به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، حامد وحدتی نسب روز چهارشنبه با اعلام این مطلب، با اشاره به اهمیت کشف دندان انسان نئاندرتال(اولیه) در غار قلعهکرد آوج افزود : از منظر بقایای انسانی، معدود محوطههایی در ایران وجود دارند که در آن نمونههایی با قدمت فراتر از ۴۵ هزار سال مشاهده شده و قلعهکرد یکی از آنهاست.
وحدتی نسب یادآورشد : در حال حاضر نتایج سنسنجی با روش ESR مشخص نشده ولی نتایج مقدماتی سنسنجی با این روش نشان میدهد که سن غار قلعهکرد میتواند بسیار فراتر از ۴۵ هزار سال و حتی تا ۱۰۰ هزار سال پیش باشد.
وی با بیان اینکه با کاوشهای فصلهای آینده غار قلعهکرد به یافتههای ارزشمندتری در این غار دست خواهیم یافت افزود: دندان شیری کشف شده در این غار یکی از یافتههای ارزشمند این کاوشها به شمار میرود که متعلق به یک کودک است و امیدواریم با چاپ مقالهای با استانداردهای بالا در مجلات معتبر جهان که در دست انجام است بتوانیم ابعاد بینالمللی این موضوع را تشریح کنیم.
مدیر گروه باستانشناسی دانشگاه تربیت مدرس تهران افزود: تا کنون دو فصل کاوش توسط هیات مشترک باستانشناسی ایران و فرانسه در غار قلعه کرد انجام شده که برای فعالیتهای آزمایشگاهی، آنالیز و سنسنجی از همکاری فرانسویها در این مطالعات استفاده کردیم.
وحدتینسب در خصوص ویژگیهای انسان نئاندرتال گفت: نئاندرتال گونهای از انسان است که پیش از انسان هوشمند میزیسته و در این محدوده جغرافیایی در دستههای کوچک با سختی در یخبندانهای متوالی زندگی میکرده است، این انسانها اغلب شکارچی بوده و بعد از ورود انسان هوشمند نسل آنها منقرض میشوند.
سرپرست تیم باستانشناسی غار قلعهکرد آوج تصریح کرد : «پیدا کردن این بقایا با این قدمت، بسیار حائز اهمیت، نادر و شگفت انگیز است و نشان میدهد غار قلعهکرد به لحاظ غنای مواد باستانشناسی و بقای انسانیکشفشده یک محوطه کاملا یگانه است.»
غار تاریخی قلعه کرد در جنوب غربی استان قزوین با داشتن تالارهای متعدد و بینظیر با شماره ثبت ۳۸۳ در فهرست میراث ملی طبیعی کشور به ثبت رسیده است.
نظر شما