به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از سی ان ان، در سال ۱۹۹۹ بوریس یلستین رئیس جمهور روسیه طی بیانیهای قدرت را به نخست وزیرش ولادیمیر پوتین واگذار کرد و او را رهبری قدرتمند معرفی کرد که میتواند همه مردم کشورش را بعد از اتحادیه جماهیر شوروی امیدوار نگه دارد.
یک ربع قرن از آن زمان میگذرد و پوتین هنوز به عنوان مرد شماره اول روسیه قدرت را دست دارد در پایان سال ۲۰۲۴ کنترل پوتین بر قدرت با وجود مشکلات اوکراین امنتر از همیشه به نظر میرسد. ولی در این میان کارشناسان غربی اعتقاد دارند که بازگشت ترامپ به کاخ سفید چالشی جدید برای پوتین است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، در کمپین انتخاباتی خود وعده پایان دادن به جنگ روسیه علیه اوکراین را داد و هنوز هم روی آن پافشاری میکند. هرچند رویکرد ترامپ و روش شخصی برای حل مناقشه اوکراین از طریق مذاکره مشخص نشده است ولی ترامپ یک چیز را روشن کرده است: او میخواهد این اتفاق سریع رخ دهد.
ترامپ طی یک کنفرانس مطبوعاتی در آریزونا گفت: «یکی از اولین کارهایش، ملاقات با پوتین است و رئیس جمهور روسیه نیز میخواهد در اسرع وقت با من ملاقات کند. بنابراین، ما باید منتظر این باشیم. اما ما باید به این جنگ پایان دهیم.»
به نظر میرسد اوکراین نیز شرایط روسیه را در تسلط بر مناطقی از این کشور پذیرفته و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین نیز در هفتههای اخیر لفاظیهای خود را تغییر داده و پذیرفته است که اوکراین قدرت بازپسگیری تمام سرزمینهایی را که به روسیه از دست داده است، ندارد. پوتین نیز در جلسه پرسش و پاسخ پایان سال، آمادگی خود را برای مذاکره نشان داد و گفت: «سیاست، هنر سازش است. ما همیشه گفتهایم که هم برای مذاکره و هم برای مصالحه آمادهایم.»
هرچند پوتین در مصاحبه اخیر خود زیاد به شرایط مذاکره با اوکراین اشاره نکرد و تنها درباره شرایط کشورش در زمان کنونی صحبت کرد. در مقابل ترامپ، هنوز پوتین ضعف خاصی نشان نداده و حتی در مورد سوریه نیز گفته است که هیچ چیزی برای مسکو تغییر نکرده است.
رهبر کرملین در برابر سوال خبرنگار ان بی سی، پاسخ داد که آیا شکستهای سیاست خارجی مثل سقوط بشار اسد که اخیراً به روسیه پناهنده شده است، نیز از موضع ضعف صحبت نکرد و گفت: «ما ۱۰ سال پیش به سوریه آمدیم تا از ایجاد یک منطقه تروریستی در آنجا جلوگیری کنیم، مانند آنچه در برخی از کشورهای دیگر مانند افغانستان دیدیم. ما به طور کلی به این هدف دست یافته ایم.»
روسیه با وجود فروپاشی رژیم اسد همچنان دارای اهرم دیپلماتیک در خاورمیانه است.
با وجود مشکلات زیادی که پوتین و مردم روسیه در دوران جنگ با اوکراین سپری میکنند، ولی در حال حاضر او و کشورش اکنون باید با مشکل جدیدی به نام دوران ترامپ روبهرو شوند.
نظر شما