به گزارش ایرنا، محمد علی طالبی روز سهشنبه در جلسه بررسی وضعیت کشاورزان و گلخانهداران استان به ظرفیت خوب این بخش اشاره کرد و افزود: راهاندازی حمل و نقل هوایی نقش مهمی در توسعه کشاورزی و ارتقای آن در استان دارد.
وی با قدردانی از تلاش کشاورزان و فعالان آن که در هر شرایطی برای تولید و کمک به مردم فعالیت دارند، ادامه داد: تشکیل شرکت تعاونی حمل و نقل، تامین سیستم حمل و نقل یخچالدار و استفاده از ظرفیت ستاد تسهیل راهکار حل مشکلات است.
همچنین رییس اتاق بازرگانی یزد به اهمیت بخش کشاورزی و اینکه مهمترین مشکل گلخانهداران، حمل و نقل و صادرات است، گفت: تشکیل شرکت تعاونی برای استفاده از امکانات حمل و نقلی کشور از جمله نیازهای اساسی است که باید پیگیری شود.
محمدرضا قمی به اهمیت زمینهسازی لازم برای صادرات استان اشاره کرد و افزود: با توجه به قانونی که پنج درصد از حق بیمه کشاورزی را معاف از پرداخت اعلام کرده در حال مکاتبه با مسوولان کشوری هستیم تا این قانون برای گلخانهداران اجرا شود.
در استان یزد سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی برداشت میشود که از این میزان حدود ۴۰۰ هزار تن صادر میشود وکشورهای روسیه و حوزه خلیج فارس بیشترین مقصد محصولات صادراتی است.
از ۱۷۳ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد به دلیل تداوم خشکسالی و تغییر الگوی کاشت و کشت گیاهان کم آبخواه هم اکنون ۱۱۳ هزار و ۷۶۰ هکتار آن زیرکشت قرار دارد که ۳۲ هزار و ۶۶۹ هکتار ( ۲۹ درصد) به کشت محصولات زراعی و بقیه به باغی و گلخانه ای اختصاص دارد که حدود ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهرهبردار در تولید محصولات کشاورزی ، باغی، گلخانه ای و دامی فعال هستند.
تحریمهای ظالمانه اقتصادی علیه کشور و شیوع کرونا، وضعیت اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داده اما با وجود این مشکلات، تولید و صادرات استان یزد متوقف نشده است و چرخه تولید در این دیار با همت صنعتگران، تولیدکنندگان و کشاورزان فعال نگه داشته شد.
۷۰ درصد تولید روناس، ۶۵ درصد پسته، ۳۰ درصد انار، ۲۵ درصد زعفران، ۶۰ درصد محصولات سبزی و صیفی گلخانهای و ۷۰ درصد انواع گلهای تولیدی استان یزد به خارج از کشور صادر میشود.
هم اکنون حدود ۱۴۰ هزار نفر در بخش صنعت و معدن استان یزد مشغول به کار هستند.
نظر شما