کرونا و دغدغه‌های تولیدکنندگان ماسک در استان مرکزی

اراک - ایرنا - همزمان با شیوع بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ تجارت و تولید برخی کالاها برای مقابله با کرونا رونق گرفت که در میان این، ماسک بهداشتی یکی از مهم‌ترین اقلامی است که تولیدکنندگان این محصول در استان مرکزی برای عرضه و فروش آن با تنگناهایی مواجه هستند.

همزمان با شیوع جهانی ویروس کرونا، استفاده از ماسک به عنوان یکی از شیوه‌های جلوگیری از شیوع این ویروس، در سراسر جهان به اوج خود رسید و امروز با تایید سازمان جهانی بهداشت، استفاده از ماسک در بسیاری از کشورها اجباری شده است.

هرچند در هفته‌های نخست شیوع کرونا، به دلیل برهم خوردن نظام عرضه و تقاضا، کمبود اقلام بهداشتی در ایران احساس شد اما در ماه‌های بعد با افزایش جدی تولید این محصولات و افزایش توان تولیدکنندگان، میزان نیاز کشور به واردات این محصولات به حداقل رسید و در ماه‌های بعد با تایید سازمان توسعه ی تجارت اعلام شد که در صورت تامین شدن نیاز داخلی، امکان صادرات برخی از این محصولات از جمله ماسک‌های سه لایه وجود خواهد داشت.

آمارهای اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰، ارزش بازار جهانی ماسک صورت به بیش از ۱۴۰ میلیارد دلار رسیده است.

ایران در هشت ماه نخست امسال، حدود ۹.۲ تن ماسک به ارزش ۲۰۶ هزار دلار به ۹ کشور صادر و در مقابل حدود ۱۳۲ تن از این کالا به ارزش ۱۶.۵ میلیون دلار از چهار کشور وارد کرده است.

همچنین در آغاز شیوع ویروس کرونا، صادرات ماسک از کشور ممنوع اعلام شد تا نخست نیاز داخلی تأمین شود.

استان مرکزی به عنوان قطب چهار صنعت برای تامین ماسک مردم استان و سایر هموطنان با شیوع کرونا اقدام به راه اندازی ۳۰ کارگاه با مشارکت تولیدکنندگان و نواحی مقاومت بسیج کرد.

کمبود پارچه مهمترین مشکل کارگاه‌های تولید ماسک در استان بود که با رفع این مانع، شمار کارگاه‌های تولید ماسک به بیش از ۶۰ کارگاه و تولید روزانه نیز به بیش از یکصد هزار عدد رسید.

تولید روزانه ۵۰۰ هزار عدد ماسک در ۲۰ کارگاه استان مرکزی

رئیس اتاق اصناف استان مرکزی گفت: روزانه ۵۰۰ هزار عدد ماسک در ۲۰ کارگاه استان برای تامین نیاز مردم به ماسک تولید می‌شود.
«جمشید زند» افزود: با توجه به مصوب شدن نرخ هر ماسک یک هزار تومان و رعایت نشدن این نرخ گذاری برای عرضه ماسک، اتاق اصناف استان مرکزی برنامه‌ریزی در این خصوص را در دستور کار قرار داد.

وی اظهارداشت: چون عرضه ماسک در استان فراوان شده قیمت به مرز ۷۰۰ تومان رسیده و اتاق اصناف آماده عرضه ماسک با قیمت مناسب در سطح شهر اراک است.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی گفت: فراهم نبودن امکانات صادرات نیز به بخش تولید ماسک در استان آسیب وارد می‌کند که این مهم هم باید مورد توجه متولیان قرار گیرد.

زند افزود: اکنون که بازار از تولید ماسک اشباع شده لازم است راهکار لازم درخصوص صادرات ماسک فراهم شود تا تولیدکننده که کارگاه خود را بر اساس شرایط کشور و نیاز به این محصول راه اندازی کرده مورد حمایت قرار گیرد.

وی در ادامه اظهار داشت: همان‌طور که سایر اقلام بهداشتی در سوپر مارکت‌ها و مراکز فروش عرضه می‌شود باید این امکان برای عرضه مستقیم ماسک فراهم شود تا از آسیب سرمایه گذاران در این بخش کاسته شود.
زند افزود: لازم است حمایت از تولیدکننده و سرمایه‌گذار با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در عرضه ماسک در سطح استان فراگیر شود.
وی اظهار داشت: اکنون عرضه مستقیم ماسک بهداشتی در بسته بندی‌های مناسب حتی در متروی تهران نیز درحال فروش است و باید زمینه فروش این محصول به جز داروخانه ها در سایر مراکز عرضه کالا نیز با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در دستور کار قرار گیرد.

کمبود پارچه مهمترین مشکل کارگاه‌های خانگی ماسک در استان مرکزی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز گفت: کارگاه‌های خانگی تولید ماسک با کمبود پارچه روبه‌رو بودند که برای این موضوع  چاره‌اندیشی شده است.

سعید فرخی ادامه داد: علاوه بر تولیدکنندگان صنعتی ماسک، ۱۱ کارگاه تولیدی زیر نظر بسیج اصناف روزانه بیش از ۳۰ هزار عدد ماسک تولید می‌کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی بیان کرد: تولید ماسک با قطعات کوچکتر برای استفاده کودکان نیز باید در دستور کار کارگاه‌های تولید ماسک استان قرار گیرد.

افزایش بهای مواد اولیه و عدم وصول به موقع مطالبات تولیدکنندگان

یکی از تولیدکنندگان ماسک در استان مرکزی معتقد است: افزایش بهای مواد اولیه به ویژه پارچه، یکی از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان ماسک است.

مهرداد علیاری افزود: عدم وصول بخش قابل توجهی از مطالبات واحدهای تولیدکننده ماسک و اشباع بازار به واسطه افزایش قارچ گونه واحدهای تولید این محصول  از دیگر مشکلاتی است که تولیدکنندگان را با چالش مواجه کرده است.

وی اضافه کرد: برخی پارچه‌های موجود در بازار با خط تولید همخوانی کاملی ندارند و از سوی دیگر لوازم دیگر مورد نیاز در تولید ماسک از جمله فنر و کش نیز با افزایش قیمت همراه است که این امر محصول نهایی را گران می‌کند.

ظرفیت تولید ۱۷۳ میلیون ماسک در استان مرکزی

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: اکنون ۶ واحد تولیدی ماسک با ظرفیت سالانه ۱۷۳ میلیون در استان مرکزی با پروانه فعالیت درحال تولید هستند.
«عادل لهراسبی» افزود:  ۶ واحد تولیدی دیگر نیز با ۱۵۵ میلیون عدد ماسک در سال درخواست صدور پروانه بهره‌برداری داده اند که استعلام آنها درحال انجام است.
وی اظهار داشت: چهار واحد تولید ماسک نیز در استان برای خرید ماشین آلات خارجی اقدام کرده‌اند که با فعال شدن این تعداد، ظرفیت اسمی تولید ماسک به ۱۰۰ میلیون عدد می‌رسد.
معاون امور صنایع سازمان صنعت،  معدن و تجارت استان مرکزی گفت: استان برای تولید ماسک مشکلی ندارد مشکل اصلی تهیه مواد اولیه است. در کشور چهار تولیدکننده ماده اولیه ماسک وجود دارد که جوابگو ی واحدهای تولیدی کشور نیست.
لهراسبی افزود: مشکل دیگر تولیدکنندگان ماسک استان مرکزی در بحث توزیع و فروش این است که بازار تقریبا اشباع شده است .
وی اظهار داشت: باید در شرایط کنونی که عرضه در بازار بیش از نیاز است به صادرات توجه بیشتری کرد تا از خسارت سرمایه گذاران در این بخش جلوگیری شود.

عرضه ماسک صرفا در داروخانه ها و مراکز فروش تجهیزات پزشکی و بهداشتی

معاون غذا و دارو ی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: عرضه ماسک فقط باید در داروخانه، مراکز فروش تجهیزات پزشکی و لوازم بهداشتی و آرایشی انجام شود.
دکتر «علی علیمرادیان» افزود: طبق دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت نباید ماسک در سایر محل‌ها مثل سوپرمارکت عرضه شود که این کار خلاف قانون است.
وی اظهار داشت: فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ نیز مکان مناسبی برای فروش ماسک است به شرط آنکه پروتکل های بهداشتی رعایت شود.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۴۸ هزار و ۳۱۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۴ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۵۷ هزار و ۵۷ نفر رسیده است.

 به گزارش خبرنگار ایرنا، سیما سادات لاری روز چهارشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران عنوان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز (اول بهمن ماه ۱۳۹۹) براساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۱۸۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۸۴۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۴۸ هزار و ۳۱۶ نفر رسید.

 تاکنون یک میلیون و  ۱۳۷ هزار و ۸۱۲ نفر از بیماران نیز بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و ۴۲۱۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
 بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha