۲ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۴۳
کد خبرنگار: 2092
کد خبر: 84192684
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

باغ آزمایشی انگور سالم در شاهرود ایجاد شد

۲ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۴۳
کد خبر: 84192684
باغ آزمایشی انگور سالم در شاهرود ایجاد شد

شاهرود - ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود گفت: در راستای اجرای طرح تولید محصول سالم وزارت جهاد کشاورزی ،  باغ آزمایشی انگور در این شهرستان ایجاد شد.

به گزارش ایرنا ، وزارت جهاد کشاورزی طرحی بنام تولید محصولات کشاورزی سالم را اجرا می کند ، در اجرای این طرج ، هر محصول را به یکی از شهرستان های کشور که در  تولید آن  از جایگاه ویژه ای برخوردار است ، سپرده شده است.

علی اصغر حجی روز پنجشنبه  در گفت و گو با ایرنا افزود: برای اجرای این طرح  ، باغی سه هکتاری توسط یکی از کشاورزان پیشرو راه اندازی شده است .

وی تاکید کرد: ویژگی محصول سالم ، رعایت استانداردهای کشاورزی ، کاهش پسماند،  سموم و کود های شیمیایی  در تولید محصولات کشاورزی است.

حجی  با تاکید بر توان افزایی تولید کننده های محلی، گفت :   این طرح با هدف ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصول سالم و استاندارد به عنوان یکی از دغدغه های مصرف کنندگان با نظارت کارشناسان جهاد به سر انجام رسید.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود گفت: در این باغ ، انگور سرخ فخری با تولید ۳۳ تن در هکتار با تکیه بر استفاده از کمترین میزان ترکیبات شیمیایی تولید شد.

حجی افزود: محصول تولید شده در یک آزمایشگاه امین مورد آزمایش قرار گرفت و گواهی استاندارد اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی برای حد مجاز آلاینده های شیمیایی در این محصول را دریافت کرد.

به گفته وی، بیش از ۹۰ درصد هزینه های این طرح ترویجی کشاورزی  را وزارتخانه به کشاورزان پیشرو برای حمایت  پرداخت می کند.

حجی ادامه داد : نرم افزاری برای تعیین میزان حد مجاز آلاینده های شیمیایی موجود در محصولات کشاورزی نیز وجود دارد که می توان با وارد کردن نام هر محصول این میزان مجاز آلاینده را مشخص کرد.

وی با بیان اینکه انگور شاهرودی به سه دسته زودرس ، میان رس و دیررس تقسیم می شوند، اظهارداشت: انگور خلیلی، یاقوتی و پرلت از انواع زودرس؛ انگور عسگری، لعل، شاهانی، صاحبی و کشمشی میان رس؛ انگور سفید  و سرخ فخری یا شاهرودی و ریش بابا از انواع دیررس هستند.

باغ های شهرستان شاهرود فروردین امسال برای پنجمین سال پیاپی دچار سرمازدگی گسترده شدند. برخی از محصولات مانند انگور، زردآلو و گردو در شهرستان به طور کامل از این سرما آسیب دیدند. سرمازدگی همچنین به محصولات دیگری چون آلو، هلو، آلبالو و گیلاس هم خسارت وارد کرد.

سرمای اردیبهشت پارسال نیز به ۱۰ هزار هکتار از باغ های این شهرستان خسارت زده بود.

۳۲ درصد باغ های استان سمنان معادل ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار در شهرستان شاهرود واقع است و سالانه در این شهرستان حدود ۸۰ هزار تن زردآلو و ۱۳۰ هزار تن انگور تولید می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha