دود سیاسی کاری مجلس درباره بودجه به چشم مردم می‌رود

تهران - ایرنا - عضو پیشین کمیسیون برنامه، بودجه مجلس با بیان اینکه دود سیاسی کاری مجلس یازدهم درباره لایحه بودجه به چشم مردم خواهد رفت، گفت: حذف یارانه کالاهای اساسی و بالا بردن نرخ تسعیر ارز در بودجه۱۴۰۰ باعث کوچکتر شدن سفره اقشار آسیب پذیر خواهد شد.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به بررسی لایحه بودجه۱۴۰۰ در مجلس و طرح برخی اظهارنظرها درباره تغییرات در آن اظهار کرد: اگر نخواهیم بگوییم کار مجلس سیاسی است، نمی توانیم آنرا علمی یا اقتصادی و عقلانی هم فرض کنیم.

وی با بیان اینکه مجلس محل صدور مجوز برای اقدامات دولت است، گفت: مجلس باید جلوی تخلفات دولت را بر اساس قانون اساسی بگیرد اما مجلس اتاق پیشگویی نیست که بگوید دولت تو اشتباه می کند و نمی تواند برنامه فروش ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت را در سال آینده تحقق ببخشد

مجلس حق غیب‌گویی درباره تحقق بودجه را ندارد

عضو پیشین کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر دولتی خود مسئول برنامه هایی است که ارائه می کند و در صورت تحقق نیافتن برنامه ها، مجلس می تواند ورود کرده، دولت و اعضای کابینه را استیضاح کند ولی حق غیب گویی و پیش گویی درباره تحقق برنامه های دولت را ندارد و این کار اساسا در چارچوب وظایف مجلس و نمایندگان نیست.

جعفرزاده ایمن آبادی، وظیفه مجلس را بررسی مغایرت لایحه بودجه پیشنهادی دولت با اسناد بالادستی عنوان کرد و افزود: مجلس فقط باید بگوید کارهایی که دولت می خواهد انجام دهد با اسناد بالادستی مغایرت دارد یا خیر؛ اینکه می شود یا نمی شود به مجلس مربوط نمی شود و مسئولیت آن با دولت است.

وی با بیان اینکه بر اساس اصول ۵۲، ۵۳ و ۵۵ قانون اساسی، اختیار نوشتن بودجه با دولت است، تصریح کرد:  اگر مجلس ورود کند و بودجه بنویسد دیگر لایحه نیست و طبق قانون اساسی، شورای نگهبان وظیفه ندارد آن را بررسی کند.

 نماینده ادوار مجلس گفت: مجلس باید کنترل کند که مفاد لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۰ دولت با اسناد بالادستی همخوانی دارد یا خیر و هر کدام را که می خواهد رد کند باید مغایرت آنرا با اسناد بالادستی اعلام کند.

عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس استناد مجلس یازدهم به برخی اصطلاحات مثل قابل تحقق نبودن منابع لایحه پیشنهادی را بازی با کلمات ارزیابی کرد و گفت: طبق قانون اساسی، مجلس نمی تواند به خاطر امکانپذیر بودن یا نبودن منابع بودجه پیشنهادی دولت آنرا رد کند.

وی به صحبت های رییس مجلس درباره حذف یارانه کالاهای اساسی و نرخ تسعیر ارز در بودجه ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: اظهارات آقای قالیباف نشان می دهد به قواعد مجلس آشنا نیست و این نوع صحبت ها دخالت در امور قوه مجریه و خارج از چارچوب وظایف مجلس است.

عضو پیشین کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس با بیان اینکه عملکرد مجلس یازدهم کاملا سیاسی است، خاطرنشان کرد: دود سیاسی کاری های مجلس یازدهم به چشم مردم خواهد رفت زیرا در بررسی لوایح پیشنهادی دولت  فقط می خواهند هر چه دولت گفته انجام نشود و خواسته خود را به دولت تحمیل کنند.

جعفرزاده ایمن آبادی ادامه داد: حذف یارانه کالاهای اساسی و بالا بردن نرخ تسعیر ارز در بودجه ۱۴۰۰ باعث کوچکتر شدن سفره اقشار آسیب پذیر خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مجلس یازدهم وضعیت متناقضی دارد. نمایندگان از یک طرف شعار حمایت از اقشار آسیب پذیر می دهند و از طرف دیگر با اختصاص دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی و دارو در بودجه سال آینده مخالفت می کنند.

رویکرد سیاسی مجلس درباره بودجه موجب سردرگمی شده است

وی یادآور شد: رویکرد سیاسی مجلس باعث شده کشور در سردرگمی قرار گیرد و هر روز بر دامنه اختلافات افزوده شود که این رویکرد به ضرر منافع ملی و آینده کشور است.

این کارشناس مسائل اقتصادی به رد دیگر لوایح دولت از جمله لایحه جامع انتخابات در مجلس یازدهم اشاره کرد و گفت: نمایندگان مجلس یازدهم با رد لایحه دولت و تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری حلقه آزادی و دموکراسی را تنگ تر کردند.

جعفرزاده ایمن آبادی افزود: به نظر می رسد این نمایندگان خودشان تصمیم گیرنده نیستند و تحت تاثیر و فشار جریانات و گروه های سیاسی از بیرون مجلس هستند.

ویگفت: بر خلاف تصور اصولگرایان، عملکرد مجلس یازدهم باعث می شود که پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰ برای اصولگرایان راحت نباشد و  عملکرد مجلس یازدهم به رای اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ضربه خواهد زد.

لایحه بودجه ۱۴۰۰ از بهترین‌هاست

جعفری ایمن آبادی درباره نواقص احتمالی بودجه پیشنهادی دولت نیز گفت: بودجه پیشنهادی دولت وحی منزل نیست و ممکن است اشکالاتی داشته باشد اما  فکر می کنم این بودجه بر اساس اقتضائات فعلی کشور نوشته شده و یکی از بهترین برنامه های نوشته شده برای بودجه سالانه کشور است.

وی درباره تاثیرات سیاست خارجی بر وضعیت بودجه و تغییرات در ریاست جمهوری آمریکا نیز خاطرنشان کرد: فعلا نشانه هایی که از رییس جمهوری جدید آمریکا دریافت شده مثبت است و امیدواریم که وی از رویکرد ترامپ درس عبرت گرفته باشد.

این فعال سیاسی خواستار دیپلماسی فعال پارلمانی و دولتی برای کاهش تنش ها در منطقه و جهان در دوره جدید شد و افزود: مسلما هر چقدر تنش ها کاهش پیدا کند، ثبات اقتصادی در داخل کشور بیشتر می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha