حسن خیرخواه روز دوشنبه در گفتگوی اختصاصی با ایرنا با اشاره به آخرین آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا در این شهرستان اظهار داشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون ۶هزار و ۷۷۰ نفر مورد مشکوک داشتیم که به مراکز درمانی مراجعه کردند که از این تعداد یکهزار و ۶۸ نفر بستری، ۲هزار و ۸۱۰ نفر درمان سرپایی و ۳هزار و ۵۰۳ نفر بهبود یافته که شامل موارد بستری شده و درمان سرپایی است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸ نفر در بیمارستان بستری و ۱۰۳ نفر تحت درمان هستند خاطر نشان کرد: متاسفانه تاکنون ۱۶۴ نفر در این شهرستان در اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند که از این تعداد ۵۱ نفرشان از بیمارستانهای دیگر شهرها به این شهرستان منتقل شدند.
وی گفت: علیرغم کاهش آمار و کنترل و مدیریت این بیماری همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی امری ضروری است و در صورت بی توجهی امکان افزایش مجدد ابتلا وجود دارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند تصریح کرد: در هفته اول و دوم دیماه در پی مراسم شب یلدا، علیرغم تاکیدات صورت گرفته به منظور عدم برگزاری این مراسم با افزایش آمار مراجعه کنندگان و بستریها مواجه شدیم اما به صورت کلی آمار مراجعه کنندگان کاهش یافت.
خیرخواه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون مورد مشکوک ابتلا به کرونا انگلیسی در این شهرستان وجود داشته یا خیر گفت: کرونا یک بیماری ویروسی بوده و اغلب ویروسها تغییر سوش داده و ممکن است با تغییر سوش علائم شدیدتر، بالاتر و یا پایینتر باشد.
این مقام مسئول بیان کرد: خوشبختانه تاکنون در این شهرستان مورد مشکوک به کرونای انگلیسی نداشتیم، اما باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی مراقبت لازم را انجام دهیم.
کاهش بیماری کرونا با اجرای طرح اثربخش شهید سلیمانی
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند با اشاره به اینکه در اوایل شیوع ویروس کرونا، تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی زیاد بود بطوری که در یک بازه زمانی ظرفیت پذیرش بیمار در بیمارستان وجود نداشت، افزود: در پیک سوم کرونا نیز شاهد افزایش شدید بودیم ولی در حال حاضر با آغاز طرح شهید سلیمانی و اعمال محدودیتهای بیشتر و همچنین رعایت پروتکلها توسط مردم و اصناف که از هفته نخست آذرماه در دستور کار قرار گرفته است، بیماری کنترل و مدیریت شد.
این مقام مسئول با تشریح جزئیات طرح شهید سلیمانی ادامه داد: طرح شهید سلیمانی یک طرح ملی است که به صورت خانه به خانه و مراجعه به درب منزل و یا به صورت تلفنی موارد مثبت شناسایی می شود و همه دستگاهها در اجرای این طرح همکاری لازم را دارند.
خیرخواه با بیان اینکه در این طرح ۳ پایگاه ویژه به منظور دسترسی آسان مردم راهاندازی و انجام تست کرونا در این پایگاهها نیز صورت میگیرد، اضافه کرد: همچنین تشکیل ۱۵تیم رهگیری و ۵ تیم مراقبتی نیز یکی دیگر از اقدامات انجام شده در این طرح است که پیگیر شناسایی موارد ابتلا به کرونا هستند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند عنوان کرد: بر همین اساس تاکنون ۶۸۸ نفر توسط تیمهای مراقبتی رهگیری شده، ۳۸۲ مورد تستهای رپید انجام و ۶۹ مورد مثبت گزارش شده است.
این مقام مسئول تشکیل ۱۵تیم حمایتی را از دیگر اقدامات این طرح برشمرد و گفت: طی روزهای اخیر توسط این تیمها و همچنین مشارکت بسیج و خیرین، ۹۹۵ بسته حمایتی در بین خانوادههای نیازمند توزیع شد.
خیرخواه همچنین در خصوص تشکیل تیم نظارتی در این طرح اظهار داشت: ۱۰ تیم متشکل از پرسنل جمعیت هلال احمر و شبکه بهداشت و درمان شهرستان تشکیل شده و تاکنون ۱۱۱ مورد بازدید از صنوف را در دستور کار قرار داده اند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند در خصوص اقدامات واحد سلامت این نهاد گفت: یکهزار و ۸۲۴ مورد بازدید توسط این واحد با همکاری دیگر ادارات از قبیل اداره صمت و اتاق اصناف، نیروی انتظامی و فرمانداری صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: همه دستگاههای اداری و اجرایی شهرستان اعم از فرمانداری، بخشداریها، شهرداریها، دهیاریها، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بسیج، خیرین، جمعیت هلال احمر، اداره صمت و اتاق اصناف و... و. در راستای مبارزه با این بیماری همکاری لازم را با ستاد مبارزه با کرونا شهرستان و این نهاد داشته تا بتوانیم این بیماری را کنترل کرده و مدیریت کنیم.
این مقام مسئول اضافه کرد: کادر درمان در طول این مدت جانفشانی کرده و تمام تلاش این عزیزان کاهش درد و رنج مردم و کاهش آمار مبتلایان بوده است.
خیرخواه تصریح کرد: قبل از آغاز طرح شهید سلیمانی، آمار مراجعه به بیمارستان و مراکز درمانی بالا بود و پس از گذشت حدود ۵۰ روز، شاهد اثربخشی این طرح و در نتیجه کاهش قابل توجه مبتلایان ومرگ ومیر هستیم.
شهرستان دماوند از جمله شهرستان های شرق استان تهران است که در ۴۵کیلومتری پایتخت قرار دارد.
نظر شما