رسول بابایی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در همین راستا جاده روستاهای "چولانک، چینگ کلاغ و داوریه" در مجموع به طول ۱۵ کیلومتر خاکی است که آسفالت این مسیرها در اولویت نیاز مردم این خطه می باشد.
وی گفت: به دلیل کوهستانی بودن بخش و نیز وجود مسیلهای متعدد احداث راهدارخانه و استقرار دستگاههای مدیریت بحران در این بخش ضروری است.
بخشدار کدکن همچنین بیان کرد: به دلیل تولید محصولات متعدد کشاورزی و باغداری در این بخش، ایجاد ناحیه صنعتی روستایی برای استقرار واحدهای تولیدی فرآوری محصولات زراعی و باغی نیز از دیگر کمبودها و نیازهای این خطه به شمار می رود.
بابایی بحران آب و استفاده بهینه احداث بند و اقدامات آبخیزداری در دره سپیدر را یادآور شد و افزود: آنتن دهی و اینترنت در اکثر روستاهای بخش ضعیف است که به لحاظ اقدامات زیرساختی توجه ویژهای از سوی مسوولان مخابرات را می طلبد.
وی گفت: در حوزه گردشگری نیاز به اقدامات زیرساختی چون اقامتگاه و امکانات رفاهی محسوس است و از آنجا که برخی آثار تاریخی چون مجموعه شیخ حیدرکدکنی و چنار ۱۴۰۰ ساله نیاز به توجه و هزینه دارد، از این رو استقرار نمایندگی اداره میراث فرهنگی در کدکن ضروری است، در عین حال افتتاح موزه کدکن در خرداد امسال جای سپاس داشت.
بخشدار کدکن در ادامه افزود: در روستای تلخ این بخش، هفت معدن فعال وجود دارد که تاکنون برای این روستا و بخش هیچ آوردهای در بر نداشته و فقط آسیبهای آن گریبانگیر این روستا شده و نیز وجود معدن گچ در روستای چولانک غیر از آسیبهای زیستی و ترک منازل در اثر انفجار برای این روستا، فایدهای به همراه نداشته است.
بخشدار کدکن در ادامه به معرفی بافت جمعیتی و اقتصاد کدکن پرداخت و گفت: بخش کدکن به مرکزیت کدکن با مساحت ۸۷۶ کیلومتر مربع دارای ۱۷ روستا، ۲ دهستان و جمعیت کنونی آن حدود ۱۴ هزار نفر است که افزون بر سه هزار نفر ساکن شهر و بقیه ساکن روستاها هستند.
وی وجه تسمیه کدکن را ترکیبی از ۲ واژه "کَد" به معنی قنات و کاریز و "کَن" به معنی جای انبوه از درخت عنوان و اظهار کرد: اقتصاد این خطه بر پنج محور زراعت، باغداری، دامداری، معدن و مرغداری استوار است.
بابایی قدمت تاریخی کدکن تربتحیدریه را چهار هزار سال و مرکزیت کنونی آن را بر اساس شواهد تاریخی مربوط به از قبل ورود اسلام دانست و افزود: ساختمان کنونی بخشداری در سال ۱۳۱۸ با یک شهر به مرکزیت کدکن تاسیس شد.
وی اظهار کرد: کدکن با توجه به اینکه خاستگاه بزرگانی چون ابوالمعالی کریم الشرق کدکنی سپهسالار سلجوقی، تاجالدین علی کدکنی وزیر خوارزمشاه، نورالدین منشی کدکنی، شیخ ابراهیمبن اسحاق کدکنی، نظامالملک کبروی و شیخ حیدر کدکنی است و همچنین به دلیل وجود چشمه سارها، باغستانها، کوهها و به ویژه قله ملکوه به عنوان یکی از قلههای مرتفع استان با سه هزار و ۱۳ متر ارتفاع و فنیترین قله به لحاظ کوهنوردی دارای توانمندی گردشگری است که متاسفانه تاکنون این حوزه برای بخش کدکن به هیچ وجه درآمدزا نبوده است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.کدکن در ۶۵ کیلومتری تربت حیدریه قرار دارد.
نظر شما