به گزارش ایرنا، به رغم اقدام عربستان و امارات در بازگشایی گذرگاههای مرزی بین عربستان و قطر، اما اختلاف بحرین و قطر، همچنان پابرجاست و رسانههای بحرینی همچنان بر طبل اختلاف با دوحه میکوبد و این کشور را به نقض حقوق شهروندان خود از جمله صیادان و ورزشکاران بحرینی متهم میکنند.
در همین حال از سوی دیگر قطر، منامه را به نقض حاکمیت ملی و سرزمینی خود متهم میکند.
وزارت امور خارجه بحرین امروز (یکشنبه) با صدور بیانیهای دستگیری «سامی الحداد» قهرمان پرورش اندام بحرین توسط گارد ساحلی قطر را محکوم کرد و مدعی شد که وی با تعدادی از همراهانش در آبهای سرزمینی بحرین در سفر ماهیگیری بودند که توسط ماموران گارد ساحلی قطر دستگیر شدند.
این وزارتخانه از مقامات قطر خواست که «سامی الحداد» و همراهانش را بلافاصله آزاد و حمله به ماهیگیران بحرینی را متوقف کند و به دستگیری غیرقانونی آنها پایان دهد.
بر اساس گزارش روزنامه الایام بحرین، انجمنهای صیادان، ناظران حقوق بشر و روزنامه نگاران این کشور نیز روز گذشته با صدور بیانیهای خواستار آزادی فوری صیادان و ملوانان بحرینی از جمله «حبیب عباس» ملوان بحرینی دستگیر شده توسط گارد ساحلی قطر شدند.
سمپوزیوم "تخلفات قطری علیه دریانوردان بحرینی" دیروز با حضور تعدادی از نمایندگان انجمنها و سازمانهای جامعه مدنی و اجتماع بزرگ دریانوردان و خانواده دریانوردان بحرینی بازداشت شده در مقر انجمن ماهیگیران حرفهای در محرق برگزار شد.
انجمنهای یاد شده در بیانیه مشترکی که روز گذشته در پایان این سمپوزیوم، ضمن قدردانی از توجه مقامات بحرین خواستار اقدامات لازم از سوی دستگاههای مربوطه شدند.
شرکت کنندگان در این سمپوزیوم ابراز امیدواری کردند که فضای مثبتی که در اجلاس اخیر شورای همکاری خلیج فارس در «العلا» حاکم بود، بین کشورهای عضو عملیاتی شود و در شرایط زندگی آنها منعکس و به آنها اجازه دهد بدون اینکه تحت اقدامات تحریک آمیز گشتهای امنیتی سواحل و مرزهای یکدیگر قرار گیرند، به حرفه صیادی خود ادامه دهند.
ناظران سیاسی منطقه بر این باورند که هرچند توافقنامه رفع تحریمهای قطر میان چهار کشور تحریم کننده این کشور یعنی عربستان، امارات، بحرین و مصر امضا شد، اما سایه درگیریها و اختلافات میان طرفها همچنان پابرجا است.
بحران روابط میان چهار کشور عربی عربستان، امارات، مصر و بحرین با قطر از ۱۵ خرداد ماه سال ۱۳۹۶ و به دلیل متن سخنرانی امیر قطر در یک رژه نظامی که وی پنجم خرداد ماه همان سال، جمهوری اسلامی ایران را «هژمونی» (قدرت برتر) منطقه و دو جنبش «حزب الله» و «حماس» را نیروهای مقاومت اسلامی و ضد صهیونیستی خوانده بود، آغاز شد.
این چهار کشور عربی از همان زمان با وارد کردن اتهامات فراوان به دوحه روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع و این کشور را به صورت زمینی، دریایی و هوایی تحت محاصره قرار دادند. دوحه نیز با رد اتهامات وارده از سوی همسایگان عرب خود و مصر، آنها را به تلاش برای دستاندازی به حاکمیت قطر و تسلط بر منابع آن متهم کرد.
نظر شما