این روزها آنچه در نقشه رنگ بندی شیوع کرونا در ایران خودنمایی می کند، رنگ های زرد و آبی است که رنگ زرد شامل بستریهای چهار نفر در ۱۰۰ هزار نفر و رنگ آبی بر اساس تعداد بیماران و سیر بیماری مشخص کننده کم خطری مناطق است که همه مشاغل در آن مناطق با رعایت شیوه نامهها و محدودیتهای مشخص شده میتوانند فعالیت کنند و محدودیت ها هوشمند است و به محض تغییر شرایط و رنگ مناطق، محدودیتها به ناچار بازخواهد گشت.
بر اساس دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا در شهرهای آبی مدارس با کمتر از ۵۰ نفر میتوانند فعالیت کنند، اما در پایههای اول و دوم دبستان حداکثر ۱۰ دانش آموز میتوانند در کلاس حضور داشته باشند و محدودیت های تردد بین شهری در شهرهای زرد برداشته شده است.
اکنون که شرایط کرونایی در کشور اندکی به ثبات رسیده سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرده است: روند بیماری در سطح کشور به گونهای است که حدود ۸۰ درصد بستریها و ۷۰ درصد مرگ و میرها کم شده است اما به طور جدی توصیه میکنم هموطنان همچنان شیوه نامهها را رعایت کنند چون به محض عادی انگاری و سهل انگاری در رعایت دستورالعملها بار بیماری افزایش خواهد یافت.
علیرضا رئیسی به صراحت اعلام کرده است: اگر رعایت نکنیم موج بعدی بیماری اگر اتفاق بیفتد تبعات آن به مراتب سنگینتر خواهد بود و علت آن هم جهشهای ویروس است چون ویروس ضعیفتر نشده بلکه به واسطه جهشها، قویتر هم شده است.
وی افزود: اعتقاد دارم جلوگیری از پیک بعدی بیماری به عنوان یک دستاورد است و هنر ما باید این باشد که از پیک بعدی بیماری جلوگیری کنیم و این نمیشود مگر به دو شرط که یکی اینکه همه شیوه نامهها را درست و دقیق رعایت کنیم و دیگری برنامه ریزیهای مناسب در حوزه پیشگیری و بهداشت و درمان است.
اکنون به غیر از مازندران، اغلب استان ها و شهرهای کشور در وضعیت زرد و نارنجی قرار دارند و به همین خاطر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف بررسی وضعیت کرونایی مازندران - که اکنون پنج شهرستان شامل ساری ، قائمشهر ، آمل ، فریدونکنار و نکاء دارای وضعیت قرمز و ۱۷ شهرستان آن دارای وضعیت نارنجی است- ، به این استان سفر کرده است.
دکتر سعید نمکی در نشست ستاد مقابله با کرونا مازندران در ساری به شناسایی چهار مورد جدید ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی در ایران اشاره کرد و با بیان اینکه ناقلان آن تحت درمان قرار گرفتهاند، افزود : این بیماران یک خانواده ایرانی ساکن یکی از کشورهای اروپایی هستند که اواخر هفته گذشته به کشور سفر کردند.
وی یادآورشد: یک مورد مشکوک به ویروس انگلیسی در استان مازندران نیز شناسایی شده بود که نتایج آزمایش منفی اعلام شده است.
طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل هم اکنون یکهزار و ۳۵۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های مازندران بستری هستند که این آمار ۲ برابر تعداد بیماران بستری در روز اول آذر ماه است که طرح محدودیت های هوشمند کرونایی در سراسر کشور به اجرا گذاشته شد و در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از یکهزار بیمار با علایم ویروس کرونا در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه بستری هستند گفت : بررسی های چند روز اخیر نشان می دهد که آمار بیماران بستری روند کاهشی به خود گرفته است.
دکتر موسوی اظهار داشت: سرعت انتقال این ویروس در موج سوم ۱.۷ درصد بود که در روزهای اخیر به ۱.۵ درصد رسید و تلاش می شود با افزایش سطح رعایت پروتکل های بهداشتی بتوانیم این روند را کنترل کنیم.
با توجه به این شرایط و بر اساس اعلام استاندار مازندران از این پس کد ملی به عنوان یک سند سجلی معتبر برای کنترل ورودی غیربومیان به این استان در دستور کار قرار میگیرد.
احمد حسین زادگان افزود: پیشنهاد استفاده از کدملی سرنشینان خودروها را برای کنترل حجم زیاد تقاضای خودروهای غیر بومی برای ورود به مازندران به ستاد ملی مقابله با کرونا داده ایم و منتظر موافقت ستاد هستیم.
وی یادآورشد: در صورت تایید ستاد ملی مقابله با کرونا از این پس ملاک ورود به مازندران کد ملی افراد اعم از راننده و سرنشینان و پلاک های بومی خواهد بود که می تواند بخش زیادی از مشکلات ناشی از حجم تقاضاها را پوشش دهد و با اجرای این طرح ورود خودروهای با پلاک غیر بومی به مازندران تنها در موارد خاص و با دریافت مجوز از استان مبداء مجاز خواهد بود.
روند کاهش تدریجی مبتلایان و فوتی های کرونا در کشور همچنان ادامه دارد به گونه ای که بر اساس آخرین آمار سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون یک میلیون و ۲۸۶ هزار و ۴۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۱ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۱۷۱ نفر رسیده است.
روز گذشته ۲۰ دی ماه تعداد فوتی های ناشی از بیماری کووید ۱۹ در کشور ۸۲ نفر اعلام شده بود.
سیما سادات لاری افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۱ دی ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی پنج هزار و ۹۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۴۱۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۸۶ هزار و ۴۰۶ نفر رسید.
وی گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۷۴ هزار و ۸۸۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۶۶۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون هشت میلیون و ۱۵۳ هزار و ۲۶۴ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: هم اکنون بر اساس آخرین تحلیل ها، هفت شهرستان ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند.همچنین ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
وضعیت کرونا در دیگر استان ها
استان البرز اکنون در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد و رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرده است که اکنون ۲۸۳ بیمار کووید ۱۹در بیمارستان های این استان تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.
دکتر محمد فتحی گفت: از دیروز تا امروز ۲۱ دی ماه ۳۳ بیمار با علائم کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری شده اند و مجموع کل بستری شدگان کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز در استان البرز به ۲۹ هزار و ۲۱۱ نفر رسیده و در ۲۴ ساعت گذشته سه بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در استان به ۲ هزار و۶۱۳ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از کاهش ۶۰ درصدی فوتیهای ناشی از کرونا با اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در منطقه جنوب کرمان خبر داد و گفت: اکنون در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان شاهد کاهش ۴۰ درصدی موارد بستری و ۳۸ درصدی موارد مبتلا به ویروس کرونا هستیم.
اصغر مکارم شروع طرح شهید حاج قاسم سلیمانی را ابتدای آذرماه سال جاری اعلام کرد و و از انجام ۳۸۳ تست تشخیص سریع کووید ۱۹، حمایت مالی و کالایی از هشت هزار و ۲۱۳ خانواده آسیب پذیر، رهگیری چهار هزار و ۷۹۸ نفر از افراد در معرض تماس با بیماران کرونا، مراقبت از ۱۱۲ نفر در منزل و ارجاع ۴۵۸ نفر به مراکز منتخب نگهداری و مراقبت خبر داد.
در استان یزد نیز هم اکنون ۱۵۹ بیمار مشکوک به کرونا در مراکز درمانی بستری هستند که از این تعداد ۵۶ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند و در این رابطه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد وضعیت استان را از نظر شیوع کرونا زرد اعلام کرد و گفت: شهرستانهای ابرکوه، بافق، خاتم، تفت و مهریز در وضعیت زرد و شهرستانهای اردکان، اشکذر، بهاباد، میبد و یزد در وضعیت آبی قرار دارند.
سیدابراهیم سلمانی از بستری ۲۶ بیمار مشکوک به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان، در شبانه روز گذشته خبرداد و افزود: در شبانه روز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳ بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شدند و در ۲۴ ساعت گذشته یک بیمار مبتلا به کرونا در استان جان خود را از دست داد.
پس از حدود سه هفته وضعیت سفید بدون کرونا در شهرستان بافق، هم اکنون ۲ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در بخش مربوطه بستری هستند.
در این رابطه فرماندار بافق وضعیت کنونی این شهرستان را زرد و شکننده اعلام کرد و گفت: مراجعات و آمار بستری در بیمارستان این شهر در چند روز گذشته مجددا افزایش یافته است.
سید مهدی طلایی مقدم دورهمی خانوادگی را عامل اصلی انتشار ویروس کرونا دانست و از مردم خواست که از حضور در تفرجگاهها، رفتن دستجمعی به دامن طبیعت و شبنشینیها خودداری کنند.
از آذربایجان غربی هم خبر رسیده که طبق آخرین آمار، ۴۰۶ نفر با تشخیص سندرم حاد تنفسی در مراکز درمانی استان بستری بوده و اقدامات درمانی روی آنان در حال انجام است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در این رابطه توضیح داد: از این تعداد، ۲۱۷ نفر مشکوک به کرونا، ۱۸۹ نفر نیز مبتلای قطعی تشخیص داده شدند و ۱۵۹ نفر در مراکز درمانی تحت مراقبت های ویژه و ۳۳ نفر نیز متصل به دستگاه ونتیلاتور هستند.
دکتر جواد آقازاده اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته شاهد ابتلای ۱۴۷ نفر به بیماری کووید ۱۹ در استان بودیم که از این تعداد ۴۶ نفر بستری شده و تنها یک مورد فوتی در شهرستان چایپاره بر اثر ابتلا به این بیماری گزارش شده است.
همراهی شهروندان بروجردی در رعایت پروتکل های بهداشتی هم منجر به کاهش زنجیره انتقال ویروس کرونا شده و هم اکنون این شهرستان در وضعیت کم خطر( آبی ) کرونایی قرار دارد.
احمد گودرزیان سرپرست فرمانداری بروجرد اظهار داشت: هفته گذشته این شهرستان در وضعیت زرد قرار داشت که به دلیل همکاری خوب شهروندان در رعایت پروتکل های بهداشتی هم اکنون در وضعیت آبی کرونایی است.
وی اضافه کرد: در بررسی های انجام شده در هر ۱۴روز به طور متوسط روزانه کمتر از ۲ نفر در هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت بستری می شوند و در شرایط فعلی مشاغل گروه چهار نیز مانند رستوران ها و تالارها با شرایط جدید و تاکید بر رعایت پروتکلها فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هم از بهبود ۲۱ هزار و ۹۵۲ نفر از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا کنون در کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و تعداد قربانیان کووید ۱۹ در این استان را ۴۱۳ نفر اعلام کرد.
پرویز یزدان افزود: هم اکنون ۱۵۰ بیمار در بیمارستانهای معین کرونای کهگیلویه و بویراحمد بستری که از این تعداد ۵۵ نفر مبتلای قطعی و ۲۰ نفر در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
وی بیشترین موارد مثبت را مربوط به شهرستانهای بویراحمد، گچساران و کهگیلویه دانست و یادآورشد: هم اکنون هفت شهرستان این استان در وضعیت زرد کرونایی و دو شهرستان باشت و چرام نیز در وضعیت آبی کرونایی هستند.
اکنون شهرستانهای آبیک، البرز و بویین زهرا در استان قزوین نیز در وضعیت آبی کرونایی هستند و جانشین مقابله با کرونای این استان در تشریح وضعیت آبی گفته است: زمانی که تعداد بیماران بستری کرونایی کاهش قابل ملاحظهای داشته باشد و در واقع روزانه به تعداد ۲ نفر در یک صد هزار نفر جمعیت و کمتر برسد شهرستان در وضعیت آبی کرونایی تعریف میشود.
منوچهر حبیبی اظهار داشت: اکنون حدود ۱۸۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند که به نسبت آذرماه حدود ۸۰ درصد کاهش داشته و تعداد فوتیهای استان نیز حدود ۷۰ درصد کاهش یافته است.
دکتر مریم مدرسی مدیرکل انتقال خون استان قزوین نیز گفت: ۴۸۲ بیمار بهبود یافته کرونا در استان برای کمک به بهبودی دیگر بیماران درگیر با این ویروس، پلاسمای خون خود را اهدا کردند.
روند نزولی شیوع کووید ۱۹ در استان اردبیل نیز همچنان ادامه دارد به طوری که این استان با مهار شیوع بیماری، هماکنون در وضعیت زرد قرار گرفته و تعداد فوتیهای کرونا نیز به یک نفر کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در این رابطه گفت: با زرد شدن وضعیت شیوع کرونا، مجموع افراد بستری مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان با ۲۹۹ نفر کاهش نسبت به بالاترین رکورد ثبت شده به ۲۰۴ نفر رسیده است.
دکتر شهرام حبیبزاده از بستری شدن ۲۷ نفر بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل طی شبانه روز گذشته خبر داد و افزود: که این آمار ۸۶ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در این استان است.
وی اضافه کرد: تعداد بستری افراد بدحال مبتلا به کرونا در استان طبق انتظار و پیشبینی انجام شده روند نزولی گرفته و به ۶۲ نفر کاهش یافته است.
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته یک نفر در شهرستان کرمانشاه بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد و سه مورد بیمار مثبت بستری و ۲۴ بیمار مثبت سرپایی در استان شناسایی شد.
مهدی محمدی افزود: هم اکنون ۱۴۶ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان کرمانشاه بستری هستند.
دکتر ابراهیم قادری معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم گفت: وضعیت شیوع ویروس کرونا در شهرهای سقز، دهگلان، قروه، کامیاران، مریوان و بانه آبی و در سنندج، بیجار، دیواندره و سروآباد زرد است.
وضعیت پرداخت تسهیلات کرونا در استانها
دولت از همان ماه های اولیه شیوع ویروس کرونا اقدام به پرداخت تسهیلات به مشاغل مختلف کرد .
در این راستا و از آنجایی که در دوران همه گیری کرونا هیچ کس در امان نیست، اغلب کسانی که یکی از بستگان خود را از دست دادند با مشکلاتی روبرو شدند به همین خاطر کمک هایی به بازماندگان برای رفع آلام و دردهای آنها پرداخت شد؛ از جمله این موارد بنابر اعلام معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین، پرداخت کمک سه میلیارد ریالی به ۵۰ نفر از بازماندگان افراد فوت شده کرونا در این استان است.
هم اکنون ۶۰ هزار مددجو از کمیته امداد امام (ره) استان قزوین خدمات دریافت میکنند و محمد صیادی معاون کمیته امداد قزوین در این باره تصریح کرد که کمیته امداد امام خمینی (ره) در زمینه حمایت از این خانواده ها برنامه های ویژه ای را تدارک دیده و به دنبال این است تا در حد توان این مشکلات را کاهش دهد.
در همدان نیز بر اساس اظهارات معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری این شهرستان تسهیلات کرونا به چهار هزار و ۶۴ نفر(واحدهای صنفی و گروه های شغلی آسیب دیده از همه گیری ویروس) پرداخت شده و روند پرداخت تسهیلات جبرانی به اصناف و گروه های شغلی همچنان ادامه دارد.
یزدان آزرمی اظهار داشت: برهمین اساس ۵۰۲ میلیارد ریال تسهیلات در قالب های مختلف و با هدف رفع مشکلات پیش آمده از همه گیری ویروس کرونا به اصناف و گروه های شغلی شهرستان همدان پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: همه گیری ویروس کرونا مشکلاتی را برای مردم به ویژه اصناف و فعالان بخش صنعت ایجاد کرده که حمایت های دولت نقش مهمی در کاهش بار مشکلات گروه های شغلی متضرر دارد و در همین ارتباط پرونده یک هزار و ۶۳۹ متقاضی دریافت تسهیلات با اعتباری بالغ بر ۴۸۵ میلیارد ریال در دست بررسی و تکمیل است.
در استان ایلام نیز که بنا بر اعلام احمد خان محمدیان مدیر اشتغال و کارآفرینی تعاون، کار و رفاه اجتماعی این استان دارای رتبه اول کشوری در ثبت نام متقاضیان و معرفی کارگاهها به بانکهای عامل و رتبه اول پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از کرونا به نسبت سهم ابلاغی است، تاکنون ۱۰۸ میلیارد تومان تسهیلات کرونا به ۲۲ هزار و ۷۰۰ طرح در این استان پرداخت شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان نیز از تمدید مهلت ثبتنام فعالان گردشگری و صنایع دستی این استان برای دریافت تسهیلات جبران خسارت کرونا تا پایان دی ماه خبر داد.
امیر ارجمند افزود: ثبت نام تسهیلات برای فعالان و شاغلان در حوزه های گردشگری، صنایع دستی و کسب وکارهای مرتبط با این بخش ها که از بیماری کرونا دچار آسیب شده اند از طریق سامانه کارا به آدرس https://kara.mcls.gov.ir انجام می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: در ۹ماهه امسال، ۱۴۰ میلیارد و ۱۰ میلیون ریال تسهیلات جبران خسارت کرونا به صنعتگران و هنرمندان در حوزه صنایعدستی و مبلغ ۱۰میلیارد ۳۴۴ میلیون ریال نیز به تأسیسات گردشگری استان پرداخت شده است.
محمدمهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی هم گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در ۹ ماه امسال، کرونا ۴۸ هزار میلیارد ریال به بخش صنعت و تولید خسارت وارد کرده است.
مشاغل و کسب و کارهای مختلف با شیوع ویروس کرونا بیشترین آسیب را دیدند و برخی حرفه ها نیز روزهای پرکاری در این شرایط دارند، موضوعی که خبرنگاران ایرنا نیز بارها در گزارش های خود به آن اشاره کرده و از چالش ها و نگرانی های صاحبان مشاغل بسیار نوشته اند، در ادامه تهیه این سلسله گزارش ها، خبرنگار خرم آباد با انتشار مطلبی تحت عنوان خریدهای اینترنتی و کار سخت پستچیها در روزهای کرونایی از سختی های کار پستچی ها سخن به میان آورده که در بخشی از آن می خوانیم:
" ۲۹ سال دارد، مثل هر روز صبح بستههایی را که باید بدست مردم برساند تحویل گرفته و در حالیکه باران شدیدی میبارد سوار موتور میشود و مسیرهای میانبر شهر را در ذهنش مرور میکند.
"حسین آرین" دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت و ۱۰ سال است به عنوان کارمند قراردادی شرکت پست، نامه و بسته های مردم را به مقصد می رساند، کارش را دوست دارد و به قول خودش با وسواس فکری بسیار برای امانت داری بسته ها در کوچه پس کوچه های شهر حرکت می کند تا سریعتر و مطئمن تر به مقصد برسد.
گاهی مرسوله طلا به ارزش ۸۰ میلیون تومان و گاهی هم چک سفید ۵۰۰ میلیون تومانی را به مقصد برده است، امانت داری و حس مسوولیت را لازمه کارش می داند و می گوید اضطراب و استرس روانی شغلش بالا است.
شاید کارش کمتر به چشم دیگران آمده، مخصوصا در ماههایی که کرونا شایع شده حجم کار از ۷۰ تا ۱۰۰ مقصد در روز به ۱۴۰ تا ۱۸۰ مقصد افزایش یافته است و تمام روشنایی روز را با موتور در سطح شهر می چرخد."
حرکت خراسان رضوی به سوی وضعیت سفید کرونا نویدبخش رونق اقتصادی گزارشی از مرکز ایرنا در مشهد است که در بخشی از آن آمده است:
"همکاری موثر "مثلث" مردم، کادر بهداشت و درمان و دستگاههای اجرایی بالاخره خراسان رضوی را برای نخستین بار ظرف ۱۱ ماه اخیر از وضعیت قرمز و نارنجی شیوع کرونا خارج کرده و امیدواری نسبت به رونق دوباره اقتصاد آسیبدیده مشهدالرضا را در آستانه نوروز ۱۴۰۰ سبب شده است.
گرچه اینک همه ۳۳ شهرستان استان خراسان رضوی از لحاظ شیوع ویروس کرونا وضعیت زرد داشته و یا آبی شدهاند اما نباید فراموش کرد که حصول این موفقیت در پی سه موج پیاپی اوجگیری شیوع ویروس کرونا، بیانگر این نکته حساس است که هنوز ویروس منحوس در سطح جامعه وجود دارد و امکان طغیان چندباره آن محتمل است.
همچنین تداوم حدود یک سال بحران شیوع ویروس کرونا که تعطیلی اجباری بخش عمدهای از بازار و کسب و کارها را در پی داشت، زیان اقتصادی قابل توجهی را به بار آورده که نیازمند فرصتی برای ترمیم و جبران است.
حالا که در آستانه نوروز ۱۴۰۰ تلاشهای مستمر مسوولان بهداشت و درمان و دستگاههای اجرایی با همکاری مردم شرایط را برای جبران زیانهای گذشته مهیا نموده باید با بررسی علل این موفقیت، در پی تقویت و استحکام آنها بود تا دوباره شاهد رونق و روال عادی فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در مشهد و خراسان رضوی باشیم. "
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۸۵ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دادهاند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، ایتالیا، انگلیس، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان که موجب افزایش سرایت و بیماری زایی آن شده، نگرانی های جدیدی را در سطح دنیا به وجود آورده است.
نظر شما