به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا ، «بیژن نوروز مقدم» اظهارداشت: با شیوع کرونا در اسفندماه سال گذشته، اعلام شد که نانوایان با توجه به اهمیت تامین قوت غالب مردم جزو دسته اول قرار دارند که باید به کارشان ادامه دهند. در ابتدا شناخت درستی از ویروس کرونا وجود نداشت و خانوادههای کارگران مشغول به کار در نانواییها که اکثراً در شهرستانها ساکن هستند خواستار بازگشت فرزندانشان از تهران بودند تا در معرض آسیب ابتلا به کرونا قرار نگیرند.
وی ادامه داد: از سویی از دست دادن کارگران میتوانست به کاهش تولید نان و مشکلات مختلفی منجر شود. از این رو برای حفظ کارگران و ممانعت از بازگشت آنها به شهرستانها نانواداران مجبور شدند حقوق و مزایای کارگران را افزایش دهند البته که این افزایش هزینه همراه با افزایش قیمت نان نبود و در کنار افزایش هزینههای تولید یک بار جدید بر دوش نانواداران تحمیل شد.
نوروز مقدم به نگرانیها در رابطه با احتمال قرنطینه شدن تهران و کمبود نان در ابتدای شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: با ایجاد ترس و نگرانی از کم بود نان در جامعه چند روزی با هجوم مردم برای خرید نان مواجه بودیم. به همین دلیل نانواییها تا ۱۰ شب و بعضاً ۱۱ شب به پخت ادامه دادند تا مردم مطمئن شوند آرد مورد نیاز وجود دارد و پخت انجام خواهد شد و چیزی به نام قحطی نان اتفاق نخواهد افتاد.
وی ادامه داد: در همان زمان بازرسهای ما برای سرکشی به نانواییها و بررسی نحوه خدماتدهی و رعایت پروتکلهای بهداشتی به سرکشی در سطح شهر پرداختند و با موارد مختلف از تخلفها برخورد کردند و به خانوادهها این اطمینان را دادند که نان روزانه آنها تامین خواهد شد. بعد از دو سه روز وضعیت به حالت عادی بازگشت.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی گفت: بعد از ماجرای هجوم برای خرید، شاهد افزایش خرید افراد با هدف فریز کردن نان در یخچال بودیم تا با کاهش تردد در سطح شهر، خانوادهها شرایط ایمنتری را برای خود ایجاد کنند. به همین دلیل از زمان شروع کرونا تغییر خاصی در خرید مردم در جهت کاهش خرید اتفاق نیفتد جز در رابطه با نان لواش که به دلیل تعطیلی رستورانها، تالارها و مراسمهای مختلف خرید این نوع نان با کاهش مواجه شد اما با بازگشت شرایط نرمال به جامعه این کاهش نیز تقریبا کنترل شد و اکنون مشکلی وجود ندارد.
نوروز مقدم در رابطه با آمار مرگ و میر یا ابتلای نانواییها به کرونا نیز گفت: تا کنون هیچ گونه گزارشی از مرگ و میر یا ابتلای کرونا در میان نانواییهای تهران نداشتیم زیرا گرمای بالای ۶۰ درجه پاشنه آشیل بیماری کرونا است یعنی از زمان تهیه خمیر و چانه نان تا قرار گرفتن در تنوری با دمای حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ درجه امکان بقای این ویروس وجود ندارد. البته برای حفظ ایمنی فروشندگان نان هم تصمیم بر این شد که حداقل ارتباط را با مشتری داشته باشند و فروشندگان ماسک بزنند و از دریافت پول نقد تا حد ممکن خودداری کنند تا فضای امن نانوایی حفظ شود.
به گزارش ایرنا، براساس آخرین آمار ۹۰ هزار واحد دارای پروانه بهره برداری و ۱۰ هزار نانوایی بدون پروانه در کشور وجود دارد که از این تعداد بیش از ۹ هزار واحد نانوایی در استان تهران فعال هستند.
نظر شما