انار طلایی جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا به «قصر شیرین» رسید

تهران- ایرنا- انارطلایی نهمین دوره جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا به فیلم سینمایی «قصر شیرین» به کارگردانی و تهیه کنندگی رضا میرکریمی رسید.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار سینمایی ایرنا، آیین اهدای جوایز انار طلایی نهمین دوره جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا، شب گذشته (۳۰ دی‌ماه) به میزبانی سفارت استرالیا در تهران برگزار و جوایز برندگان طی مراسمی با حضور سفیر استرالیا و هیات داوران اهدا شد. این مراسم با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی و به صورت محدود به دلیل شرایط ویژه کرونا برگزار شد.

در ابتدی این مراسم لیندال ساکس سفیر استرالیا در ایران ضمن خیرمقدم به حضار گفت: اگرچه این مراسم به دلیل محدودیت‌های ناشی از کرونا به تعویق افتاد اما خوشحالم که امشب توانستیم این مراسم را هرچند با مقیاس کوچک‌تر برگزار کنیم.

وی عنوان کرد: هم استرالیایی‌ها و هم ایرانی‌ها به سینما عشق می‌ورزند؛ سینمایی که هم تفریحی مطلوب به حساب می‌آید و هم فرصتی برای شنیدن روایت مردمان دیگر را فراهم می‌سازد.

ساکس ادامه داد: صنعت فیلم هر دو کشور نقش پررنگی در فرهنگ و اقتصاد آنها ایفا می‌کند. این صنعت آیینه‌ای است از فرهنگ، نوآوری و خبرگی برای مخاطب جهانی.

وی افزود: جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا سال‌هاست که مخاطبان استرالیایی را با فرهنگ ایرانی آشنا کرده است. این جشنواره داستان‌های ایرانی‌ها را در سینماهای شهرهای مختلف استرالیا روایت می‌کند. در سال ۲۰۲۰ فیلم‌های ایرانی در ملبورن، کانبرا، سیدنی، بریزبن، آدلاید و پرت به نمایش در آمدند. کیفیت نمایش‌های سال گذشته از استاندارد بالایی برخوردار بود و به سهم خودم به تمام برندگان و نامزدها صمیمانه تبریک می‌گویم.

سفیر استرالیا در ایران بیان کرد: گرچه ویروس کرونا تاثیر شدیدی روی صنعت فیلم دو کشور داشته است، شک ندارم که این صنعت به روزهای اوج خود بازخواهد گشت. خوشحالم که اعلام کنم این جشنواره در سال در سال ۲۰۲۱ هم ادامه خواهد یافت.

وی تاکید کرد: در نهایت تشکر ویژه‌ای از هیات داوران دارم که با تخصص خود و به صورت مستقل بررگان امشب را انتخاب کردند. از برگزارکننده این جشنواره آدمین میلادی هم سپاسگزارم که سال‌هاست این جشنواره را بدون کمک در استرالیا برگزار می‌کند. دوباره به شما خوشامد می‌گویم و امیدوارم امشب از مراسم و میهمان‌نوازی گرم استرالیایی لذت ببرید.

در ادامه مراسم آرمین میلادی مدیر جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا، گفت: امسال جشنواره را با ۹ ماه تاخیر برگزار کردیم؛ خوشحالم که بالاخره این اتفاق افتاد هرچند که به شکوه مراسم قبل نیست اما حضور شما در اینجا باعث گرمی مجلس است و چیزیست که برای ما در درجه اول اهمیت قرار دارد.

وی ادامه داد: می‌خواهم اشاره کوچکی کنم به این نکته که همانطور که خانم سفیر گفت این جشنواره در نوامبر ۲۰۱۹ برای نهمین سال در شش شهر اصلی استرالیا برگزار شد. جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا به صورت کاملا مستقل برگزار می‌شود و دولت استرالیا یا سفارت استرالیا در تهران هیچ‌گونه دخالتی در نظم و برگزاری جشنواره ندارند، اما خیلی خوشحالیم که به ما این افتخار را می‌دهند و این حمایت را انجام می‌دهند تا ما این جشنواره را برگزار کنیم.

میلادی بیان کرد: سال گذشته ما ۱۱ فیلم «قصر شیرین»، «سرکوب»، «جاندار»، «پیرمردها نمی‌میرند»، «هزارتو»، «زعفرانیه ۱۴ تیر»، «سمفونی نهم»، «قسم»، «پیلوت»، «تهران شهر عشق» و «سال دوم دانشکده من» را در بخش رقابتی جشنواره داشتیم که برندگان امشب از میان آنها معرفی می‌شوند.

وی در ادامه از مجموعه فیلم‌نیوز، پارسینما و مجله فیلم به دلیل همکاری با جشنواره و همچنین از هیات داوران تشکر کرد که بدون هیچ چشمداشتی وقتشان را در اختیار جشنواره قرار دادند.

در ادامه هیات داوران جشنواره متشکل از سیدغلامرضا موسوی (تهیه‌کننده)، هایده صفی‌یاری (تدوینگر)، پارسا پیروزفر (بازیگر)، منصور ضابطیان (نویسنده و روزنامه‌نگار) و پریناز ایزدیار (بازیگر) توسط میلادی معرفی شدند و منصور ضابطیان به عنوان نماینده، بیانیه هیات داوران را قرائت کرد.

اولین جایزه نهمین دوره جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا در مراسم اختتامیه جایزه فیلم منتخب تماشاگران بود که به توسط سفیر ایران در استرالیا به محسن تنابنده برای فیلم قسم اهدا شد.

جایزه بهترین فیلم اول توسط ابراهیم ابراهیمیان اهدا شد به حسین امیری دوماری و پدرام پورامیری کارگردانان فیلم جاندار که توسط پورامیری دریافت شد.

جایزه بهترین فیلمنامه اهدا شد به محسن قرایی و محمد داوودی برای فیلم «قصر شیرین» که محسن قرایی این جایزه را دریافت کرد.

در ادامه از بهدخت ولیان برای بازی در فیلم پیلوت تقدیر شد و به دلیل غیبت پارسا پیروزفر در این مراسم، امیر اسفندیاری جایزه بهترین بازیگر زن را به ژیلا شاهی برای فیلم قصر شیرین اهدا کرد.

بهدخت ولیان گفت: خیلی خوشحالم که این جایزه را برای فیلمی می‌گیرم که خیلی دوستش دارم. فیلمی که با تمام فراز و فرودهایی که داشت و بسیار مظلوم واقع شد اما اتفاقات خوبی برایش رقم خواهد خورد.

وی ضمن تشکر از هیات داوران و آرمین میلادی گفت: یک تشکر ویژه دارم از ابراهیم ابراهیمیان که علاوه بر اینکه یک کارگردان درجه یک است، یک دوست و یک حامی بی‌نظیر است.

ژیلا شاهی نیز پس از دریافت جایزه‌اش ضمن تشکر از هیات داوران و برگزارکنندگان جشنواره گفت: من باید تشکر کنم از رضا میرکریمی عزیز به دلیل فرصتی که به من دادند. قصر شیرین همچنان مرا خوشحال می‌کند و سپاسگزارم از محسن قرایی که اگر اعتماد او نبود قصر شیرین نصیب من نمی‌شد.

پس از آن ضمن تقدیر ویژه از حسن پورشیرازی برای ایفای نقش در فیلم «قسم» جایزه بهترین بازیگر مرد توسط پریناز ایزدیار اهدا شد به حامد بهداد برای فیلم قصر شیرین که به دلیل غیبت این بازیگر توسط رضا میرکریمی دریافت شد.

در ادامه این مراسم جایزه بهترین کارگردانی به محسن تنابنده برای فیلم قسم تعلق گرفت که توسط هایده صفی‌یاری به او اهدا شد.

تنابنده پس از دریافت جایزه‌اش ضمن تشکر از هیات داوران گفت: خیلی تشکر می‌کنم از هیات داروان و می‌دانم که در حضور رضا میرکریمی به من لطف کردند تا من در کنار او یاد بگیرم و فیلم‌های بهتری بسازم.

جایزه ویژه هیات داوران توسط منصور ضابطیان اهدا شد به رضا جمالی برای فیلم پیرمردها نمی‌میرند.

در بخش پایانی این مراسم سید غلامرضا موسوی برای اهدای جایزه بهترین فیلم نهمین دوره جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا پشت تریبون قرار گرفت و ضمن تبریک به تمام برگزیدگان گفت: بهترین فیلم جشنواره در حقیقت فیلمی است که همه اعضای هیات داوران روی آن اتفاق نظر داشتند. فیلم از یک کارگردانی بسیار خوب و بازی‌گیری‌های فوق‌العاده درجه یک برخوردار بود.

وی ادامه داد: من فیلم را دوبار قبل از جشنواره دیده بودم و یک بار هم به منظور داوری در این جشنواره دیدم و هر بار لذت بردم. کارگردان این فیلم به شدت و لحظه به لحظه بر همه اجزای فیلم تسلط دارد، فیلمی است که تحول شخصیت را فوق‌العاده خوب نشان می‌دهد و کار بسیار درجه یکی است. این نوع فیلم‌هاست که می‌تواند سینمای ما را هر چه بیشتر ارتقا دهد.

جایزه بهترین فیلم توسط غلامرضا موسوی به قصر شیرین ساخته رضا میرکریمی اهدا شد.

میرکریمی پس از دریافت این جایزه ضمن تشکر از سفیر استرالیا در ایران گفت: می‌خواستم از آرمین میلادی تشکر کنم به دلیل استمراری که در برگزاری این جشنواره داشته است. جشنواره‌ها کوچک یا بزرگ یک فرصت هستند برای ملت‌ها تا بتوانند ارتباط فرهنگی داشته باشند. جشنواره‌هایی مثل جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا می‌تواند مسافت‌های خیلی دور مثل از اینجا تا استرالیا را کوتاه کند.

وی ادامه داد: باید دست‌مریزاد گفت به خودش و تیمش برای برگزاری این جشنواره و به دلیل اینکه یک هیات داوری حرفه‌ای برای این کار انتخاب کرده است. من از تک تک اعضای هیات داوران به دلیل توجهی که به فیلمم داشتند، تشکر می‌کنم. امیدوارم این جشنواره روز به روز بزرگ‌تر و حرفه‌ای تر شود و از همه مهم‌تر اینکه سینمای ایران را بیشتر و بیشتر به کشور بزرگی مثل استرالیا معرفی کند که ما می‌شناسیمش هرچند که از آن دور هستیم.

جشنواره فیلم‌های ایرانی‌ استرالیا به مدیریت آرمین میلادی یک نهاد مستقل فرهنگی است و توسط موسسه دریچه سینما برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha