محدودیت‌های کرونایی برای قطع زنجیره انتقال ادامه یابد

تهران- ایرنا- عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: زنجیره انتقال ویروس کرونا هنوز قطع نشده است؛ از این رو، باید اعمال محدودیت‌ها و منع ترددها که در کاهش موارد ابتلا به کرونا بسیار کارساز بودند، همچنان ادامه یابند.

مسعود مردانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اعمال محدودیت ها و منع ترددها بسیار کارساز بوده و روند موارد ابتلا و مرگ و میر کرونا را کاهش داده است. با برداشتن برخی محدودیت ها و آغاز سفرها دوباره خطر افزایش موارد ابتلا به این بیماری را خواهیم داشت که باید جلوی آن گرفته شود.

وی اظهار داشت: در چند روز اخیر موارد ابتلا به کرونا افزایش یافته و با توجه به سفرهای اخیر، کاهش رعایت پروتکل بهداشتی از جمله ماسک و حضور در اجتماعات ممکن است وارد موج چهارم این بیماری شویم که هشداردهنده است.

این متخصص بیماری های عفونی از مردم خواست نسبت به موج چهارم کرونا بی تفاوت نباشند و همچنان پروتکل های بهداشتی و اعمال محدودیت ها را رعایت کرده و سبک زندگی و رفتارهای خود را در شرایط کرونایی تغییر دهند تا بتوانیم به شیب کاهشی این بیماری برسیم.

مردانی با اشاره به اینکه کرونای انگلیسی مرگ و میر بالایی ندارد، گفت: این نوع ویروس ۷۰ درصد قدرت انتقال پذیری بالایی دارد و بیشتر افراد زیر ۲۰ سال را مبتلا می کند اما مرگ و میر آن زیاد نیست. از مردم می خواهیم از تجمعات پرهیز کرده و همچنان ماسک بزنند و سایر موارد بهداشتی را رعایت کنند.

وی افزود: اگر یکدیگر را همراهی کنیم، محدودیت‌های کرونایی رعایت شود و واکسن کرونا در اختیار جامعه قرار گیرد، با رعایت نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی می‌توانیم به کنترل بسیار خوب بیماری تا سال آینده امید داشته باشیم.  

به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته شمار مبتلایان به کرونا در کشور را تاکنون یک میلیون و ۳۲۴ هزار و ۳۹۵ نفر و شمار فوتی ها را ۵۶ هزار و ۷۱۷ نفر اعلام کرد. 

به گفته وی تاکنون یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۲۲۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۴۳۹۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۸ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۴۹۵ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۹۲ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۹۸۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از داده‌اند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک،  ایتالیا، انگلیس،  فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha