خطر شیوع آنفلوآنزا مرغی در سیستان و بلوچستان وجود دارد

زاهدان- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به حجم گسترده‌ ورود مرغ زنده بصورت غیرمجاز از مقصد خراسان جنوبی امکان مبتلا شدن مرغداری‌های صنعتی و بومی این استان به بیماری آنفلوآنزا مرغی وجود دارد.

مهدی حسینی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در پی شیوع آنفلوآنزای مرغی در خراسان جنوبی و خطر شیوع و پیشگیری این بیماری در سیستان و بلوچستان لازم است تا مردم و مرغداران توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنند.

وی بیان کرد: در شرایط کنونی انجام و تشدید اقدامات امنیت زیستی از سوی مرغداران به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری در گله‌ها و مراکز تولید و پرورش ضروری است بنابراین پرورش دهندگان طیور باید به دقت، توصیه‌ها و الزامات بهداشتی دامپزشکی را رعایت کنند.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه دور نگهداشتن طیور خانگی از پرندگان مهاجر آزاد پرواز در کنترل بیماری بسیار اهمیت دارد گفت: محدودیت در تردد افراد و تجهیزاتی که واحد تولید و پرورش مرغداران دسترسی دارند و به روز نگه‌داشتن سیستم ضدعفونی تجهیزات از موارد مورد تاکید در این زمینه است.

وی افزود: مرغداران باید شرایط قرنطینه‌ای را بصورت دقیق رعایت کرده و از خرید جوجه یک‌روزه، پولت، دان و سایر نهاده‌های طیور بدون مجوز دامپزشکی مبدا خودداری کنند.

حسینی با اشاره به احتمال انتقال بیماری آنفولانزای مرغی به انسان، از همه مردم درخواست کرد از خرید مرغ زنده پرهیز و گوشت مرغ مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های معتبر تحت نظر دامپزشکی تهیه ‌کنند.

به گزارش ایرنا، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، معروف به آنفلوآنزای مرغی یک بیماری ویروسی همه‌گیر بین پرندگان است که قابلیت سرایت بسیار دارد و در صورت شیوع، خسارت فراوانی به صنعت مرغداری وارد می‌کند.

 طبق آمارها شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان  ازسوی پرندگان مهاجر از کشوری به کشور دیگری انجام می‌شود و سالانه بیش از چهارمیلیون قطعه پرنده به ۶۲۰ نقطه آبگیر ایران مهاجرت می‌کنند،  بنابراین با تمام اقدام‌های کنترلی و پیشگیرانه در مناطق روستایی ویروس وجود دارد و تالاب ها و محل برخواستن پرندگان مهاجر می توانند عامل بروز و تشدید بیماری آنفلوآنزای پرندگان باشند.
پیشتر طبق گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت دام، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تیپ  H۵N۸ در یک مزرعه مرغ گوشتی در ژاپن مشاهده شد.
سازمان دامپزشکی در ۲ سال گذشته در زمینه طرح ملی هدفمند کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از جمله واکسیناسیون، رصد و پایش بیماری در مناطق روستایی و صنعتی اقدامات خوبی انجام داده است به طوری که سالانه برای مقابله با این بیماری بیش از  ۱۲۰ میلیون دوز واکسن تزریقی تامین می‌شود.
طرح ملی هدفمند کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که از اواخر سال گذشته آغازشده، یک برنامه سه ساله است که ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha