حسین مرادی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: با بهره برداری از این طرحها ۲ هزار و ۲۶۳ فرصت شغلی در پنج حوزه شامل نفت، گاز و انرژی، تولیدی، شیلاتی، عمرانی و گردشگری ایجاد میشود.
وی ادامه داد: در بخش صنعت نفت، گاز و انرژی، طرح پالایشگاه نفت خام فوق سنگین در زمینه تولید قیر با سرمایهگذاری ۱۶۴ میلیون دلار و ظرفیت تولید روزانه ۳۵ هزار بشکه و طرح تامین پیشنیازهای مورد استفاده در تولید قیر با سرمایهگذاری ۷۶ میلیون دلار در مجموع برای ۲۹۵ نیرو اشتغال ایجاد کردهاند.
مدیرکل روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: صنایع شیلاتی جزیره قشم با افتتاح هشت طرح به ارزش ۲ هزار و ۹۹۶ میلیارد ریال و حجم تولید ۱۲ هزار و ۱۲۰ تُن میگو و ماهی برای ۴۲۶ نیروی بومی اشتغال ایجاد میکند.
وی از افتتاح سه طرح تولیدی در حوزههای خدماتی، بهداشتی و غذایی خبر داد و افزود: این طرحها با سرمایهگذاری ۷۱۰ میلیارد ریالی شامل؛ سردخانهای با ظرفیت ذخیرهسازی ۲۱ هزار تُن محصول، تولید ماهی خشک و خوراک آبزیان با ظرفیت یک هزار و ۵۰۰ تُن در سال و کارخانه تولید ماسک سوبا به بهره برداری میرسند که برای ۱۵۵ نیرو اشتغال ایجاد میشود.
مرادی از تنها طرح آموزشی- صنعتی در فهرست طرحهای افتتاحی دولت با عنوان مرکز آموزش دریانوردی نام برد و ادامه داد: این طرح با بیش از ۱۶۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری برای ۲۰ نفر اشتغال به همراه دارد.
وی اظهار کرد: ۱۳ هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال اعتبار برای طرحهای عمرانی با سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی در ۱۲ طرح زیرساختی، خدماتی، رفاهی و مسکونی از سایر طرحهای قابل افتتاح است.
مدیرکل روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم افزود: ساخت بلوار دسترسی به روستای دِفاری، بلوار رینگ غربی شهرک نریمان تا ساحل جنوبی، بهسازی جاده سهراه دیرستان تا فرودگاه و میدان شهید ستاری، احداث سه کمپ پارک، احداث کانال جمعآوری آبهای سطحی و اجرای خط دوم انتقال آب، هشت پروژه بخش دولتی در حوزه عمرانی است.
وی از ایجاد اشتغال برای یکهزار و ۳۲۴ نفر در ۱۲ طرح عمرانی خبرداد و ادامه داد: چهار طرح شامل برج مسکونی، مجتمع تاپ آیلند، ۴۰ واحد ویلایی و آمادهسازی سایت ۲۳ هکتاری نیز حاصل سرمایهگذاری بخش خصوصی در این منطقه آزاد است که جزو ۱۲ طرح عمرانی یاد شده محسوب میشود.
مرادی بیان کرد: یک باغ گردشگری با ۱۸۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری بخش خصوصی و ایجاد اشتغال برای ۱۸ نیروی بومی از طرحهای گردشگری قشم است که با ظرفیت ۵۴ تخت به مجموعههای کاشانه مهمان جزیره قشم اضافه میشود.
وی در پایان تاکید کرد: منطقه آزاد قشم در سال جهش تولید توانست ضمن ایجاد رفاه و امنیت برای ساکنان با فراهم کردن امکانات مناسب برای حضور سرمایهگذاران، رونق فعالیتهای صنایع مختلف، اشتغالزایی و درنهایت درآمدی پایدار را بهویژه در حوزه ارزی و صادرات برای مردم جزیره قشم و کشور فراهم آورد.
۱۴ طرح نیز در شهریورماه امسال توسط رییس جمهوری در قشم افتتاح شد.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما