به گزارش ایرنا، پایگاه خبری بغداد الیوم امروز به نقل از یک منبع آگاه نوشت که دولت عراق در جلسه امروز خود به ریاست «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر با حضور اعضای کمیسیون عالی انتخابات عراق با تعیین روز دهم اکتبر آینده (18 مهرماه) به عنوان زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور موافقت کرد.
کمیسیون عالی انتخابات عراق دو روز پیش در نامه ای به نخست وزیر این کشور پیشنهاد داد که انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در روز شانزدهم ماه اکتبر سال جاری میلادی (۲۴ مهرماه آینده) برگزار شود.
پیش از این نخست وزیر عراق روز ششم ژوئن آینده (۱۶ خرداد ماه) را به عنوان روز برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی این کشور تعیین کرده بود.
«جمانه الغلای» سخنگوی کمیسیون عالی انتخابات عراق دو روز پیش به روزنامه «الصباح» عراق گفت: وزارت امور خارجه عراق اسامی ۵۲ سفارتخانه عربی و خارجی و ۱۹ سازمان بین المللی را در اختیار کمیسیون عالی انتخابات قرار داده و این کمیسیون برای نظارت بر مراحل فرایند انتخابات دعوت بعمل آورده است.
رییس جمهوری عراق ۱۵ آبانماه گذشته قانون جدید انتخابات این کشور را پس از تصویب در پارلمان، تایید کرد.
رایزنیها و گامهای احزاب و جریانهای سیاسی مختلف عراق و تغییر آرایش نیروهای سیاسی از نزدیک به سه ماه پیش برای ورود به این انتخابات آغاز شده است.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه اعلام کرد که «اینگبرگ سولرون گشلادوتیر» از ایسلند را به عنوان نماینده جدید در امور سیاسی و انتخاباتی هیات این سازمان در عراق تعیین کرده است.
گیشلادوتیر به جای «الیس ولبول» بریتانیایی که ماموریتش در فوریه آتی به پایان خواهد رسید، ایفای نقش خواهد کرد.
طرح موضوع تعویق زمان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق با واکنش های متفاوتی در بین جریان های سیاسی این کشور روبرو شده و همین امر کمیسیون عالی انتخابات را ناچار کرد امروز سه شنبه در بیانیه دیگری هدف از پیشنهاد خود را برگزاری انتخابات سالم عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، در بیانیه امروز کمیسیون عالی انتخابات عراق آمده است که درخواست این کمیسیون برای تعویق زمان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی با هدف برگزاری انتخاباتی سالم و گسترش ثبت نام کارت هوشمند (بیومتریک) صورت گرفته است.
انتخاب ماه اکتبر تداعی کننده تظاهراتی بود که از اول اکتبر ۲۰۱۹ نهم (مهر ۱۳۹۸) در عراق با محوریت اعتراض به فساد و مشکلات اقتصادی در بغداد آغاز شد و تا آخر فوریه ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸) ادامه یافت و در شکل گیری این تظاهرات، افزون بر مسائل داخلی، تحریکات خارجی نیز نقش داشت و برخی احزاب سیاسی در راستای بهره برداری سیاسی با آن همراه شدند.
این تظاهرات خشونت های بسیاری به دنبال داشت و در آن تعدادی کشته و یا زخمی شدند.
تظاهرات در نهایت با اعلام «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر وقت به استعفا و تشکیل دولت «مصطفی الکاظمی» پایان یافت و سالگرد آن نیز کم رنگ و بی رمق برگزار شد. گفته می شود که آمریکا و برخی کشورهای عربی مانند امارات و سعودی ها به علاوه رژیم صهیونیستی در این اعتراضات و تحریک عمومی مردم عراق نقش داشتند و از طریق فضای مجازی نیز از آن حمایت کردند.
«عبدالامیر تعیبان الدبی» نماینده «ائتلاف الفتح» در پارلمان عراق پنجشنبه از حمایت مالی عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی از این تظاهرات خشونت بار موسوم به «تظاهرات اکتبر» در عراق پرده برداشت.
بغداد – ایرنا- رسانه های عراقی گزارش دادند که دولت عراق امروز (سه شنبه) برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور را به ماه اکتبر آینده موکول کرد.
اخبار مرتبط
-
صیانت آرا، مهمترین هدف پیشنهاد تعویق انتخابات عراق اعلام شد
بغداد – ایرنا – واکنش های متفاوت جریانهای سیاسی عراق به پیشنهاد کمیسیون عالی انتخابات برای…
-
پیشنهاد کمیسیون انتخابات عراق برای تعویق انتخابات پارلمانی
بغداد – ایرنا - کمیسیون عالی انتخابات عراق در نامه ای به نخست وزیر این کشور پیشنهاد داد که…
-
الکاظمی: انتخابات زودهنگام عراق در زمان مقرر برگزار میشود
بغداد- ایرنا- «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق روز پنجشنبه تأکید کرد که دولت با تمام توان خود…
نظر شما