۲۲ دی ۱۳۹۹، ۱۳:۱۶
کد خبرنگار: 2492
کد خبر: 84181670
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

باورهای نادرست در باره تخم‌مرغ

۲۲ دی ۱۳۹۹، ۱۳:۱۶
کد خبر: 84181670
باورهای نادرست در باره تخم‌مرغ

تهران - ایرنا- تخم مرغ یکی از منابع اصلی تامین پروتئین در بدن است، اگرچه هر از چند گاهی نوسانات وضعیت اقتصادی کشور، قیمت این ماده مهم غذایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ولی از رایج‌ترین غذاهای پروتئینی است که باید مصرف شود.

به گزارش روز دوشنبه موسسه بهداشت و سلامت عمومی کشور، برخی از مردم تصور می‌کنند زرده تخم مرغ منبع پروتئین و تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی است. حتی دیده می‌شود که ورزشکاران برای دریافت پروتئین بیشتر زرده تخم مرغ را جدا کرده و فقط آن را می‌خورند. این در حالی است که حجم زیادی از  پروتئین در واقع در سفیده تخم مرغ نهفته بوده و در مقایسه، زرده تخم مرغ نسبت به سفیده چربی بیشتری در خود دارد.

از طرف دیگر برخی فقط به مصرف سفیده بسنده می‌کنند تا به این طریق از دریافت چربی اضافی و کلسترول موجود در زرده پرهیز کنند. از آن جا که تقریبا نیمی از پروتئین موجود در تخم مرغ در زرده و نیم دیگر آن در سفیده قرار دارد، کنار گذاشتن هر بخش باعث از دست دادن پروتئینی بخش دیگر می‌شود.

بر اساس مطالعات متعدد انجام شده، خوردن یک عدد تخم مرغ در روز می‌تواند به داشتن رژیم غذایی سالم‌تر کمک کند و زرده تخم مرغ همچنین حاوی برخی ویتامین‌هایی است که در سفیده یافت نمی‌شود.

به‌طور مثال می‌توان از کولین و ویتامین دی نام برد. کولین در عملکرد کبد و ویتامین دی در جذب کلسیم و افزایش استقامت استخوان‌ها نقش دارد و حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مختلف مثل لوتئین است که به حفاظت از چشم‌ها کمک می‌کند.

 یکی از شایع‌ترین تصورات اشتباه در مورد تخم مرغ آن است تخم مرغ‌های محلی را به رنگ قهوه‌ای و تخم مرغ‌های کارخانه‌ای را به رنگ سفید می‌بینیم. ولی واقعیت آن است که رنگ پوسته هیچ ارتباطی با محتویات درون و کیفیت تخم مرغ ندارد.

در حقیقت برخی تولید کنندگان از باور غلط استفاده کرده و تخم مرغ تولیدی مرغ داری خود را با استفاده از تکنیک‌هایی به رنگ قهوه‌ای تبدیل کرده و به این روش برای خود تبلیغات می‌کنند.

رنگ پوسته تخم مرغ در اصل وابسته به نژاد مرغی است که آن تخم را گذاشته و  تخم مرغ به هر رنگی که باشد ترکیب آن تقریبا یکسان بوده و حاوی ۶ گرم پروتئین، ۵ گرم چربی و ۷۰ کالری انرژی است.

تاریخ انقضای تخم مرغ

تخم مرغ پس از گذشت زمان مشخصی فاسد می‌شود. شستن پوسته و از بین بردن لایه محافظ در برابر باکتری‌ها و میکروب‌ها، این زمان را کوتاه‌تر می کند؛ هر چند اگر تخم مرغ در یخچال و در دمای پایین قرار داده شود، این فرآیند بسیار کندتر اتفاق می‌افتد.

تخم مرغ شسته شده را می‌توان تا سه هفته یا یک ماه پس از تاریخ انقضای درج شده بر روی آن هم استفاده کرد و از نظر مواد مغذی، تخم مرغ تازه با تخم مرغ کهنه هیچ تفاوتی ندارد.

لکه‌های قرمز رنگ خون در تخم مرغ

این گزارش می افزاید: دیدن خون در غذا هر کسی را به وحشت می‌اندازد. ولی در مورد تخم مرغ باید به یاد داشته باشید که این لکه‌های خونی خطرناک نیستند. وجود خون به دلیل پاره شدن رگ‌های خونی مرغ در هنگام تشکیل تخم مرغ است.

البته هر میکروب و آلودگی که در خون وجود داشته باشد توسط سلول‌های سفید موجود در تخم مرغ از بین می رود و در نتیجه لکه خونی مشاهده شده خطرناک نیست. برخی هم تصور می‌کنند وجود لکه خونی به معنی بارور شدن تخم مرغ است که این تصور هم درست نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha