به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری این نشریه، نظرسنجی جدید شبکه خبری سی ان ان (CNN) نشان می دهد اکثریت قریب به اتفاق آمریکایی ها بر این باور هستند که حزب جمهوری خواه دیگر نباید پس از خروج این هفته «دونالد ترامپ» از کاخ سفید به او به عنوان رهبر حزب بنگرد.
در پی هجوم شدید حامیان ترامپ به ساختمان کنگره در واشنگتن در تلاش برای لغو نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ۶ ژانویه (۱۷ دی)، که پنج کشته برجای گذاشت، محبوبیت ترامپ میان آمریکایی ها به طرز چشمگیری کاهش یافته است.
نظرسنجی های جدید توسط شبکه خبری سی ان ان (CNN) نشان می دهد که ۷۷ درصد آمریکایی ها خواهان عبور جمهوری خواهان از ترامپ پس از خروج وی از کاخ سفید هستند و در مقابل تنها ۱۹ درصد فکر می کنند که حزب جمهوری خواه همچنان باید با رئیس جمهوری به عنوان رهبر خود رفتار کند. در این میان به نظر می رسد شکاف میان جمهوری خواهان نیز بیشتر شده است؛ زیرا تنها ۴۷ درصد رای دهندگان حامی حزب جمهوری خواه اظهار داشتند که باید همچنان ترامپ را به عنوان رهبر حزب خود در نظر بگیرند در حالی که ۴۸ درصد می گویند که باید به شخص دیگری روی آورند.
در میان رای دهندگان مستقل اوضاع متفاوت است و اکثریت قابل توجهی (۶۲ درصد) از
آنها معتقد هستند حزب جمهوری خواه باید از ترامپ عبور کند.
به طور کلی، جمهوری خواهان از ماه اکتبر (مهر) و پیش از انتخابات ریاست جمهوری، شاهد افت محبوبیت بوده اند. در حالی که ۴۱ درصد آمریکایی ها در ماه اکتبر به حزب جمهوری خواه تمایل نشان می دادند، براساس نظرسنجی جدید سی ان ان، این میزان به کمتر از یک سوم یعنی ۳۲ درصد رسیده است. در مقابل، نظرسنجی جدید نشان می دهد اقبال آمریکایی ها به دموکرات ها از ماه اکتبر (مهر) به این سو افزایش پیدا کرده و از ۴۶ درصد به ۴۹ درصد در ماه ژانویه (دی) رسیده است.
این نظرسنجی از ۹ تا ۱۴ ژانویه (۲۰ تا ۲۵ دی) با بررسی از میان یک هزار آمریکایی انجام شده است.
از آنجایی که بایدن در ماه نوامبر (آبان) به عنوان برنده انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد، ترامپ و طرفداران وی درگیر یک کارزار گسترده اطلاعات نادرست برای متقاعد کردن آمریکایی ها به جعل نتایج بودند. هرچند با گذشت بیش از دو ماه از آن روز، هیچ مدرکی برای اثبات این ادعاها ارائه نشده است. تاکنون بیش از ۵۰ پرونده قضایی توسط ترامپ و طرفدارانش برای به چالش کشیدن نتایج در دادگاه های ایالتی و فدرال شکست خورده است. حتی قضات منصوب رئیس جمهوری و سایر جمهوری خواهان در احکام خود به این نکته اشاره کرده اند که وکلا مدرکی برای اثبات ادعاهای خود ارائه نکرده اند.
در ۱۲ نوامبر (۲۲ آبان)، آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت وزارت امنیت داخلی آمریکا در بیانیه ای اظهار داشت که انتخابات اخیر امن ترین انتخابات در تاریخ آمریکا بود. «ویلیام بار» دادستان کل پیشین ایالات متحده هم که به عنوان یکی از وفادارترین و موثرترین اعضای کابینه ترامپ شناخته می شد، در اوایل دسامبر (اواسط آذر) گفت که هیچ مدرکی دال بر تقلب وجود ندارد. وی چند هفته پس از این اظهارات از مقام خود کناره گیری کرد.
اما ترامپ با ادامه ادعاهای بی اساس، از هواداران خود خواست در ۶ ژانویه (۱۷دی) علیه تائید نتایج انتخابات الکترال کالج به ساختمان کنگره هجوم برند. در پی این حمله، هواداران ترامپ با ورود به ساختمان کپیتول هیل تهدید کردند که به نمایندگان مجلس، از جمله «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری آسیب خواهند رساند.
مجلس نمایندگان آمریکا در پی این حمله به سرعت و برای بار دوم به سمت استیضاح ترامپ گام برداشت. اگرچه اکثر جمهوریخواهان در کنگره نسبت به استیضاح ترامپ تمایلی نشان ندادند، اما ۱۰ نماینده حزب جمهوری خواه از تلاش های تحت رهبری دموکرات ها حمایت کردند و این امر باعث شد ترامپ به تنها رئیس جمهوری تاریخ ایالات متحده بدل شود که برای بار دوم استیضاح شد.
مجلس نمایندگان آمریکا استیضاح ترامپ را یک بار دیگر و در نوامبر (آبان) سال گذشته در پی افشای فایل صوتی منتسب به رئیس جمهوری آمریکا که در آن اعطای کمک های واشنگتن به اوکراین منوط به همراهی کی یف در بررسی تخلفات جو بایدن اعلام شده بود، رسمیت بخشید.
نظر شما