۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۲۶
کد خبرنگار: 987
کد خبر: 84193710
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

۱۲۰ هکتار از جنگل‌های زاگرسی غرب اصفهان غنی‌سازی شد

اصفهان- ایرنا- معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: ۱۲۰ هکتار از جنگل‌های زاگرسی در شهرستان فریدونشهر واقع در غرب این استان در سال جاری غنی سازی شده است.

عبدالرضا مهاجری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این غنی سازی با کاشت بذر بلوط انجام می‌شود و هدف از آن تقویت پوشش گیاهی و جایگزینی درختان از بین رفته است.

وی اعتبار این طرح را ۱۸۹ میلیون تومان اعلام کرد و ادامه داد: برنامه ریزی و اقدامات متناسب در سال‌های گذشته برای بهبود وضعیت جنگل‌های استان افزایش یافته است و امیدواریم با تامین اعتبارات بتوانیم سال‌های آینده هم اقدامات مناسبی انجام دهیم.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با بیان اینکه بخشی از جنگل‌های زاگرسی کشور در شهرستان فریدونشهر و سمیرم استان قرار دارند تصریح کرد: حفاظت و تقویت درختان این منطقه نقش ویژه‌ای در جلوگیری از فرسایش خاک، سیلاب و دیگر پدیده‌های مخرب خواهد داشت.

وی اظهارداشت: غنی سازی جنگل‌های بلوط با بذر در فصول پاییز و زمستان انجام می‌گیرد و از آنجا که این مناطق زیستگاه شمار زیادی از حیوانات مانند خرس است در حمایت از محیط زیست و گونه های جانوری هم موثر خواهد بود.

مهاجری با اشاره به اینکه هر هکتار غنی سازی جنگل های زاگرسی افزون بر ۱.۵ میلیون تومان هزینه دارد گفت: تخصیص اعتبارات کافی مهمترین نیاز این بخش محسوب می‌شود که البته در سال‌های اخیر نسبت به گذشته تغییرات محسوسی پیدا کرد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان به نقش موثر طرح‌های غنی سازی از یک سو و مشارکت‌های مردمی برای حفاظت از جنگل‌ها خاطرنشان کرد: اقدامات پایدار در جهت حفظ و توسعه جنگل سبب حفظ این داشته‌های با ارزش برای نسل‌های آینده و جلوگیری از تخریب آنها می‌شود.

نگاهی به وضعیت استان اصفهان از حیث عرصه‌های طبیعی حاکیست که این خطه به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده است و سرانه جنگل درکمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونه‌ای خوبی (۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.

این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده است که به طور عمده در بخش‌های شمالی و شرقی آن پراکنده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha