یکی از روسای پیشین دانشگاه فردوسی مشهد درگذشت

مشهد- ایرنا- دکتر "حسین اشتیاق حسینی" رییس دانشگاه فردوسی مشهد در سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۹ عصر دیروز چشم از جهان فروبست.

روسای دانشگاههای فردوسی و علوم پزشکی مشهد روز پنجشنبه به همین پیام تسلیتی منتشر کردند که در آن آمده: دانشگاههای فردوسی و علوم پزشکی مشهد در برهه‌ای از تاریخ پرافتخار خود مرهون کوششها، دلسوزیها و تدابیر بزرگ مردی هستند که به عنوان سکاندار هدایت این دو مهد علم و خرد، خدمات ارزنده و افتخارات بسیاری به یادگار گذاشت.  

در ادامه پیام دکتر محمد کافی و دکتر محمدحسین بحرینی نوشته شده است: مرحوم دکتر حسین اشتیاق حسینی اندیشمندی فرهیخته و انسانی والامقام بود که اندیشه، اخلاق و مهرورزی او میراثی گرانبها برای دانشجویان و اساتید این دو دانشگاه و جامعه علمی کشور خواهد بود و بی شک فقدان آن عالم گرانقدر مصیبتی دردناک برای خانواده دانشگاههای فردوسی و علوم پزشکی مشهد، جامعه علمی کشور، دانشجویان و به ویژه  همکارانی است که شاگردی آن مرحوم را در کارنامه علمی خویش به یادگار دارند.  
مرحوم دکتر حسین اشتیاق حسینی در سال ۱۳۲۶ در شهر تبریز چشم به جهان گشود.
او دانشگاه فردوسی مشهد را جهت کار و تدریس انتخاب کرد و از سال ۱۳۵۸ در این دانشگاه استخدام شد.
مرحوم اشتیاق حسینی مدت کوتاهی پس از تدریس و انقلاب فرهنگی بعد از بازگشایی دانشگاهها یک سال مسوولیت دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد را بر عهده داشت.

وی سپس چهار سال معاونت آموزشی دانشگاه را مدیریت کرد و عضو هیات رییسه دانشگاه فردوسی مشهد بود.
آن مرحوم  از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۹ نیز به مدت پنج سال ریاست دانشگاه فردوسی مشهد را بر عهده داشت. 

دانشگاه ۷۰ ساله فردوسی مشهد که سال ۱۳۲۸ تأسیس شد، سومین دانشگاه باسابقه ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز، هم‌اینک در قالب دانشکده‌های‌ "ادبیات و علوم انسانی، الهیات و معارف اسلامی، علوم، مهندسی، کشاورزی، علوم ریاضی، علوم اداری و اقتصادی، دامپزشکی، علوم تربیتی و روانشناسی، منابع طبیعی، علوم ورزشی، معماری و شهرسازی، حقوق و علوم سیاسی" ۲۵ هزار دانشجو دارد که دو هزار و ۵۰۰ نفر آنها در مقطع دکترا،و شش هزار نفرشان در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.

۸۲۰ نفر عضو هیات علمی در دانشگاه فردوسی فعالیت دارند که ۶۵۰ نفرشان دارای مدرک پی.اچ.دی یا رتبه استادی و پروفسوری هستند.

این دانشگاه به‌ عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی در شرق کشور هفت پژوهشکده تخصصی نیز دارد.

همچنین هزار و ۷۵۰ دانشجوی خارجی از دیگر کشورهای جهان در دانشگاه فردوسی تحصیل می‌کنند. این دانشگاه از نظر تعداد دانشجویان خارجی رتبه نخست را در میان دانشگاههای ایران دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha