به گزارش ایرنا، کامبیز عبداللهی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران به مناسبت هفته هوای پاک افزود: از مجموع وقوع ۲ لکه نفتی در شهرستان، یکی از آن در مناطق ساحلی بود که علاوه بر پاکسازی ، به مراجع قضایی معرفی و تامین دلیل شد و منتظر رای دادگاه هستیم.
وی اظهارکرد: دیگر آلودگینفتی مربوط به دره بهون روستای چم شهاب است و در همان لحظات اولیه پیگیری جهت پاکسازی و شناسایی منشا آن آغاز شد.
وی گفت: در جریان آلودگی نفتی بهون گناوه خسارتی به زمین های کشاورزی وارد نشد و تنها در بستر رودخانه بود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه افزود: عملیات پاکسازی مواد نفتی این دره از ۱۷ دی جاری توسط نیروهای شرکت نفت و گاز گچساران در سه نقطه آغاز شده است و تا زمانی که تائیدیه محیط زیست نداشته باشد، باید تداوم یابد.
وی یادآورشد: این اداره در راستای وظایف محوله ، درصورت آلوده شدن منطقه به مواد نفتی به عنوان شاکی وارد عمل میشود و مقدار و حجم وسعت آن را شناسایی و به مرجع قضایی اعلام میکند که قاضی پرونده دستور و رای صادر خواهد کرد.
وی اظهارکرد: در صورت صدور رای جرایم مراجع قضایی برای شرکتهای نفتی ، روستاهایی که تحت تاثیر آلودگی نفتی قرار گرفتهاند ، ذی نفع خواهند شد.
عبداللهی درخصوص آخرین وضعیت پروژه تکثیر لارو میگو در جوار روستای چاهک گفت: این اداره با نامه نگاری صورت گرفته ، مخالف اجرای این پروژه شد اما هر طرحی که در حوزه محیط زیست با آن مخالفت میشود ، متقاضی اجازه اعتراض دارد.
وی افزود: در این ارتباط جهت بررسی و تصمیم گیری در رد یا پذیرش پروژه ، جلسه کمیته ماده ۱۱ در استانداری بوشهر متشکل از مدیران کل حفاظت محیط زیست ، منابع طبیعی و آبخیزداری، امور منابع آب ، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جهادکشاورزی تشکیل خواهد شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه اظهارکرد: تا این لحظه پروژه تکثیر لارو در روستای چاهک مجوزی برای فعالیت ندارد.
وی گفت: در تشخیص بکربودن مناطقی که قرار است در آن طرحی اجرا شود و نیاز به مجوز زیست محیطی دارد، تنها زمانی میتوان استناد کرد که اثر طبیعی و ملی ، حفاظت شده و شکار ممنوع باشد.
عبداللهی در خصوص وضعیت محل دفن زباله شهر گناوه افزود: محل دفن پسماند این شهرستان توسط کارشناسان بصورت مستمر رصد می شود.
وی ادامه داد: درسال جاری تاکنون ۳ کارگروه پسماند در این شهرستان تشکیل شده است و بهسازی محل دفن زباله شهر توسط شهرداری دردست اقدام است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه گفت: نصب پرچم هشداردهنده در شناگاههای شهر گناوه در دستور کار قرار گرفته است و این نقطه گردشگرپذیر از لحاظ آلودگی و سالم بودن هر دوهفته یک بار نمونه گیری میشود.
شهرستان ساحلی گناوه در شمال استان بوشهر در جوار تاسیسات مهم نفتی کشور و مسیر اصلی خطوط انتقال نفت به جزیره خارگ قرار دارد.
نظر شما