سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی که بود؟ که اینگونه مادران در وصفش شعرها در گوش فرزندانشان زمزمه میکنند و مردان جنگی در رسایش اسطوره ها میسرایند؟ حاج قاسم خود را سرباز ولایت معرفی میکند اما این سرباز تا کجاها پیش رفته؟ چه فتوحاتی داشته؟ اخلاق و منش او چگونه بوده؟ که مقام معظم رهبری و تمامی مردان بزرگ از مکتبش و راه رستگاری را در آن حرف میدانند.
به عنوان شخصی که بارها در نزدیکی ایشان حضور داشتم و در مراسمات مختلف پای سخنانش نشستم، این شهید والا مقام یک انسان فراجناحی، وارسته، خنده رو، مهربان و دلسوز و عاشق کشورش در تمامی ابعاد بود اما هوش و استعداد نظامی ایشان به حدی رسید که نه تنها با خط شکنی ها و فتوحات لشکر 41 ثارالله در جنگ تحمیلی، بلکه در دوران پس از دفاع مقدس نیز امنیت را از شر اشرار به شرق کشور هدیه کرد و سپهبد شهید سلیمانی در عرصه مقاومت نیز پایه گذار حرکتی شد که نیمی از آسیا را از چنبره تروریست ها و داعشی ها و استکبار رهایی بخشید، آنگونه که علاوه بر ایران بسیاری از کشورهای منطقه نیز بر مکتب او گرویدند و راه ایران را با وجود حاج قاسم ها جبهه برحق تلقی میکنند.
دشمن با ترور این شخصیت فراموش ناشدنی تاریخ ما ثابت کرد که از مردانگی و جنگ روبرو با ما هراس دارد و گمان می برد که راه حاج قاسم با شهادتش تمام می شود اما همانگونه که خداوند وعده کرده ظالمان کیفر گناهانشان را خواهند دید.
امروز هر ایرانی و هر انسان آزاده جهان با وعده انتقام سر بر بالین می گذارد، امروز هر ایرانی یک شهید سلیمانی است که به جرقه ای آتش بر انبار باروتشان می کشد زیرا اینان درس آزادگی را آموختهاند و هرگز پس از این ظلم زیر بار ستم دشمنان نخواهند رفت.
با شهادت حاج قاسم انگار نه تنها پیکر مطهر این شهید، بلکه قلب تمامی ایران تکه تکه شد، سپهبد شهید ما به عنوان بالاترین درجه نظامی پس از انقلاب اسلامی همواره خود را سرباز می خواند و سربازی که برای ولایت فقیه، کشور، خاک، ناموس و اسلام میجنگد.
یک سرباز در تمامی فرهنگ ها ستودنی است و مردم هر کشوری آرامش و امنیت خود را مدیون سربازان میهنشان میدانند و همین امر است که حاج قاسم را عزیزتر از گذشته نزد مردم میکرد و در روز تشییعش در واقع یک انقلاب دیگر رخ داد اما اینبار در جان و روح مردم ایران.
اشک ریختن میلیون ها نفر به پهنای صورت، دیوانه وار دویدن مردم قدرشناس ایران و عراق به دنبال خودرو حامل این شهید صحنه هایی بود که هیچ گاه از ذهن هیچ بشری پاک نخواهد شد اما کفاری که ایشان را شهید کردند، چگونه خود را توجیه می کنند، اینبار چگونه می خواهند میلیون ها نفر مردم پاک ایران را تروریست بخوانند که با جنایت پشت جنایت، سرپوشی بر ظلمهای گذشته خود بگذارند.
حاج قاسم شهید شد اما مکتبش زنده است و چه زیبا از مقام معظم رهبری لقب شهید زنده گرفت، حاج قاسم در قلب های تمامی مردم آزاده دنیا و ایران عزیزمان همچنان زنده است، اما این شهیدی که تمام شدنی نیست در واقع چه کسی بود؟ کجا به دنیا آمد؟ و چه کرد؟ اینها سوالاتی است که در ادامه گزارش به آن پرداخته می شود.
روستای قنات ملک رابر زادگاه سپهبد شهید سلیمانی
شهرستان رابر از توابع استان کرمان به عنوان زادگاه سردار دلها، یکی از شهرهایی بود که با حضور گسترده نیروهای داوطلب و بسیجی جرقه تشکیل لشکر ۴۱ ثارالله به فرماندهی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از آنجا زده شد، بد نیست که این شهر را که هنوز مردمانی ولایتمدار و انقلابی و سپهبد سلیمانیها را در خود میپروراند، بیشتر بشناسیم.
رابر با مردمانی مذهبی و مخلص، زلال همچون آب و بدون ادعا اما از نظر اقتصادی، همچنان یکی از مناطق کمتر برخوردار کشور به شمار میرود و تنها پشتوانه این شهرستان نیروی انسانی با روحیه سربازگونه و ولایت مداری این خطه است که از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون همچنان زبانزد خاص و عام است.
این مردم در طول انقلاب اسلامی خدمات ارزنده بسیاری به میهن خویش ارائه کردند که یکی ازآنان پرورش سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس ایران بود و از دیگر موارد میتوان به وجود روستای نمونه کشوری گنجان اشاره کرد که با تعداد ۷۲ شهید به میزان شهدای دشت کربلا همچنان چون نگینی بر تارک جهان میدرخشد، شهدایی که اگر هرکدام به سخن درآیند رشادتهای ایرانی و مردم این خطه در سالهای پس از انقلاب اسلامی و حتی پیش از آن را بازگو خواهند کرد.
جای جای رابر و در وسعت بیشتر استان کرمان سرشار از شهدا، جانبازان و ایثارگرانی است که در جبهههای جنگ تحمیلی و در طول انقلاب اسلامی پناهی برای زنان و کودکان بیپناه کشور شدند. و همچنین مقاومت جبهه ای که بشریت را از یوغ استکبار و تروریستهای زمان نجات داد به سرکردگی حاج قاسم سلیمانی را میتوان به این استان نسبت داد، رشادت های انقلابی و تفکرات ناب ایرانی اسلامی و دیپلماسی سپهبد شهیدمان حاج قاسم سلیمانی و دیگر همرزمانش، نهتنها در جبهه مقاومت بلکه در شرایط فعلی کشور نیز میتواند در مسیر آیندهنگری نیز چراغ راه ما بازماندگان گم کرده راه باشد.
سپهبد شهید سلیمانی علاوه بر چهرهای نظامی، با چشمان برزخی و آیندهنگر و لبانی خندان و صمیمی، در مذاکرات منطقهای و فرا منطقه نیز همواره برگ برنده کشورمان محسوب میشد، بهگونه ای که در زمان حیات ایشان میلیونها نفر به عشق ستودنی و پشتوانه ایشان در جبهه های نبرد پیروزی را برای مردم و مظلومان به ارمغان آوردند که این ارادت خالصانه در تشییع بی سابقه و میلیونی پیکر مطهر این شهید به اثبات رسید.
همچنین رهبر معظم انقلاب در وصف رشادتها و دلیری هایش، این سرباز وطن را شهید زنده خطاب کردند و ایشان در رابطه با دلیری های حاج قاسم سه مرحله در سخنرانیهای مختلف خود از لفظ ‘قیامت کرد’ استفاده و به ایشان نشان ذوالفقار اهدا فرمودند، همانگونه که از نام این نشان پیداست، سلاح حاج قاسم در مقابله با دشمنان ایران اسلامی همچون شمشیر علی(ع) برنده بود و عدالت را در دنیا برقرار میکرد که تمامی اینها نشان از شاخص بودن چهره فراموش ناشدنی تاریخ کشورمان دارد.
یکی از جانبازان جنگ تحمیلی که از همرزمان حاج قاسم سلیمانی در جنگ تحمیلی بود در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: بهعنوان سرباز ایران و انقلاب، نیمی از جسم خود را در راه خدا، اعتقادات و خاک خود فدای کشورم کردم و در صورتی که دشمن بخواهد باز به مرزهای ایران دست اندازی کند، ما همرزمان حاج قاسم سینه را سپر کرده و با باقی مانده جسم و تن خود جلوی آن میایستم.
سرهنگ حسین سالاری یکی از رزمندگان لشکر افتخارآفرین ۴۱ ثارالله افزود: آن روزها که کشور مورد هجوم بیگانگان واقع شده بود، مردم رابر و استان کرمان به فرماندهی سردار سلیمانی به منویات امام خمینی(ره) لبیک گفتند و به عشق امام، اسلام و کشور خود به جبهه های نبرد شتافتند.
رزمنده جبهه های حق علیه باطل با بیان اینکه تا ظلم استوار است هیچ زمان برای جهاد دیر نیست تصریح کرد: سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در دفاع مقدس و جبهههای مقاومت شانه به شانه رزمندگان در دفاع از مظلومان میجنگید و همواره عشق به شهادت و مردم داشت، هنوز هم دشمنان اسلام به نابودی ما چشم دوخته اند لذا در دفاع از بشریت و مظلومان نباید ولایت و کشور را تنها گذاشت.
وی با بیان اینکه لشکر ۴۱ ثارالله در آن زمان تحت فرماندهی حاج قاسم سلیمانی متحد و منسجم شده بود و به عشق امام (ره)، کشور و مردم بر دشمن هجوم می برد افزود: همین امر موجب موفقیت های بسیار ایران شد.
سرهنگ سالاری که شهادت دایی خود فکناز شمس الدینی را در بستان مقابل دیدگان خود مشاهده کرده و در عملیات طریق القدس همراه شهید سلیمانی بود گفت: هر روز بر تعداد شهدای همرزم، دوستان و نزدیکانمان در جبهههای نبرد افزوده میشد اما علاوه بر اینکه اراده ما برای بیرون راندن دشمن کاهش نمییافت، بلکه هرروز مصممتر به شکست دشمن میشدیم.
وی با اشاره به ادامه دادن مکتب سپهبد شهید سلیمانی تاکید کرد: اگر مردم امروز کشور این چنین روحیه جهادی را در دل داشتند، بر تمامی قدرت ها، تحریم ها و مشکلات کنونی کشور فائق می آمدیم.
لشکر ۴۱ ثارالله استان کرمان به فرماندهی حاج قاسم سلیمانی چنین فرزندانی را در قامت قهرمانان آزادی در خود پروراند که هرکدام جانشان را برای امنیت و آرامش کشور سپر بلای ما کردند که تا لبخند بر لبان کودکان و مردم ایران باقی بماند.
جنگ، تحریم، سیل، زلزله و ویرانی لحظه ای فرزندان کرمان را و حاج قاسم ها را از نفس نینداخت و بیرق آزادگی و فداکاری هرگز از دست آنان به زمین نیفتاده و محصول آن آرمش و امنیتی است که امروز کشورمان دارد.
حاج قاسم و رشادتهای لشکر ۴۱ ثارالله در دوران دفاع مقدس
نام لشکر ۴۱ ثاراللهای به میان آمد که در ابتدا لشکر نبود اما به فرماندهی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی آنچنان متحد و منسجم شد و قهرمانانی در خود پروراند که برای سرافرازی یک کشور، هرکدام یک لشکر را حریف بودند.
لشکر ۴۱ ثارالله در سال ۱۳۵۹ در قالب یک گردان از نیروهای سپاه پاسداران استان کرمان و تعداد بسیاری از اهالی رابر شکل گرفت، سال ۱۳۶۰ به تیپ ارتقاء یافت و از سال ۱۳۶۱ با گسترش سازمان آن به سه تیپ و یک گردان زرهی، بهعنوان لشکر ۴۱ ثارالله به فعالیت خود ادامه داد.
لشکر ۴۱ ثارالله در ابتدا از سالهای ۵۸ تا ۶۰ به فرماندهی و حضور سردار شهید سلیمانی نقش چشم گیری در کردستان ایران داشت و در طول جنگ تحمیلی در عملیاتهای نصر چهار، کربلای یک، کربلای چهار، کربلای پنج، بدر، خیبر، والفجر یک، والفجر سه و والفجر چهار، عملیات رمضان، بیتالمقدس و بیتالمقدس هفت، فتحالمبین و طریقالقدس حضور داشت و فرماندهی این یگان از بدو تشکیل تا انتهای جنگ ایران و عراق، برعهده سپهبد شهید سلیمانی بود.
حرف از عملیات غرورآفرین بیت المقدس به میان آمد، جایی که خط شکنان لشکر ۴۱ ثارالله به فرماندهی سپهبد شهید سلیمانی دل دشمن زدند و با رشادتهای بی نظیر شهر خرمشهر را که از ماه های آغازین جنگ به دست دشمن غاصب افتاده بود را پس از ۲۳ روز فرداکاری و نبرد جانانه در روز سوم خردادماه سال ۶۱ باز پس گرفتند.
گفته میشود که در این عملیات ۱۹ هزار عراقی توسط نیروهای ایرانی به اسارت گرفته شد و نیروهای خودی غنیمتهای بسیاری در این نبرد کسب کردند.
همچنین در عملیات کربلای پنج نیز با رشادت های لشکر ۴۱ ثارالله با فرماندهی حاج قاسم ، نیروهای بسیجی و سپاه پاسداران ۱۵۰ کیلومتر از خاک ایران را آزاد کردند و در انتهای عملیات کربلای پنج خطوط پدافندی ایران در نزدیکی پتروشیمی عراق ایجاد شد و از این عملیات به عنوان عملیات محاصره بصره نیز نام میبرند.
از دیگر عملیاتهایی که با حضور پررنگ نیروهای لشکر ۴۱ ثارالله استان کرمان، ما دستاوردهای چشمگیری داشتیم میتوان به عملیات طریقالقدس اشاره کرد که در نهایت، با پیروزی قاطع نیروهای ایرانی همراه بود و با انجام تاکتیک موج انسانی در مقابل استحکامات عراق، بیش از ۳۰۰ کیلومتر مربع از خاک ایران از کنترل نیروهای عراقی خارج شد و این تاکتیک تنها با دلیری هزاران نفر همچون شهید سلیمانی به موفقیتی دست یافت که زمینه پیروزی کشورمان را فراهم میکرد.
حاج قاسم پس از جنگ تحمیلی
لشکر ۴۱ ثارالله به فرماندهی شهید حاج قاسم سلیمانی با پایان یافتن جنگ ایران و عراق در ۱۳۶۷ به کرمان بازگشت و فعالیت خود را در نبرد با اشرار مسلح و قاچاقچیان مواد مخدر دنبال کرد، شهید سلیمانی تا هنگام انتصاب به فرماندهی سپاه قدس، این سمت را عهدهدار بود.
سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی که خود را همواره سرباز نظام و انقلاب می دانست پس از هشت سال دفاع مقدس نیز همچون در جبهه های حق علیه باطل درخشید، به گونه ای که نقش ایشان را در امور عمرانی و آبادانی کشور، استان پهناور کرمان و زادگاهش رابر، استفاده از دیپلماسی در جذب کشورهای جهان اسلام به جبهه مقاومت و همچنین نقش ایشان در نبرد با اشرار و تروریست ها و به ویژه در نابودی داعش بی بدیل بود.
قاسم سلیمانی در سال ۱۳۷۶، همزمان با اوجگیری طالبان در افغانستان، به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد تا اینکه پس از رشادت ها و فتوحات بسیار در روز ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ با ترور به دست پهبادهای آمریکای جنایتکار به مقام رفیع شهادت نائل آمد.
حاج قاسم، آبادانی زادگاهش و مهر به فرزندان شهدا
جای پای سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی هرجا که نشانهای از توسعه و آبادانی در شهرستان رابر باشد، وجود دارد از احداث مسیر جدید رابر - کرمان که مسافت این ۲ شهرستان را از ۱۸۰ کیلومتر به نیمی از این میزان کاهش میدهد، حاج قاسم همچنین در فرایند جهش تولید با همکاری در احداث کارخانه گیاهان دارویی و پروژههای دیگر اشتغالزایی، فعال بود و همواره دغدغه توسعه زادگاهش و اشتغالزایی جوانان را داشت.
نقل است که شهید سلیمانی به فرزندان شهدا و جانبازان و ایثارگران همواره با مهر و عطوفت برخورد میکرد و آنان را همچون فرزندان خود دوست میداشت و در این زمینه بسیاری از فرزندان و کودکان شهدا با دستها و آغوش پر مهر این شهید والامقام آشنا بودند.
دختر یک شهید دفاع مقدس در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: سالها پیش زمانی که مراسم ازدواج در پیش داشتم به بنیاد شهید و امور ایثارگران کرمان رفتم و در آنجا اعلام کردم که پدر شهیدم نمیتواند در مراسم خاستگاری و عقد من حضور یابد و من هیچ کس را ندارم، با چشمانی گریان حمایت مسئولان بنیاد را مطالبه کردم.
ایشان که خواست نامش فاش نشود افزود: شب خواستگاری که تنها مانده بودم، حاج قاسم سلیمانی با بسته ای گل و شیرینی قبل از رسیدن مهمانان به منزلمان آمد و همرزم و فرمانده پدر شهیدم همچون پدری مهربان و پشتوانهای قوی جای او را در این مجلس برایم پر کرد و من آنشب برای نخستین بار جای خالی پدر را حس نکردم.
وی تاکید کرد: حاج قاسم سلیمانی همچون پدری داسوز و فداکار همواره در کنار تمامی ما فرزاندان شهید و ایثارگران حضور داشت و اکنون که او به بهشت خداوند رفته ما یکبار دیگر غم از دست دادن پدر را تجربه کردیم.
فردی مخلص، فداکار، همراه با مهربانی و صمیمیت در برخورد با مردم ایران بهویژه خانواده شهدا و تفکرات فراجناحی از حاج قاسم برای مردم ایران یک قدیس ساخته که قلب مردم را با خود دارد و شهادت ایشان تنها تنفر را نسبت به ظالمان و حسن انتقام جویی ایرانیان را نسبت به استکبار افزایش داده است.
بهتر است که برای روشن شدن ابعاد شخصیتی سپهبد شهید سلیمانی، تجربه رییس حوزههای علیمه کشور در ارتباط نزدیک بیش از ۲ دهه با ایشان را بشنویم که در ادامه آمده است.
حاج قاسم یک شخصیت فرهنگی، دینی و مذهبی بود
مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با شکل دادن به محور مقاومت، فصلی نو در روند تکاملی انقلاب اسلامی گشود و خود پرچمدار آن بود.
آیتالله علیرضا اعرافی افزود: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در این فصل نو پرچمداری بی بدیل بود و مقام معظم رهبری نیز اعتماد زیادی به ایشان داشتند.
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه بیش از ۲ دهه در ارتباط و تماس نزدیک با شهید حاج قاسم بودم و خاطرات بسیاری از ایشان به یاد دارم گفت: حاج قاسم یک چهره چند وجهی و بسیار جذاب و دلنشین بود که ابعادی گوناگون را به شایستگی در خود جمع کرده بود.
وی ادامه داد: حاج قاسم ضمن برخورداری از اخلاقی اجتماعی دلنشین، پرجاذبه، جایگاه فرهنگی و سیاسی و اجتماعی بسیار والایی داشت و هیچ جایگاهی ایشان را از روابط دلربا و فضیلت های اخلاقی تهی نکرده بود.
آیت الله اعرافی افزود: حاج قاسم همیشه خوش اخلاق و خوش برخورد و پر جاذبه بود که این روحیه اخلاقگرا در معاشرات ایشان افراد را مجذوب می کرد و این همان چیزی است که از اسلام آموختیم و در این شهید والامقام بهصورت برجسته وجود داشت.
وی گفت: حاج قاسم علاوه بر یک چهره نظامی شجاع و بسیار دلیر، همزمان از یک اندیشه تئوری سیاسی در دنیای امروز برخوردار بود لذا شخصیت ایشان را در چهارچوب نظامی نمیتوان محصور کرد.
مدیر حوزههای علمیه کشور با تاکید بر اینکه سپهبد شهید سلیمانی سیاست بینالملل را میشناخت و دشمنان و کسانی که او را ترور کردند به این مهم اذعان دارند اظهار داشت: عقل سیاسی و راهبردی حاج قاسم را بارها مشاهده کرده و همگان بر آن واقف اند.
وی عقل سیاسی را از وجوه ممتاز حاج قاسم برشمرد و عنوان کرد: این شهید والامقام عقل راهبردی در حوزه نظامی و امنیتی داشت و همچنین ایشان ضمن آنکه تئورسین نظامی و طراح خوبی بود در صحنه نیز همواره با سربازان جانفشانی میکرد.
آیتالله اعرافی با اشاره به شخصیت چندوجهی حاج قاسم عنوان کرد: سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی دارای قدرت دیپلماسی بود و سیاست را بهخوبی درک میکرد و از موضع انقلابی نه انفعال و واگرایی ورود پیدا میکرد و از قدرت تاثیر سیاسی و توان بالای گفت و گو برخوردار بود که ذرهای از مواضع انقلاب کوتاه نمیآمد و میتوانست سایرین را همراه خود سازد.
وی بیان داشت: قدرت سخن، نگاه نافذ و طرحهای سنجیده او دیگران را تحت تاثیر قرار میداد و آنها را همراه میکرد و همچنین روحیه و رویکرد بسیار ممتاز حاج قاسم از دیگر ویژگیهای این مرد بزرگ بود.
مدیر حوزههای علمیه کشور افزود: حاج قاسم یک شخصیت فرهنگی، دینی و مذهبی بود، بهطوری که همواره فرهنگ دینی را در همه صحنهها اجرا می کرد و روح او یک روح فرهنگی و برنامه ریز فرهنگی و ایشان پرچمدار عمیق فرهنگی بود.
وی افزود: این شهید والامقام شخصیتی بود که هم در پایبندی به اعتقادات ناب شیعی کاملا استوار بود و برای دفاع از حرم و ارزشهای تشیع ذرهای کوتاه نمیآمد و حاضر بود همه وجود خود را قربانی کند و در عین حال از امام و رهبری آموخته بود که باید به همه امتها نگاه کرد لذا نگاه تقریبی در کنار تعصبات درست شیعی در او متجلی شده است.
ایت الله اعرافی حاج قاسم را یک شبکه ساز بزرگ فکری و جریان ساز عظیم جهانی دانست و یادآور شد: حاج قاسم گفتمان آفرین در سطح منطقه و جهان بود.
وی با یادآوری مراحل مختلف انقلاب اسلامی گفت: مرحله چهارم انقلاب شکل گیری محور مقاومت فراتر از مرزهای ایران است که در این زمینه حاج قاسم پرچمدار محور مقاومت نام گرفت.
عظمت شهید سلیمانی و جبهه مقاومت در مقابله با دشمنان
وی تصریح کرد: امروز قدرتهای ضعیف و حقیری در منطقه با ارعاب و تطمیع ترامپهای ناچیز دست به عادی سازی زدند که خس و خاشاکی هستند و تمام میشوند و آتشفشانهای قهر ملتهای عالم و منطقه علیه دشمنان اسلام و تروریسمهای بینالمللی است و این جهان اسلام را تغییر داده و مزدوران را به کناری خواهد افکند.
وی گفت: واقعیت آن است حاج قاسم بزرگ در این مسیر نورانی و با عظمت به شمار میآید و این افتخار بزرگ برای شما کرمانیهای عزیز و سپاهیان است که چنین انسان بزرگی از میان شما برخاست.
وی با اشاره به ظهور داعش در جهان عنوان کرد: منصفان عالم اعتراف میکنند و ظالمان عالم نیز میدانند که او در قرن ۲۱ پشت یک تروریسم بینالمللی خطرناک برای همه بشریت را به خاک زد و این کار بزرگی بود که او و بزرگان محور مقاومت انجام دادند.
آیتالله اعرافی افزود: داعش یک تفکر بیربط و تند بود که قرار بود اسلام بدلی به جای انقلاب اسلامی معرفی کند که بگویند اسلام انقلابی و سیاسی یعنی این، اما تصور نمیکردند انقلاب اصیلی در مبارزه با آن ظهور و بروز پیدا می کند.
وی اضافه کرد: شاید تصور اینکه داعش بدون حاج قاسم با آن شتاب شکست بخورد دشوار باشد اما او اسلامهای تقلبی بدلی را رسوا کرد و حاج قاسم و سید حسن نصرالله اسرائیل را به گوشهای راندند و محصور کردند و شکست داعش با آن پشتیبانیهای بینالملی ۲ پدیده بزرگ با رهبری رهبر معظم انقلاب اسلامی و پرچمداری بزرگان محور مقاومت و حاج قاسم رقم خورد و معادلات دنیا را برهم زد و این امر چیزی بهجز گفتمان نیست.
مدیر حوزههای علمیه کشور با تاکید بر اینکه هیچ عاقلی در دنیا این ترور کور و رذل را به حساب قدرت آمریکا و ترامپ محاسبه نمیکند، اظهار داشت: آنها در برابر این منطق و این گفتمان جهاد و شهادت عاجز شدند که به این جنایت دست زدند و قدرتهای شیطانی خواهند رفت و خورشید پرفروغ انقلاب و خورشید شهدا و حاج قاسم در آیندههای جهان اسلام طلوعهای مکرر میکنند و دشمنان را به عقب خواهند راند.
وی با تاکید بر اینکه انتقام حاج قاسم این است که اسرائیل محو و آمریکا از منطقه برود، گفت: آنچه که امروز نسل جوان، دانشگاهها و مسئولان باید به آن اهتمام بورزند این است که راه حاج قاسم را ادامه دهند بهگونهای که با اراده و همبستگی در صحنههای گوناگون مشکلات را رفع کنیم.
بخشی از ویژگی های شخصیتی سپهبد شهید سلیمانی
امام جمعه موقت تهران و عضو فقهای شورای نگهبان نیز با بیان اینکه سپهبد حاج قاسم سلیمانی فراتر از استان کرمان بود گفت: ایشان شهیدی بین المللی و تمام مسلمانان، شیعیان و بشریت مدیون رشادتهای ایشان هستند.
آیت الله سید احمد خاتمی افزود: سردار سلیمانی شهیدی است که اخلاص، غیرت، شهادت و جهادش برای همه الگو است و فراتر از اعتقاد، تشیع و مذهبی بود که به آن عشق می ورزیم.
وی با بیان اینکه اگر دولت داعش جان می گرفت امان بشریت را درمی آورد تصریح کرد: بشریت مدیون سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است که گفت تا سه ماه دیگر پایان داعش را اعلام می کنم و کمتر از سه ماه این وعده تحقق پیدا کرد و کرمان به خود می بالد چنین فرزندی را به جهان تقدیم کرده است.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: طی یک سال گذشته بیشترین تکریم و تعظیم را مقام معظم رهبری از این شهید فداکار داشتند و ایشان بیش از ۶۰ جمله درباره فضائل حاج قاسم فرمودند، که گمان نمی کنم درباره هیچ شهیدی این از حجم سخنان را داشته باشند.
وی با اشاره به بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با سردار سلیمانی بیان داشت: شهید سلیمانی به شدت و به معنای واقعی کلمه عاشق ولایت بود و مقام معظم رهبری را حکیم می نامید که اینگونه نامیدن از سر درایت بود.
آیت الله خاتمی تاکید کرد: حاج قاسم انقلابی و در خط ولایت بود و میگفت اگر تمام دنیا یک طرف و مقام معظم رهبری یک طرف باشند، من طرف رهبری میروم.
وی افزود: سردار سلیمانی مطیع ولایت بود و با فرمایشات ولایت گزینشی رفتار نمی کرد و تمام فرمایشات ایشان را به جان و دل می پذیرفت و به آن ها عمل می کرد و این تکریم ها نشان دهنده اوج ولایتمداری او بود.
عضو فقهای شورای نگهبان گفت: ولایتمداری شاخصه اصلی انقلابی بودن است و نمی شود کسی را انقلابی نامید در حالی که با ولایت میانه نداشته باشد و حاج قاسم به معنای دقیق کلمه عاشق ولایت و از سوی دیگر مطیع ولایت بود.
وی ادامه داد: برخی گزینشی با فرمایشات ولایت برخورد می کنند و جایی که با سلیقه خودشان جور باشد بنر می زنند و جایی که جور نباشد حتی مطلب را نمی خوانند، اما حاج قاسم اینگونه نبود.
آیت الله خاتمی با بیان اینکه سردار سلیمانی انقلابی تکلیف مدار بود افزود: انقلابی یعنی فردی که به گونه ای عمل می کند که شب نخست قبر پاسخ داشته باشد و فرشتگان پاسخ او را بپذیرند و حاج قاسم این چنین عمل کرد.
وی تاکید کرد: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در جبهه های هشت ساله و دفاع از حرم، شجاع بود که این نیز از نعمت های خداست که دلی چون شیر به او داده بود.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: شهید سلیمانی تمام عمر خود را در جهاد فی سبیل الله گذراند و فرد انقلابی عاشق خداوند است و حاج قاسم در تمام میدان ها متوجه خستگی نمی شد و از دشمن و حرف دیگران پروا نداشت.
وی با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی سرباز ولایت بود تاکید کرد: این جملات تعارف نیست و عین واقعیت است، سردار سلیمانی از حرف کسی باکی نداشت و وظیفه اش را انجام می داد.
وی تصریح کرد: جهاد مداوم ویژگی دیگر حاج قاسم سلیمانی بود که هشت سال دفاع مقدس، دفاع از حرم و همه عرصه هایی که حضورش لازم بود را انجام می داد و در مقطعی مبارزه با اشرار به عهده این شهید عزیز گذاشته شد و چه زیبا در این عرصه نیز نقش آفرید.
سپهبد شهید سلیمانی اسطوره ملت ایران باقی خواهد ماند
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه راه و منش شهید سلیمانی برای تمام نسلها باقی خواهد ماند گفت: شهید سلیمانی محبوب ملت ایران شد و به عنوان اسطوره این ملت باقی خواهد ماند و امیدواریم نسل جدید و نسلهای آینده راهش را ادامه دهند.
علیرضا رزم حسینی افزود: مقام معظم رهبری به شایستگی از سردار دل ها تجلیل کردند و مکتب سلیمانی بهترین عبارتی است که ایشان در وصف سردار دل ها فرمودند.
وی با بیان اینکه سردار سلیمانی تمام هستی خود را فدای این انقلاب و کشور کرد اظهار داشت: حاج قاسم بیش از ۴۰ سال در مسیر مجاهدت و فداکاری به مردم خدمت کرد و حضور در تظاهرات، مبارزات قبل از انقلاب و دوران دفاع مقدس گوشهای از مجاهدتهای شهید سلیمانی برای انقلاب، نظام و مردم است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه استان کرمان را امروز با نام حاج قاسم سلیمانی می شناسند بیان داشت: مردم این استان نجابت و شرافت خود را در طول تاریخ و دوران دفاع مقدس نشان داده اند و امروز حاج قاسم سنبل کرمان و نام این استان با نام ایشان عجین شده است.
وی با بیان اینکه مکتب شهید سلیمانی اگر امروز در اقتصاد کشور پیاده شود مشکلات فعلی رفع می شود، بر همکاری بخش های مختلف کشور و حاکمیت با یکدیگر برای گذر از شرایط دشوار اقتصادی فعلی تاکید کرد.
تمامی سخنهایی که بر زبان رفت نشان میدهد که عمر گهربار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و خدمات ایشان به بشریت و مردم باعث شد که تمامی مردم ایران و مسلمانان جهان با عشقی تمام ناشدنی خود را به سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مدیون بدانند، مردی فراجناحی با نگاهی نافذ و مهربان، که در مسیر انقلاب ظلم به مظلومان عالم تحمل نمیکرد. اما با شهادت این والامقام، یاد حاج قاسم هیچگاه از دل آزادگان جهان، مردمان ایران و به ویژه مردم استان کرمان و زادگاهش رابر ازبین نمیرود و راه حاج قاسم ما، این شهید زنده تا ابد ادامه دارد.
حاج قاسم یک فرد نبود بلکه یک مکتب بود و برخلاف تصورات دشمن، با شهادتش نه تنها راهش پایان نمییابد، بلکه راه ایشان با بیداری مردم، آزادگان دنیا را صدها بار مصممتر در رسیدن به اهداف این شهید کرده است، بهگونهای که در ایران ما از هر قطره خون ایشان نهالی روییده که اگر بارور شوند، هیچ قدرتی در مسیر نابودی ظالمان جلودارشان نخواهد بود.
۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ تاریخ شهادت سردار قاسم سلیمانی است. سپهبد شهید سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از برجستهترین مقامهای رسمی نظامی ایران بود که به همراه ابومهدی المهندس و سردار حسین پورجعفری همرزمان وفادارش به دست آمریکاییها در خاک عراق به شهادت رسید که یاد و نامش جاوید باد.
نظر شما