به گزارش ایرنا، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در این مراسم طی سخنانی، ویژگی های شخصیتی رییس فقید موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) را مورد توجه قرار داد و گفت: آیت الله مصباح یزدی از رهبران و پرچم داران مبارزه با انحراف و الحاد در دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی بود.
حجت الاسلام والمسلمین رضا رمضانی افزود: آیت الله مصباح یزدی از مصادیق واقعی و بارز اهل الذکر و عالم ربانی در بیان رویات و احادیث ائمه معصومین(ع) بود.
رمضانی تاکید کرد: آیت الله مصباح یزدی از شخصیت هایی بود که جامعیت علمی وی در آثار و مکتوبات باقی مانده مشخص است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: آشنایی به علوم نوین و برگزاری نشست هایی مانند نقد غرب و مدرنیته از جمله نمونه های مشخص تسلط و تکلیف محوری وی در مسائل روز و نیازهای جدید بود.
رمضانی اظهار داشت: مباحثی چون مدیریت اسلامی، نظریه سیاسی اسلام، حقوق بشر اسلامی، نقد نظریه سکولاریسم و مدرنیته وغیره که در اندیشه های آیت الله مصباح یزدی بسیار دیده می شود جا دارد توسط حوزه علمیه و طلاب جوان ادامه یابد.
وی ابراز کرد: حوزه اخلاق و فلسفه اخلاق به دلیل وجود مکتب ها و نحله های فراوان اخلاقی و افراط ها و تفریط های موجود در آن یکی دیگر از دغدغه های مهم و همیشگی آیت الله مصباح یزدی بود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: آیت الله مصباح یزدی به دلیل ذهن فلسفی و تسلطی که به قرآن کریم داشت در جایگاه معلم اخلاق دارای سبک خاص خود بود و نوآوری های نوینی را در این عرصه پایه ریزی کرده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: آیت الله مصباح یزدی از شخصیت های برجسته اسلام در تبیین معارف دینی در داخل و خارج از سرزمین های اسلامی است.
رمضانی خاطرنشان کرد: از نظر آیت الله مصباح یزدی در رابطه انسان با خود سه مساله قدرت، علم و محبت، جایگاه ممتازی دارد و وجود و شخصیت واقعی انسان گرایش های مختلف او در این سه عنوان کلی شکل می گیرد.
به گفته وی، مباحثی که در حوزه محبت در قرآن و روایات اسلامی آمده بسیار بیشتر از چیزی است که در منابع مسیحیت آمده و محبت جایگاه خاصی در شکل گیری شخصیت انسان دارد.
قائم مقام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) نیز در این آیین نکوداشت، اظهار داشت: آیت الله مصباح یزدی در علوم عقلی، فلسفه های مضاف علوم، مبانی علوم انسانی و مباحث اصولی دارای یک جامعیت علمی ویژه ای است.
حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی تاکید کرد: آیت الله مصباح یزدی در حوزه علوم انسانی یک فرد منحصر به فرد بود و وی پیش از تاسیس موسسه در راه حق در قبل از انقلاب هم با علوم انسانی و فلسفه های غرب آشنا بود.
وی اظهار داشت: آیت الله مصباح یزدی آشنایی کاملی به زبانهای فرانسه، انگلیسی و عربی داشت و زبان آلمانی را هم به خوبی درک می کرد.
رجبی خاطرنشان کرد: تقویت ارتباط بین حوزه و دانشگاه و تاثیرگذاری تعالی بخش در بین اساتید و دانشجویان از برکات وجودی آیت الله مصباح یزدی بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: تدوین کتابی چون "مکتب های روانشناسی" با همکاری اساتید حوزه و دانشگاه از مصداق های بارز تقویت حوزه و دانشگاه توسط وی بود.
رجبی یادآور شد: آیت الله مصباح یزدی طرح خاصی در نظام آموزشی حوزه داشت و معتقد بود نظام آموزشی موجود نیازمند تکمیل است اما به دلیل برخی حساسیت ها از پیاده سازی آن صرفنظر کردند.
وی ابراز کرد: آیت الله مصباح یزدی معتقد بود می توان در مدت کوتاه تر طلاب را به مرتبه علمی مورد نظر رساند و آنها را از نظر علمی و اخلاقی عمیق تر نمود.
به گفته وی، بسیاری از آثار و اندیشه های آیت الله مصباح یزدی هم تدوین و منتشر نشده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: آیت الله مصباح یزدی آثاری در حوزه ادبیات، اوصاف قرآنی، واژگان قرآنی و مفردات فرهنگ دینی و غیره آثاری دارد که تدوین آنها چند جلد کتاب خواهد شد.
رجبی اضافه کرد: برخی از آثار آیت الله مصباح یزدی که در سن ۲۵ تا۲۷ سالگی نگارش شده هنوز منتشر نشده است.
قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: آیت الله مصباح یزدی در حوزه فرهنگ شخصیتی تاثیرگذاری در کشور بود و همیشه تهاجمات فرهنگی را رصد می کرد و پاسخ های به موقعی را به شبهات فرهنگی می داد.
به گفته وی، تحلیل و پاسخ بنیادین و متقن وی به شبهات اخیر کرونا و سازگاری آن با آموزه های عقلانی و فرهنگ دینی در بین تحلیلهای دیگر از جایگاه ویژه ای برخودار شده است.
رجبی تاکید کرد: آیت الله مصباح یزدی در مساله اخلاق کاربردی باب جدیدی را بر روی علمای اخلاق و طلاب حوزه علمیه باز کردند.
رییس جامعه المصطفی العالمیه(ص) نیز در این آیین، اظهار کرد: آیت الله مصباح یزدی دانشمندی بود که در میان ابعاد مختلف علمی به یک جامعیت منحصر به فردی رسیده بود.
حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی افزود: یکی از برکات وجودی آیت الله مصباح یزدی نهادسازی و تاسیس مراکز علمی موثر در عرصه علمی و فرهنگی ایران و جهان بود.
به گفته وی، آیت الله مصباح یزدی یک جریان و نهضت فکری خاصی را ساماندهی کرده و پیش برد و آثار این نهضت علمی در سالهای آینده بیشتر مشخص خواهد شد.
رییس جامعه المصطفی العالمیه(ص) تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگی های مهم آیت الله مصباح تاثیرگذاری وی در مباحث اجتماعی و فرهنگی بود و حضور تعیین کننده ای در نیازهای جامعه داشت.
عباسی اضافه کرد: تکلیف محوری و احساس وظیفه از خصوصیات بارز آیت الله مصباح یزدی بود که ورود عالمانه و دقیق و به موقع وی به مباحث مربوط به عقاید مارکیستی در ابتدای انقلاب از مصادیق تکلیف محوری وی بود.
وی اظهار داشت: آیت الله مصباح یزدی از نوآوران و مبتکران گسترش و توسعه قلمرو علوم در حوزه علمیه قم بود و ورود وی به این عرصه از تکلیف محوری او نشات گرفته بود.
رییس جامعه المصطفی العالمیه(ص) تاکید کرد: توسعه قلمرو علوم انسانی و فلسفه های مضاف در حوزه علمیه هم از دیگر مصادیق بصیرت، زمان شناسی، نوآوری و تکلیف محوری او بود.
به گفته عباسی، آشنایی وی با اندیشه های مدرن از مهمترین ویژگی های شخصیتی آیت الله مصباح یزدی بود و او در این عرصه تفاوت و فاصله زیادی با سایر اندیشمندان دارد.
وی خاطرنشان کرد: اعزام طلاب به دانشگاه های گوناگون خارج از کشور در رشته های مختلف و تربیت شخصیت های علمی آشنا به معارف اسلامی و اندیشه های نوین غربی، اقدامی بود که برکات آن تا سالها ادامه خواهد داشت.
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی عضو فقید مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) عصر روز جمعه ۱۲ دی ماه به دلیل بیماری دار فانی را وداع گفت و پیکر مطهر ایشان در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) به خاک سپرده شد.
نظر شما