مسعود مردانی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در هفته های گذشته به علت سختگیری ها و محدودیت هایی که برای پیشگیری از کرونا در کشور برقرار شود، شاهد کاهش قابل توجه ابتلا به کرونا و کاهش بار مراجعه به بیمارستانها بودیم اما دوباره به علت کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی و سهل انگاری ها در برخی استانها شاهد روند افزایشی ابتلا به کرونا هستیم و این مساله نگران کننده است.
وی گفت: شیوع کرونا اکنون در استانهای شمالی رو به افزایش است و حدود ۱۰ شهر در استانهای مازندران و گلستان در وضعیت قرمز هستند در حالی که چند هفته پیش در این استانها شهر قرمز نداشتیم بنابراین اگر بازگشایی ها و رفع محدودیت ها و سختگیری در رعایت پروتکل ها کاهش یابد دوباره با روند افزایشی کرونا مواجه می شویم.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: وضعیت روزهای آینده کشور از نظر شیوع کرونا به طور مستقیم به میزان رعایت پروتکل های بهداشت و اجرای محدودیت ها بستگی دارد. اگر محدودیت ها برداشته شود امکان اینکه دوباره به وضعیت سخت شیوع کرونا مانند تابستان یا اوایل پاییز برگردیم بسیار زیاد است به خصوص اینکه با خطر ویروس جهش یافته کرونا نیز مواجه هستیم اما اگر سختگیری ها ادامه پیدا کند می توانیم روند کاهشی را ادامه دهیم.
مردانی درباره آخرین وضعیت شیوع ویروس جهش یافته کرونا در ایران گفت: در این مورد اطلاعات من در حد اخباری است که در رسانه ها منتشر شده است. آخرین اخبار شناسایی پنج نفر مبتلا به این ویروس بود. خبر دیگری از بروز موارد جدید ابتلا به ویروس جهش یافته کرونا ندارم.
وی افزود: ویروس جهش یافته از نظر میزان مرگ و میر و علایم بیماری با ویروس قبلی کرونا تفاوتی ندارد اما میزان سرایت این ویروس بین ۵۰ تا ۷۰ درصد بیشتر است و اگر این ویروس در کشور شیوع پیدا کند، تعداد بیشتری را مبتلا می کند و در جمعیت مبتلای بیشتر امکان اینکه تعداد موارد مرگ نیز بیشتر شود، وجود دارد.
مردانی گفت: ویروس جهش یافته کرونا اکنون علاوه بر انگلیس در اکثر کشورهای اروپایی و بسیاری از کشورهای دنیا و حتی برخی کشورهای همسایه مثل ترکیه دیده شده است بنابراین کسانی که سابقه مسافرت به این کشورها را دارند باید به شدت کنترل شوند.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت تاکنون فقط مورد ابتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور شناسایی شده که همه آنها در تهران بودند و موارد مشکوک به این ویروس در استان کردستان نیز تایید نشد. با این حال سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت به ایرنا گفته است: شناسایی نوع ویروس جهش یافته کرونا کار آسانی نیست و در این زمینه باید تستهای مربوطه برای شناسایی نوع ویروس انجام شود. اما مهمترین اقدام، واکنش و رفتار اجتماعی مردم است و باید بدانیم که راه پیشگیری از نوع جهش یافته کرونا همان رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده همگانی از ماسک است.
پس از اعلام جهش ویروس کرونا در انگلیس، سعید نمکی، وزیر بهداشت دستور داد همه مسافران ورودی از انگلیس و کشورهای اروپایی هنگام ورود به کشور تست شوند و افراد مشکوک قرنطینه شوند.
باید دید در روزهای آینده با وجود ادامه پروازهای خارجی از مبدا اروپا و انگلستان به کشور، وضعیت انتشار ویروس جهش یافته که در اروپا موجب خیز جدید کرونا و افزایش موارد مرگ بیماری کووید۱۹ به بالای ۵۰۰ نفر را در پی داشته است به چه سمتی می روند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از زمان شیوع کرونا در کشور در اسفند ۹۸ تاکنون یک میلیون و ۳۳۶ هزار و ۲۱۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۸۸۶ نفر رسیده است.
در دنیا نیز تاکنون بیش از ۹۶ میلیون نفر به طور قطعی به این ویروس مبتلا شده اند و از این تعداد بیش از دو میلیون نفر جان باخته اند. در روزها و هفته های گذشته اروپا با خیز جدید ابتلا و مرگ کرونا مواجه شده است به طوری که تعداد موارد مرگ روزانه کرونا در انگلیس، فرانسه و آلمان در برخی روزها به آمار بالای ۵۰۰ نفر رسیده است.
نظر شما