۳ هزار هکتار به رویشگاه‌های گیاهان دارویی اصفهان افزوده می‌شود

اصفهان - ایرنا - معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: در قالب ۱۵ طرح تاپایان سالجاری سه هزار هکتار به رویشگاه‌های گیاهان دارویی این استان افزوده می‌شود.

عبدالرضا مهاجری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این پروژه در قالب طرح‌های اصلاح و احیای مراتع و رویشگاه‌های فرعی گیاهان دارویی استان اصفهان با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان انجام خواهد شد.

وی هدف از این اقدامات را توسعه مراتع و رویشگاه‌های طبیعی، حفظ این میراث ارزشمند و درآمدزایی برشمرد و ادامه داد: تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی به پروژه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری نشان از اهمیت این بخش در جهش تولید و پیشرفت کشور دارد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با بیان اینکه گستردگی استان و تنوع آب و هوایی این منطقه را مستعد رویش انوع گیاهان کرده است، خاطرنشان کرد: طرح‌های نامبرده در شهرستان‌هایی مانند فریدونشهر، خور و بیابانک، فریدن، سمیرم، کاشان و شهرضا انجام می‌گیرد.

مهاجری با اشاره به اهمیت توجه بیشتر به گیاهان دارویی بعنوان یک منبع درآمد مطمئن و با ارزش اظهارداشت: کرفس کوهی، آنغوزه و باریجه از انواع گیاهان دارویی است که در استان کشت می‌شود و مشتریان متعددی در داخل و خارج از کشور دارد.

وی با بیان اینکه توسعه مراتع و حفاظت از آنها در مسیر تامین مواد غذایی از یک سو و حفظ محیط زیست نقش شایانی دارد گفت: در این ارتباط یک هزار و ۸۹۵ هکتار از مراتع استان در سالجاری اصلاح و احیا می‌شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان تصریح کرد: کُپه کاری مراتع نیز در شهرستان‌های اردستان، دهاقان، شهرضا، فریدونشهر و نایین انجام خواهد شد.

مهاجری خاطرنشان کرد: میزان اعتبارات سال‌های اخیر در مقایسه با گذشته تغییر محسوسی پیدا کرده است و بی شک تداوم این توجه برای حفاظت از منابع طبیعی در استان اصفهان و توسعه آنها ضروری خواهد بود.

به گزارش ایرنا، نگاهی به وضعیت استان اصفهان حاکیست که این سرزمین به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و ازاین میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد ) و سه میلیون هکتار بیابان معادل ( ۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده است و سرانه جنگل درکمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونه‌ای خوبی ( ۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده که به طور عمده در بخش‌های شمالی و شرقی آن پراکنش دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha