به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، این ربات های مکعبی شکل، در شرایط میکروجاذبه مدار شناور می شوند و برای حرکت از جت های هوای فشرده استفاده می کنند. این ربات های پرنده که «زنبورهای فضایی» «Astrobees » نامیده می شوند توسط خدمه ایستگاه بین المللی فضایی و یا کارشناسان روی زمین برای انجام تحقیقات علمی اداره می شوند.
این فناوری میتواند برای اکتشافات آتی در اعماق فضا مهم باشد.
«خوزه بنویدس»، مدیر پروژه در مرکز تحقیقات «ایمز» ناسا در کالیفرنیا، گفت: در آینده این ربات ها می توانند به فضانوردان برای نظارت بر سیستم های ایستگاه فضایی کمک کنند.
وی افزود: در حال برنامه ریزی هستیم تا این ربات ها وظایف معمول و خسته کننده را انجام دهند، زیرا وقت خدمه یکی از با ارزش ترین منابع در این ایستگاه در حال چرخش است.
سه ربات پرنده Astrobees به نام های «کویین»، «هانی» و «بامبلی» در سال ۲۰۱۹ به ایستگاه فضایی پرتاب شدند تا جایگزین ربات های مشابه «کره» ( SPHERES) شوند که بیش از ۱۰ سال در اطراف بخش آمریکایی این ایستگاه پرواز می کردند.
ربات های SPHERES عمدتا به علم اختصاص یافته بودند، در حالی که ناسا برای ربات های Astrobees، برنامه های بزرگتری دارد.
بنویدس گفت: به عنوان مثال، ناسا و شرکت تجهیزات صوتی «بوز»( Bose) در حال تولید میکروفن های تخصصی هستند که می توانند صدای ماشین آلات را ضبط کنند.
زنبورهای فضایی رفته رفته می توانند خدمه ایستگاه بین المللی فضایی را از هرگونه تغییر ناگهانی در الگوی سر و صدا که می تواند نشانه بروز مشکلی در سیستم های پشتیبانی از حیات این ایستگاه در حال چرخش باشد، مطلع کنند. این ربات ها همچنین می توانند حامل حسگرهایی باشد که سطوح بالای دی اکسید کربن را که می تواند یک وضعیت اضطراری مرگبار ایجاد کند، تشخیص دهند.
تاکنون ناسا دو ربات از سه ربات «کویین»، «هانی» و «بامبلی» را راه اندازی کرده است. Astrobees به بلندگو ، دوربین ، تصویربرداری لیزر یا LIDAR ، چراغ های سیگنال ، صفحه کنترل لمسی LED و یک بازوی اتصال مجهز هستند. این ربات ها می توانند برای پر کردن باتری خود به یک ایستگاه شارژ پرواز کنند. آنها حامل یک اشاره گر لیزری نیز هستند.
براساس گزارش های ناسا در مورد ایستگاه بین المللی فضایی ، فضانوردان این ایستگاه فضایی درست قبل از پایان سال میلادی ۲۰۲۰، مراحل آزمایش Astrobee را در زمینه به دام انداختن زباله های فضایی بررسی کردند.
Abhishek Cauligi ، مهندس هوا فضا و دستیار تحقیق در آزمایشگاه سیستم های خودمختار استنفورد گفت: ربات های Astrobees در این آزمایش یک ماده چسبناک را نیز آزمایش خواهند کرد تا با تقلید از پای مارمولک، بتوانند خود را به سطوح مختلف متصل کنند. در نهایت، می توان از چنین چسبی برای به دام انداختن زباله هایی فضایی در مدار زمین استفاده کرد.
«بن لام»، بنیانگذار و مدیر اجرایی شرکت هوش مصنوعی Hypergiant مستقر در آستین در تگزاس، گفت: چنین ربات هایی برای انجام مأموریت های برنامه ریزی شده به ماه و مریخ و به ویژه برای زیستگاه های عملیاتی در فضا ضروری هستند. رباتهای پرنده در چنین ماموریتهایی میتوانند وظایف زیادی را به عهده گرفته و بازدهی کارها را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.
نظر شما