محمدرضا قلی پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۸۵، شرکت غله برای خانوارهای عشایری این استان ۱۵ هزار نفر سهمیه در نظر گرفته این در حالی است که پنج هزار خانوار با جمعیت بیش از ۳۰ هزار نفر عشایری در این استان سکونت دارند.
وی افزود: افزایش جمعیت و مهاجرت معکوس تا حدی آمار خانوارهای عشایری در این استان را افزایش داده است.
وی با بیان اینکه این اداره کل هم اینک به پنج هزار خانوار انواع خدمت ارائه می دهد گفت: در سال های اخیر با ایجاد اشتغال پایدار بخشی از خانوارهای عشایری که در روستاها و شهرها سکونت یافته بودند دوباره برای فعالیت دامپروری وارد سامانه های عشایری شدند.
قلی پور افزود: کمبود توزیع آرد برای برخی از خانوارهای عشایری به خصوص در مناطق قشلاقی مشکلاتی ایجاد کرده است زیرا که برخی از نانوایی های در حوزه روستایی و شهری به عشایر نان نمی دهند.
وی اظهار داشت: ماهانه ۱۸۵ تن آرد از شرکت غله تحویل گرفته ایم که در اختیار خانوارهای عشایری استان قرار می دهیم.
وی افزود: سهمیه آرد عشایر در شهرها در اختیار خانوار ها قرار نمی گیرد بلکه در محل چادر عشایری، سامانه های عرفی و همچنین در نزدیک ترین روستا به محل زندگی آنان در اختیارشان قرار می گیرد که کم ترین انحراف نیز وجود دارد، خانوارهای عشایری آرد را برای پخت نام استفاده می کنند.
وی گفت: خانوار های عشایری در مناطقی سکونت دارند که از روستاها و شهرها دور هستند و کمتر به نانوایی ها دسترسی دارند.
وی خواسار افزایش سهمیه آرد خانوار های عشایری در استان شد و افزود: تمام سهمیه آرد دریافتی در دفترچه های عشایری ثبت خواهد شد و دستگاه های نظارتی نیز در این خصوص نظارت دارند و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر فروش آرد و تخلف از خانوارهای عشایری نداشته ایم.
مدیر کل امور عشایر خراسان شمالی با بیان اینکه این اداره کل خدمات را به محل زندگی عشایر می برد افزود: تلاش می کنیم تا تردد های غیر ضرور عشایر را به شهرها کم کنیم که این امر واسطه ها و دلالان را نیز حذف خواهد کرد.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی با بیان اینکه عشایر قشری مولد و تولید کننده هستند گفت: با وجود اینکه عشایر از کم ترین خدمات رفاهی، امکانات و زیر ساخت ها بهره مند هستند اما ۲۵ درصد گوشت قرمز استان را تولید می کنند.
وی گفت: عشایر این استان به لحاظ جمعیتی در رده ۱۵ و در بخش تولید فراورده های دامی در رده ۱۲ کشور قرار دارد.
عشایر خراسان شمالی با ۳۰ هزار نفر جمعیت بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد گوشت استان را تولید میکنند.
هم اکنون در استان خراسان شمالی ماهانه هشت هزار و ۴۰۰ تن آرد بین نانواییهای استان توزیع میشود.
براساس آمارهای موجود، سرانه مصرف آرد در این استان ۸۶۳ هزار نفری ۹.۴ و کشور ۷.۵ کیلوگرم است.
بر اساس آمار سرشماری عمومی نفوس مسکن این استان ۸۱۱ هزار و ۵۷۲ نفر جمعیت دارد که ۴۸.۳۶ درصد در نقاط شهری و ۵۱.۰۶ درصد در نقاط روستایی سکونت داشته و بقیه غیر ساکن بوده اند.
نظر شما