علی محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اقدام با هدف ایجاد اقامتگاه بومگردی در شهر و روستاهای گردشگرپذیر کدکن انجام میشود که در راستای سیاستهای این اداره به منظور جذب و ماندگاری گردشگر است که از اولویتهای کاری وزارت میراث فرهنگی نیز هست.
وی عملیات ساماندهی را شامل جمع آوری آلاچیقها و الحاقات نامتناسب محوطه، آواربرداری نخالههای اطراف بنا و آجرفرش و محوطه سازی سنتی مجموعه عنوان کرد و گفت: مجموعه تاریخی شیخ حیدر کدکنی به عنوان یکی از مجموعههای معماری شاخص استان، مربوط به دوران سلجوقی، ایلخانی و تیموری و شامل مسجد، ایوان و مزار است که مهمترین ویژگی معماری این بنا وجود تزیینات آجرکاری، نقاشی روی گچ و کاشی کاری است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه افزود: بخشی از مسجد بنا با مشارکت واحد موزههای اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در حال تبدیل به موزه تاریخ کدکن است که به زودی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
محمدی افزود: وجود سه حمام تاریخی در شهر کدکن با قابلیت سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی، مسجد سنگی، مزارهای تاریخی و سنگ نگارههای تاریخی از جمله ظرفیتهای مهمی است که میتواند در جذب گردشگر منطقه نقش به سزایی داشته باشد.
وی در خصوص جاذبههای طبیعی و گردشگری کدکن نیز گفت: قله ملکوه، آبشار روستای دافی، غار نمک حصاریزدان و روستاهای گردشگرپذیر حاج بیگی، بُرس و اسفیز از جمله این ظرفیتهاست.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه با بیان این که سوغات ویژه منطقه علاوه بر صنایع دستی و دست بافتههای سنتی، نانهای محلی، آلو و آلوچه است افزود: عنوان زادگاه شیخ عطار و دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی برای شهر کدکن به عنوان شناسنامه این منطقه محسوب میشوند.
بخش کدکن به مرکزیت شهر کدکن دارای ۱۷ روستا، جمعیتی حدود ۱۴ هزار نفر و وسعت تقریبی ۸۰۰ کیلومتر مربع در ۶۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان تربتحیدریه واقع است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
تربتحیدریه- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه از آغاز عملیات اجرایی ساماندهی مجموعه تاریخی، فرهنگی شیخ حیدر کدکنی با مشارکت این اداره، شهرداری کدکن و هیات امنای مجموعه خبر داد.
نظر شما