.

کلانشهر اصفهان ۲ میلیون نفر جمعیت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha