به گزارش خبرنگار ایرنا، اکنون کرونای انگلیسی در صدر اخبار قرار گرفته و این گونه جدید ویروس با سرعت بالایی که منشا آن کشور انگلیس بوده حالا به بسیاری از کشورها از جمله ایران رسیده و پژوهشگران به این موضوع پی بردهاند که سرعت انتقال این گونه جدید تا ۵۶ درصد بالاتر است و کودکان و جوانان را بیشتر درگیر می کند.
کرونای انگلیسی از ۳۰ شهریور ماه در انگلیس و بیشتر در جنوب و جنوب شرق این کشور البته با مرکزیت لندن شناخته شد و تا سوم آذر حدود هزار و ۱۰۸ بیمار را با تغییرات ژنتیکی شناسایی کردند و همزمان در دانمارک و استرالیا هم تعداد کمی از این ویروس پیدا شده است؛ بنابراین ترس از گسترش این ویروس در اروپا وجود دارد و به همین علت کشورهای اروپایی راههای خود را با انگلیس مسدود کردند تا جلوی سرایت آن را بگیرند.
در ایران نیز پروازها به انگلیس و بالعکس قطع شد و همچنین برای مسافران از تمام کشورهای اروپایی که قصد سفر به ایران داشتند، اقدامهای سختگیرانه از سوی وزارت بهداشت در نظر گرفته شد از جمله اینکه باید با تست منفی وارد کشور شوند و در فرودگاه هم تست شده و حتی با منفی بودن تست آنها باید ۱۴ روز در منزل قرنطینه شوند.
اکنون در ایران بیش از ۲۵ نفر مبتلا به کرونای انگلیسی شناسایی شدند و ویروس جهشیافته انگلیسی بسیار سرایتپذیر است و افراد با سن پایین را هم مبتلا میکند و تنها راه مقابله با آن رعایت دقیق پروتکلها است.
سازمان بهداشت جهانی نیز به تمام کشورها توصیه میکند که برای شناسایی تغییرات و جهشها، رفتار و ساختار ویروس را پیگیری کنند. همچنین با مطرحکردن اطلاعات و دادههایشان، به بررسی و نتیجهگیری درباره این بیماری کمک کنند.
نکته مهم دیگری که سازمان بهداشت جهانی به آن اشاره میکند، توجه به کیتهای تست پیسیآر (PCR) است. این تست مواد ژنتیکی ویروس را بررسی میکند. سازمان بهداشت جهانی به آزمایشگاههایی که از تست تجاری پیسیآر استفاده میکنند، توصیه کرده که اگر کیتها نمیتوانند ژنهای ویروسیِ هدف را به خوبی شناسایی کنند، حتما با شرکت سازنده کیتها برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص تماس بگیرند. برای کنترل ویروس کرونا و شکلهای جهشیافته آن، نیاز است که تستهای دیگری هم با هدفگرفتن شناسایی ژنهای ویروسیِ مختلف انجام شوند. این تستها موجب میشوند امکان شناخت گونههای دیگر ویروس به وجود بیاید.
سازمان بهداشت جهانی از کشورهای مختلف میخواهد سطح شیوع بومی بیماری را ارزیابی و اقدامات لازم برای پیشگیری و کنترل بیماری را عملیاتی کنند. رعایت دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی بر اساس دستورات سازمان بهداشت در کنترل و مقابله با بیماری نقش مهمی دارد.
کرونای انگلیسی مرگ بار است
مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه به خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا می گوید: ویروس کرونای انگلیسی جهش یافته مسری تر و مرگ بار تر است و در افراد زیر ۲۰ سال نسبت به ویروس کرونای معمولی بیشتر ایجاد بیماری می کند.
وی اظهار می دارد: این ویروس ۷۰ درصد آلوده کننده تر است و مطالعات نشان داده میزان مرگ و میر آن بیشتر از ویروس کرونای معمولی بوده و به شدت واگیردار است. حضور یک نفر بیمار کرونایی در فضایی بسته میتواند تمام افراد حاضر در آن فضا را مبتلا کند. اصلیترین راه انتقال این بیماری، از طریق قطرههای درشت تنفسی است که با سرفه یا بازدم خارج میشوند. این قطرات ریز ممکن است روی سطوح هم بنشینند و دیگران پس از لمس آنها و دست زدن به دهان و چشم خود به این بیماری مبتلا شوند.
ماسک بزنید
مردانی با بیان اینکه ویروس کرونا با هر جهشی خطرناک است، توصیه می کند: در هر صورت برای جلوگیری از ابتلا به کرونا استفاده از ماسک تمیز و مناسب الزامی است، باید تا حد امکان از تجمع، به خصوص حضور در فضاهای بسته خودداری کرده و پس از تماس با هر فرد یا سطحی، دستها را ضدعفونی کرد.
این متخصص بیماری های عفونی ادامه می دهد: ویروس کرونا آن هم از نوع انگلیسی برای هر بدن شرایط خاصی را ایجاد میکند، میزان شدت بروز علائم کرونا در هر فرد با میزان جهشیافتگی ویروس و مقاومت بدن رابطه مستقیم داشته و شدت بروز علائم در افراد مختلف، شدت متفاوتی دارد و از فرد بیعلامت تا فردی که درگیری شدید ریوی را تجربه میکند، شامل میشود.
علایم کرونای انگلیسی
مردانی، سردرد، سرگیجه، درد معده، اسهال، استفراغ، حالت تهوع، از دست رفتن حس بویایی یا چشایی، ورم سطح داخلی پلک، بیاشتهایی، سرفه خشک، تب، تنگی نفس و گرفتگی عضلانی از علایم کرونای انگلیسی عنوان می کند و می گوید: در صورت ابتلا به این علایم با از مصرف خودسرانه دارو جلوگیری و سریعا به پزشک مراجعه کرد.
وی تصریح می کند: استفاده از روغن های گیاهی حین طبخ غذا، مصرف روزانه سبزیجات و دو عدد میوه، نوشیدن دو لیوان شیر در روز و مواد لبنی، مصرف اب و مایعات فراوان برای همه افراد توصیه می شود.
علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در این زمینه با اشاره به قدرت بالای ویروس انگلیسی کرونا، می گوید: یکی از ویژگیهای ویروس انگلیسی این است که جوانان را درگیر می کند و این نشان می دهد که این ویروس سن و سال نمی شناسد، زیرا این ویروس بسیار مهاجم و سرکش است و سرعت ابتلای آن نیز بسیار بالاست.
وی ادامه می دهد: ویروس انگلیسی در شهریور ماه سال جاری در جنوب این کشور پیدا شد اما انگلیس اواسط آذرماه آن را علنی کرد و بلافاصله ما تمام پروازهای مستقیم و غیرمستقیم خود را از این کشور قطع کردیم.
رئیسی افزود: قرمز شدن وضعیت ۹ شهر در استان خوزستان حاکی از خیز تند این ویروس در این استان است و هم اکنون آژیر خطر در این استان به صدا در آمده است، اما در استان مازندران این ویروس که خیز بلندی بر داشته بود، به خوبی مهار و روند آن نزولی شده است.
وی می گوید: پیش از شناخت نوع و رفتار ویروس جدید کرونا، باید رفتار خود در مقابل با این ویروس بشناسیم و رعایت پروتکل های بهداشتی، بهتری روش برای مقابله با این ویروس است زیرا قدرت کشندگی کرونای انگلیسی ۳۰ درصد بیشتر از ویروس معمولی است.
عادی انگاری شروع خیز چهارم کرونا
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان می کند: تغییر رفتار و عادی انگاری مردم اولین گرینه شروع خیز چهارم ویروس است و در همه اپیدمی ها نسبت ابتلا و مرگ و میر آقایان نسبت به خانم ها بیشتر بوده و در این بیماری فوت بزرگسالان نسبت به کم سن سال ها بیشتر است، زیرا که این ویروس قدرت سرایت بالایی دارد.
نظر شما